Teaser II: Olemme kotona

Pikabloggaus yöllä, koska pakkohan on.

image

Niin, Celebration Anaheim alkoi. Niin, se tosiaan alkoi maailmallekin levitetyllä The Force Awakens -showlla. Niin, me suomalaiset ulkomaanelävät keräännyimme Helsingin Tennispalatsiin. Ei, sali ei ollut ääriään myöten täynnä. Ei, Suomi ei näyttäytynyt livestreamin kuvissa. Kyllä, joku onnellinen sai silti Tennarissakin arvotun JJ Abramsin signeeraaman julisteen, joita oli jaossa maailmassa vain ne kolmisenkymmentä.

Kyllä, tilaisuudessa oli luokkakokouksen ja paluun tuntua.

Enin osa vajaan tunnin mittaisesta showsta solahti sujuvasti. Osa anekdooteista oli kiinnostavia, osa niin tutuntuntuisia, että saivat toivomaan pikaista etenemistä. Droidinrakentajien ja oikean BB-8:n tuominen lavalle oli hieno veto (minä odotin Artoon kokoista droidia, osa jälkipuinnin pöytäseurueestamme vielä nähtyäkin pienempää). Uusien näyttelijöiden John Boyegan, Daisy Ridleyn ja Oscar Isaacin hölmistyneisyys tilanteen suuruudesta oli suloista, vaikka oli toki sovittu etukäteen, mitä he saavat paljastaa (Rey elää aavikkoplaneetalla romunkerääjänä) ja mitä eivät (onko Finn oikeasti stormtrooper vai ei). Ja tietysti oli hienoa nähdä veteraanit Anthony Daniels, Peter Mayhew, Mark Hamill ja joukkueemme suosikki Carrie Fisher.

Ja sitten tapahtui tämä:

image

Satelliittistream katkesi Tennispalatsissa juuri pari minuuttia ennen loppuhuipennusta eli uutta teaseria.

Joten niin siinä sitten kävi, että näimme kuitenkin teaser II:n ensimmäisen kerran kännykän näytöltä. Hetki oli kyllä ikimuistoinen, sitä ei voi kiistää: teaser käynnistyi kännyköiltä sieltä täältä elokuvateatteria hieman eri tahtiin, juuri samalla hetkellä kuin Finkkarin edustaja katsoi parhaaksi pahoitella asiaa mikrofoniin, jolloin puoli salia huusi ”hiljaa!”.

Ja sen jälkeen näimme teaserin valkokankaalta. Sentään kahdesti.

Ja mitä siitä sitten? Hemmetin hieno avauskuva menneiden aikojen star destroyerista. Vaderin kypärä. Luke. Leia. Kylo Renin maski. Pari hienon hienoa toimintakuvaa. Ainakin kolme planeettaa (hiekka, lumi ja tulinen). Han ja Chewie kotona.

Eli pohjimmiltaan teaser kakkonen edellisen pariksi. Edellinen näytti nuoret, tämä vanhat – vaikka osan hyvin viitteellisesti. Hyvä teaser, vaikkei minusta niin mind-blowing kuin edellinen. Voice-over oli kuulemma muuten suoraan Jedin paluusta – itse en ole ehtinyt tarkistaa. Juurille palaamme, sano.

Jälkipelipöytämme kysymyksiä:
Ollaanko Luke-kuvassa takkatulen, nuotion vai hitsauspisteen äärellä?
Kuka seisoo Imperiumin esiintymislavan keskellä (ja miksi lumiplaneetalla edes on esiintymislava – joukkojen viihdyttämiseksikö)?
Kuinka pitkä tai suuri tuhoutunut star destroyer lentokuvassa on?
Onko imperiaalipilotti oikea hahmo, kun on päässyt teaseriin? Kapteeni Phasma eli toisessa kuvassa näkyvä ”kromitrooper”, ehkä?
Mikä on paikka, jossa imperiumilainen seinä tuntuu yhdistyvän luolastoon?
Miten pallodroidi voi toimia hiekassa?

Spoilereita seuranneille suurin uusi paljastus taisi kuitenkin tulla jo ennen teaseria: JJ Abrams vahvisti, että hiekkaplaneetta ei ole Tatooine – eikä edes Lothal, joka oli minun veikkaukseni – vaan uusi planeetta Jaku (ilmeisesti näin kirjoitettuna).

Juonta avaava traileri nähtäneen siis vasta syksyllä. Ei haittaa.

19 thoughts on “Teaser II: Olemme kotona

 1. Veikkaus: kaksi eri tuhoutunutta Star Destroyeria. Ensimmäinen on normo Imperial-luokan tuhooja (1,6 km pitkä). Toinen on perärööreistä päätellen Executor-luokan Super Star Destroyer (~18 km), sen uumenissa voi jo lentokonenopeuksillakin hyvällä omallatunnolla harrastaa jo pienimuotoista koiratappelua. Tietysti olettaen, että romunkerääjät olivat 130% varmasti nyysineet plasmaturbiinit, reaktorin, polttoainesäiliöt, runkopalkit, kannet, miehistötilat, yms. tarpeettoman sälän joihin normaalisti suuttimiin lentäessään törmäisi.

  Voice-over on toki voitu ottaa Jedin paluusta (jossa samat sanat sanotaan, mutta dialogia on välissä ennen ”you have it too” kohtaa, kiitos inttter wep), mutta joko ääntä on editoitu rankasti tai sitten on uusi nauhoitus kyseessä. Arvaus: Luke sanoo tämän Reylle.

  Reystä puheenollen, jo paneelissa Daisy Ridley näytti niin paljon nuorelta Natalie Portmanilta, että olisi luullut, että häntä olisi edes yritetty maskata eri näköiseksi, jos olisi edes haluttu ylläpitää epäilystä siitä, ettei Rey ole Luken tai Leian tytär.

  Hahmo keskellä lavaa = ”The General”, Domhall Gleesonin hahmo (ketä hän sitten esittääkään, tai ketä hänen hahmonsa esittääkään).

  ”Nuotio” ja Luken käsi tekolihasta kuoriutuneena? Arvaus, otos on aivan lopusta: Luken käsi ottaa osumaa lopputaistelussa, ja kyseessä onkin oikeasti hautarovio (spoilereita seuranneen tai warssin historiaan perehtyneen ei ole vaikea arvata, kenen — huom, tämä siis pelkkää spekulaatiota).

  Isaacin promokuva oli muuten sen verran Top Gun -henkinen ja trailerin X-Wing lentely sen verran [DANGER ZONE INTENSIFIES], että Rogue One saa olla siipimieheni milloin vain eikä vasta puolentoista vuoden kuluttua.

 2. Minusta kummallista on miksi Boyegan hahmo on aina a) hengästynyt b) hämmentynyt c) ihmeissään d) Kuin ei tajuaisi lainkaan mitä on tapahtumassa. On jotenkin molempien pätkien funny sidekick.

  • Ja hiestä märkä? Totta, ja huomasin kyllä saman. Osin menee siihen pinoon, jossa monet teaserin kuvat ovat toisintoja (ja läheisiä otoksia?) edellisessä nähdystä: X-Wingien lento, sithcaliburin sivallus, Boyega autiomaassa.

   Mutta varsinaisessa trailerissa kaverin voisi antaa lausua yhden repliikeistä ja ihan hölmistymättä.

 3. Päivitysilmoitus: Myös Rogue One sai jo teaserin (tai no) | Tähtien jatkosota

 4. Päivitysilmoitus: ”Olemme kotona”, osa 2: Kolmetoista kysymystä | Tähtien jatkosota

 5. Päivitysilmoitus: Kolme hahmoa maskien takaa | Tähtien jatkosota

 6. Päivitysilmoitus: Episodi VII -hahmot: Kohta piilossa on enää Gleeson | Tähtien jatkosota

 7. Päivitysilmoitus: Se on isompi kuin luulemme | Tähtien jatkosota

 8. Päivitysilmoitus: Viimein traileri: ”Voima kutsuu sinua”, osa 2 | Tähtien jatkosota

 9. Päivitysilmoitus: Kuka on kuka, osa 3: Kuka on oikeasti kuka | Tähtien jatkosota

 10. Päivitysilmoitus: The Force Awakens: Kuka muu muka | Tähtien jatkosota

 11. Päivitysilmoitus: Ensi viikolla: Celebration Europe | Tähtien jatkosota

 12. Päivitysilmoitus: Rogue One -traileri: ”Oletteko kanssani?” | Tähtien jatkosota

 13. Päivitysilmoitus: Pääsiäisenä: Episodi VIII:n traileri ja paljon muutakin | Tähtien jatkosota

 14. Päivitysilmoitus: Tulossa pian: Viimeisen jedin viimeinen traileri – ja markkinoinnin hyökyaalto | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s