Celebration Suomesta seurattuna

Näin väljää oli kaksi vuotta sitten Saksan Celebrationissa (kuva: Aki Jörgensen)

Huomenna torstaina alkaa Anaheimissa kymmenes Star Wars Celebration. Kyseessä on fanitapahtuman historian suurin ja ajankohtaisuutensa vuoksi todennäköisesti myös odotetuin inkarnaatio. Esimerkiksi tieto yön yli jonottamisesta avauspaneeliin tuntuu uskomattomalta verrattuna edelliseen, Saksan Celebrationiin, jossa minäkin kävelin muun muassa Kathleen Kennedyn esitykseen täysin jonottamatta ja jossa ylipäätään ainoa tuskaisa ruuhkan tuntu oli sisäänpääsyportilla aamulla. Mutta onpa mittakaavakin, krhm, toisenlainen: neljäpäiväiseen Anaheimin Celebrationiin odotetaan 150 000 kävijää, kun Saksan kolmepäiväisessä tapahtumassa meitä oli intiimit 20-30 000.

En ole siis paikalla Anaheimissa, mutta ilahduttavasti etänä osallistuminen on tällä kertaa entistä mahdollisempaa.

Odotetuin tunti, mainittu JJ Abramsin, Kathleen Kennedyn ja ”erityisvieraiden” avauspaneeli, välitetään livenä valikoiduille valkokankaille eri puolille maailmaa. Mukana on Helsingin Tennispalatsi, ja Suomen aikaa h-hetki on torstaina kello 20. Vai pitäisikö sanoa t-tunti – hiljainen oletushan siis on, että avauspamaus huipentuu Episodi VII:n uuteen traileriin. Tennariin on yhä jäljellä (ilmaisia) lippuja, joita saa kaikkien Finnkinon teatterien kassoilta (mutta ei netistä).

Ainakin periaatteessa saman shown pitäisi pystyä näkemään kotisohvaltakin. Näin lupasi virallinen sivu eilen: Celebrationista livestriimataan nettiin ”yli 30 tuntia videosisältöä”. Sanon kuitenkin periaatteessa, koska striimaus alkaa nimenomaan Abrams/Kennedy-paneelilla, ja ihmettelen suuresti, jos palvelimet kestävät kaikki kiinnostuneet (teaserin julkaisu marraskuussa kaatoi hetkeksi iTunesin, vaikka tarkkaa julkaisuhetkeä ei edes paljastettu etukäteen).

Jos livestriimi kuitenkin todella näkyy Suomeen asti, aion kyllä seurata sitä (Tennarin näytöksestä selvittyäni) mielenkiinnolla. Tiedotteen perusteella striimattuna nähdään ainakin (kaikki kellonajat Suomen aikaa):

 • Ian McDiarmid (Suomen aikaa perjantaina klo 02-03)
 • EA:n Battlefront -pelin ensiesittely (perjantaina klo 20.30-21.30)
 • Carrie Fisher (perjantaina klo 23.30-00.30 – näyttelijäesityksistä ehdottomin)
 • Anthony Daniels (lauantaina klo 05-06)
 • Smuggler’s Bounty -audiodraama live-esityksenä (lauantaina klo 23-00.30)
 • Mark Hamill (sunnuntaina klo 05-06)
 • Billy Dee Williams (sunnuntaina klo 23.30-00-30)
 • yleistä messuhumua

Kolmekymmentä tuntiakin on tietenkin vain murto-osa Celebrationin kaikista sisällöistä, eikä siihen millään mahdu jokaisen kiinnostuksenkohteita. Striimaustiedote jättää mainitsematta monta Celebrationin ”pääesiintyjää”, joten epäselväksi jää, saammeko niistä tiedot vain perinteisempään tapaan. Tämän blogin hengessä odotan eniten näitä hetkiä (käänsin nämäkin kellonajat tarkoituksella Suomen aikaan, sillä kiinnostavimpien aikaan voi tehdä mieli väijyä Twitteriä):

 • One Big Story : Lucasfilmin story group ja uusi kaanon (lauantaina klo 01.30-02.30)
 • Rebels season 2 -paneeli (lauantaina klo 21-22)
 • Marvelin uudet SW-sarjakuvat ja seuraavat suunnitelmat (lauantaina klo 23-00)
 • Del Reyn vastaava esitys kirjojen puolelta (sunnuntaina klo 00.30-01.30)
 • Rebels season 2:n avausjakson ensi-ilta (sunnuntaina klo 02-04)
 • Standalone-ohjaajat Josh Trank ja Gareth Edwards (sunnuntaina klo 21-22)

Erityisesti viimeksi mainitusta odotan suuria, ja sen tahtoisin noista eniten nähdä kokonaan. Tosin juuri sitä en väijy suorana, vaikka se striimattaisiinkin, koska silloin siviiliammattini toimittaja on varannut minut eduskuntavaalien äärelle.

Ja niin, Instagram-käyttäjä paljasti juuri, että jonkinlainen The Force Awakens -välineistön näyttelykin Celebrationissa on. Esillä voi tietysti olla tarkoin harkitusti samaa kamaa mitä teaser ja trailerkin paljastavat, mutta on mahdollista, että näyttely paljastaa tai vahvistaa jotain uuttakin.

Mutta huomenna siis: todennäköisesti traileri.

1 thought on “Celebration Suomesta seurattuna

 1. Päivitysilmoitus: Vielä kerran Celebration | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s