The Force Awakens: Kuka muu muka

Kysymys siitä, kuka Rey on, tuntuu jakavan katsojat ja fanit enemmän nyt The Force Awakensin näkemisen jälkeen kuin sitä ennen. Aiemmin selvä enemmistö toivoi ja jopa oletti, että elokuvan keskiössä oleva, nuorta Natalie Portmania muistuttavan Daisy Ridleyn näyttelemä Rey ilman muuta olisi Skywalker, sillä pitäisihän elokuvan keskiössä Skywalker olla. Tai ehkä vielä pikemminkin oletimme sukunimeksi Solo: eihän Lukella ollut näköpiirissä parempaa puoliskoa, ja istuihan Ridley jo aikanaan cast-valokuvassa kertovan näköisesti Harrison Fordin ja Carrie Fisherin välissä.

reyface

The Force Awakensin herättämiä kysymyksiä: Eikö Jakkulla tosiaan tarvita sukunimiä?

Nyt, elokuvan jälkeen, moni haluaakin pitää kiinni siitä, millaisena Rey The Force Awakensissa esiintyy: orpona ulkopuolisena, joka on lähes nappaamassa Han Solon sijaisisäkseen, mutta joka kenties löytää tämän lopulta Luke Skywalkerista. Elokuvan mahdollisia vihjeitä sukuyhteyksistä voi tulkita monella tavalla, mutta se kai on selvää, että Rey itse ei tarinassa tiedä olevansa sukua näille kummallekaan.

Minäkin huomaan mielipiteideni jakautuvan kahtia tasavahvoihin vastapareihin, kuten:
Haluanko juuri Reyn olevan Skywalkerien sukusaagan jatkaja? Kyllä!
Haluanko, että kaikki kaukaisen galaksin sattumalta kohtaavat hahmot eivät ole sukua toisilleen? Kyllä!
Onko Kylo/Rey-konflikti kiinnostavampi, jos hahmoilla on sukuyhteys? Kyllä!
Onko Reyn tarina kiinnostavampi, jos hän on oikea orpo, jonka on löydettävä itselleen perhe (käänteisesti siihen, mitä Kylo teki)? Kyllä!

Nämä ovat mielipidekysymyksiä. Mutta se, miksi tästä taitetaan peistä varmasti episodi VIII:aan asti, on tietysti se, että kysymys Reystä on aivan The Force Awakensin keskiössä: kuka hän on ja kuka hänestä voisi tulla. Vertaillaanpa siis noita elokuvan antamia moninaisia vihjeitä.

REY-AND-HANVaihtoehto 1: Rey on Leian ja Hanin tytär
+ Rey on erittäin Voima-herkkä, ja pystyy jopa mind trickin kaltaisiin temppuihin, joihin olemme olettaneet tarvittavan huomattavaa harjoittelua
+ ei olisi sattumaa, että aivan Reyn naapurissa asuu ”Leian vanha liittolainen” Lor San Tekka, jolla sitä paitsi ”sattuu” olemaan kartta Luken luo
+ Kuten Entertainment Weekly paljasti, Skywalkerien mentorit Yoda ja Obi-Wan puhuttelevat Reytä Voima-näyn aikana
+ Leia halaa lopussa Reytä tunteikkaasti, vaikka hahmot eivät ole tavanneet elokuvassa aiemmin
+ R2-D2:n ”herääminen” elokuvan lopussa saattaa selittyä Reyn saapumisella lähelle (tosin käsikirjoittajat tarjosivat Entertainment Weeklylle toisenlaisen selityksen)
+ Rey esitetään sekä elokuvassa että esimerkiksi julisteessa Kylo Renin vastaparina, hahmojen vetäytyessä lopussa kumpikin oman mestarinsa luokse, mikä voisi tukea sisaruutta
+ Kylon reaktiossa Reyn ensimainintaan (”What girl?!”) ja puheissa Reylle voi kuulla mahdollisuuden siitä, että Kylo tunnistaisi Reyn. Aivan erityisen raskauttava voisi olla poistettu repliikki ”Is it true? You are just a scavenger?”
+ Rey näyttää lopussa ”perivän” Millennium Falconin, ehkä yhdessä Chewbaccan kanssa
+ Kathleen Kennedyn sanat Star Warsista ”Skywalkerien saagana”
– Han Solo ei näytä tunnistavan Reytä
– Han ja Leia tuskin olisivat tarkoituksella jättäneet tytärtään Jakkulle
– jos tytär olisi esimerkiksi kaapattu tai kadonnut, luulisi tämän tulevan puheeksi keskustelussa, jossa puhutaan menetetystä pojasta ja tuon menetyksen vuoksi särkyneestä liitosta
– jos Leia halaa lopussa tyttäreksi tietämäänsä nuorta naista, menee aika lähelle katsojille valehtelua, että tämä jätetään sanomatta

Vaihtoehto 2: Rey on Luke Skywalkerin tytär
+ mitä edellä sanottu Voima-herkkyydestä
+ mitä edellä sanottu Lor San Tekkasta
+ mitä edellä sanottu Yodan ja Obi-Wanin sanoista
+ mitä edellä sanottu R2-D2:n heräämisestä
+ mitä edellä sanottu Kylo-paralleliasta pätee yhtä hyvin, jos hahmot ovat serkkuja
+ mitä edellä sanottu Kylon puheista niin ikään
+ mitä edellä sanottu Kathleen Kennedyn puheista
+ Leian pitkä halaus voi selittyä sillä, että tämä tunnistaa Reyn tämän nähdessään
+ koska elokuva kertoo meille niin vähän Lukesta, mikään ei sulje pois mahdollisuutta lapsesta puuttuvien 30 vuoden aikana
+ lentäjänkypärästä ja nukesta päätellen Reylle voisi olla kerrottu, että hänen isänsä oli kapinallispilotti
+ Voima-herkkyyden lisäksi Reyssä on mekaanikon vikaa kuten Lukessa ja Anakinissakin
+ Voima-näky, joka saa Reyn näkemään väläyksiä Luken jediakatemian tuhosta, jolloin näyn laukaiseva valomiekka ei ollut Luken lähellä, vihjaa vahvasta yhteydestä. Monet ovat tulkinneet näyn jopa kertovan, että Rey itse oli paikalla Luken jediakatemian tuhossa.
+ Reyn uneksii saaresta keskellä suurta merta, jollaisella Luke nimenomaan majailee.
+ toisen teaserin leikkauksessa Luke tuntuu sanovan tämän Reylle ihan suoraan: ”The Force is strong in my family. You have that power too.” Mutta teasereista ei tietenkään voi vetää varmoja johtopäätöksiä.
+ Reyn paljastuminen Luken tyttäreksi olisi voimakas toistuma originaalitrilogiasta
– tuntuu erikoiselta, että Luke, orpo itse, olisi tarkoituksella jättänyt tyttärensä Jakkulle
– jos Rey olisi yksinkertaisesti Luken tytär, tuntuu sekä tarinansisäisesti että dramaattisesti oudolta, että se jätetään sanomatta loppukohtausten aikana, kun asian luulisi paljastuvan tuolloin heti seuraavan episodin ensiminuuteilla
– Reyn paljastuminen Luken tyttäreksi olisi ehkä liiankin voimakas toistuma originaalitrilogiasta

Vaihtoehto 3: Rey on oikeasti ulkopuolinen orpo
+ Rey itse ei elokuvassa tiedä olevansa Luken, Leian eikä Hanin jälkeläinen
+ mikään elokuvassa ei varmuudella viittaa siihenkään, että kukaan meille puhuvista hahmoista (Han, Leia, Kylo tai C-3PO) tunnistaisi Reyn
+ Lor San Tekkan alkuperäinen suunnitelma – anna Poelle kartta, tuo Luke takaisin – ei tunnu sisältävän mitään tarvetta lähistöllä asuvan orvon puuttumiseen asiaan
+ mitä edellä sanottu lapsen hylkäämisen loogisuudesta: uskottavampaa olisi, että hylkääjä olisi joku muu kuin tuntemamme sankarit
– kaikki vihjeet päinvastaisesta

Lisäksi on vaihtoehto 4 eli musta hevonen: Rey voi olla sukua jollekin muulle tutulle. Huhuja jo varhain seuranneet muistavat, että ennen kuin The Force Awakensista tiedettiin juuri mitään, huhuttiin siinä olevan mukana Obi-Wanin lapsenlapsen. Edellä summatuista plussista ja miinuksista voi niin ikään summata vaihtoehdon, että Rey olisi Leian tytär, muttei Han Solon, eikä salakuljettajaparka tästä tyttärestä tietäisikään: tämä kun selittäisi Leian halauksen ja Hanin suhtautumisen. Tai kun kerran Greg Grunbergin hahmo Snap Wexley on Aftermath-kirjan Temmin Wexley aikuisena, voisi Rey ajallisesti olla Lost Stars -kirjan päähenkilöiden lapsi – ja silloin hän vieläpä olisi Jakkulle päätyvän kapinallislentäjän tytär.

Sekin on hyvin mahdollista, että Reyllä tosiaan on side Luken jedikouluun, vaikkei sukusidettä opettajaan: ehkäpä Rey oli kuin olikin lapsena paikalla koulun tuhon hetkellä, koska hänen äitinsä tai isänsä oli koulun oppilas ja siten Ren-ritarien uhri? Tämä osa spekulointia elää tai kuolee sen mukana, kuinka kauan jedikoulun tuhosta ja Luken katoamisesta on, ja luulisi, ettei aikajanan ajoitusasioita voida pitää salaisuutena kovin kauaa.

Moni spekulaattori on myös ehtinyt huomauttaa, että monet yllä teorioiden miinuksiksi kirjaamani kohdat nollautuvat, jos Reyn (tai hänen vanhempiensa!) muisti on pyyhitty. Tämä on kyllä totta – mutta juonenkäänteenä minusta ikävän laiska ratkaisu. Toivon siis, että Rey ei ihan oikeasti tiedä, kuka on. Siitä sen sijaan en mene takuuseen, että kukaan muukaan hahmo ei sitä tietäisi…

Niin, jos minun pitäisi sanoa kantani, uskon tällä hetkellä Luken tytär -vaihtoehtoon.

34 thoughts on “The Force Awakens: Kuka muu muka

 1. Edelleen suhtaudun epälevästi Reyn Solouteen, koska casting calleissa ”Rachelin” rooliin ainakin nimellisesti haettiin ihonväriin katsomatta. Ja koska kaikki kuitenkin tulee ilmi, epäilen, ettei sitä someraivoa Disneykään uskaltaisi riskeerata, jos paljastuisikin että voittajaksi oli alunperinkin valittu valkoihoinen.

   • Ai niin: selatessani arkistoja osui silmään vanha huhuväite siitä, että Reyn hahmoa pyöriteltiin käsiksen kirjoituksen aikaan moneen kertaan Skywalkeriksi ja pois, ja välillä jonkin muunkin tutun perheen jäseneksi. Tämähän voisi olla yksi selitys diversiteettihaulle: Jos hakuvaiheessa piti hakea ketä vain, kun käsiksessä pyöri vielä mahdollisuus Landon tyttärestä ja ties kenestä?

 2. Ilmiselvin vaihtoehto (Luken tytär) tuntuu loogiselta, mutta toivon, että käsikirjoittajat ovat keksineet jotain muuta. Sukulaisuus olisi elokuvan lopun huomioiden draamallisesti outo ratkaisu ja tarinana tylsä.
  Toteat, että Reyn ja Kylo Renin sukulaisuus tekisi tarinasta/ heidän dynamiikastaan vetävämmän. Mielestäni tarina olisi päin vastoin kiehtovampi, jos kävisi ilmi, että Rey ei ole sukua Lukelle.
  Rey on joka tapauksessa selvä ”Skywalker” siten, että hänestä näyttäisi tulevan Luken manttelinperijä. Pidän ajatuksesta, että hän olisi nimenomaan Voiman kutsuma seuraaja, jonka suhde Luken on jotain myyttistä ja mystistä – ei vain tylsästi kirjaimellinen perillinen verisiteen takia.
  Ja ai että millaisia kiehtovia juonikuvioita voisi kehitellä Rey ja Kylo Renin tuleviin kohtaamisiin tämän myötä!
  Kylo tahtoisi olla Luken perillinen tai seuraaja jollain tapaa, vaikka sitten pimeällä puolella. Jos manttelinperijäksi nouseekin sukulaisen sijaan vain sopiva ulkopuolinen, sen luulisi lietsovan Kyloa entistä suurempaan vihaan, samalla, kun Reyn Luken perinnön todella lunastaakseen tulisi yrittää vetää Kylo pois pimeydestä, kuten Luke veti isänsä.

  • Tosiaankin, dramaatiikkaan tuo omat kierroksensa se, mitä Kylo Lukesta tahtoo. En ole varma, oletko oikeassa sanoessasi, että Kylo tahtoo seurata Lukea: voisihan myös olla, että Kylo tahtoo kostaa Lukelle Darth Vaderin käännyttämisen ja (tavallaan) kuolemantuottamuksen? Sehän on tosiaan The Force Awakensista nähtävissä, että Kylo tahtoo kohdata Luken (Snoken käsky oli tarvittaessa tuhota Luken luo johtava droidi, Kylo tahtoi sen ehdottomasti ehjänä). Mutta mitä siinä kohtaamisessa tapahtuu, jää nähtäväksi!

   • Niin siis pitänee tarkentaa.
    Jos veikata pitäisi sanoisin, että Kylo haluaa Luken hengiltä.
    Mutta leffan perusteella hahmo haluaa ennen kaikkea tulla tunnustetuksi (suureksi ja peljätyksi tms). Se oli ainakin nyt Kylon johtomotiivi. Tässä toki oletan siis, että Rey näki hänen pelkonsa oikein, kun pään sisälle kurkkasi.
    Kylo pelkää, ettei ole tarpeeksi hyvä, ettei hän yllä Vaderin mittoihin, vaikka pimeän puolen nimenomaan pitäisi tarjota helppoa mahtia ja valtaa. Teki Kylo mitä vain, niin hän ei voi saada suoraa tunnustusta vertaisuudesta Vaderilta. Tällöin olisi luonnollista, että hakisi sitä Vaderin kukistajan Luken kautta. Tuo tunnustuksen muoto olisi tässä SW-logiikalla melko varmasti se, että Kylo nujertaisi Luken henkilökohtaisesti.

    Tätä ajatusta seuraten (ja erityisesti koska Kylokin oli aikanaan Luken oppilas) olisi yhtälailla hänelle loukkaus ja vihan lähde, jos Luke nostaa seuraajakseen ja vertaisekseen jonkun muun, kun Kylo itse, verisukulainen, ei ole kyennyt/ tunne olevansa kykenevä samoja saappaita täyttämään.

    No juu, menee spekulaationa jo lähelle fanifiktiota, mutta jotenkin tässä on itseään puolitoista vuotta huvitettava!

    • Kun sen noin muotoilet, for what it’s worth, minusta kaikki tuo tuntuu täysin loogiselta.

     Tällä pienellä erolla tai täsmennyksellä vain: minä näen, että Kylon tärkein motivaatio on pikemminkin tehdä se, mikä hänen isoisältään jäi kesken: tuhota viimeisetkin jedit ja saattaa galaksin tila oikeaksi. Se, että Luke pitää samalla ehdottomasti kukistaa eikä riitä, että tämä pysyy poissa, on henkilökohtainen sivumotivaatio, jota Snoke ei selvästikään jaa. Mutta en The Force Awakensin perusteella näe, että Kylo hakisi välttämättä nimenomaan valtaa. Se tekee hänestä itse asiassa pelottavamman: Kylo on uskonsoturi, joka ei tavoittele välttämättä esimerkiksi henkilökohtaista galaksin herruutta.

     Toki seuraavat elokuvat voivat paljastaa motiiveista jotain aivan muuta…

     • Kylolle on saatettu Snoken toimesta esittää, että juuri tuo Anakilta kesken jäänyt tehtävä oli juuri ”valitun” tehtävä prequelseista tutussa ennustuksessa (jota Snoke on vääristellyt kertoessaan sen Kylolle), eli nyt Kylo ikään kuin luulee toteuttavansa ennusta. Tämä ei ole minun keksimä teoriani.

 3. Tietysti olisi sen sortin POTTERY-meemi ettei paremmasta väliä, jos Rey on Leian (ei Hanin) tytär mutta Finn onkin Hanin poika (eikös uusissa sarjakuvissa musta nainen Sana Starros esitellyt itsensä Han Solon (ex-)vaimona, tosin originaalitrilogian aikoihin, mutta vanha suola jne.), eli melkein sisarukset muttei ihan?

  Toisaalta, jos Rey taas onkin Obi-Wanin ja Satine Kryzen lapsenlapsi, niin siinä olisi tietysti yksi markkinointikoukku lisää houkutella kaltaiseni jäärät katsomaan Clone Wars -piirrettyjä. Toki tämmöinen juonenkäänne saisi Obi-Wanin vain näyttämään entistä tekopyhemmältä – jo prequeleissä… ai niin, mutta Lucashan itse sanoi, että vain ”omistushaluiset” suhteet olivat jedeiltä kiellettyjä, eli pikaromanssit pitkin galaksiahan olisivatkin täysin OK.

 4. Lisäisin todistusaineistoon vielä yhden ilmeisen, joka puhuu tietenkin Reyn skywalkeriuden puolesta ja liittää hänet Anakinin ja Luken jatkumoon: luonnonlahjakkuus pilottina. Mikä olikaan keskeisiä tiedonmurusia, mitä saimme originaalitrilogiasta tietää Anakin Skywalkerista? ”When I first met him, your father was already a great pilot. But I was amazed how strongly the Force was with him.” (Itse asiassa aivan ensimmäisiä asioita, joita Obi-Wan Lukelle kertoo A New Hopessa: ”He was the best star pilot in the galaxy, and a cunning warrior” … ”I understand that you’ve become quite a good pilot yourself.”)

  Itselleni The Force Awakensin huipentava hetki oli se kohta, jossa Rey kutsuu Voiman avulla käteensä valomiekan (isoisänsä valomiekan, niin sen näin) ja sytyttää sen – asia jota en trailerien ja tv-spottien ehdollistamana lainkaan odottanut, kun ne keskittyivät (tarkoituksella) näyttämään Finnin valomiekan kanssa ja johtivat siten ajatukset harhaan. Siinä hetkessä on Voima herännyt Reyssä täysimääräisesti ja jedien perintö syttyy jälleen.

  Kaikkien muiden vihjeiden päälle tuo hetki liitti Reyn mielessäni saumattomasti Anakinin ja Luken, jatkumoon ja lunasti hänelle itsestään selvän paikan kolmannessa trilogiassa näiden kahden jatkajana.

  Itse asiassa vasta luettuani nämä spekulaatiot siitä, että Rey EI olisikaan Luken tytär, huolestuin. Koska olisihan se aivan mahdollista, että näiden kaikkien vihjeiden jälkeen VIII:ssa tarjoiltava ”yllätys” olisikin se, että Rey on jotain aivan muuta, ja tällä kaikella on tietoisesti haluttu hämätä. Mutta siihen olisin pahasti pettynyt. Anakin-Luke-Rey (isoisä-isä-tytär) -ketju on tässä niin rakennettu, että tuntuisi haljulta ja myytin suuren kaaren rikkomiselta, jos tältä vedettäisiin matto alta.

  • Näin juuri on, että tällä hetkellä tilanteen voi nähdä molemmin päin. Toiset uskovat pettyvänsä, jos Rey ei ole Skywalker. Toiset pettyvänsä, jos näin nimenomaan on.

   • Jep! Kaikkein kiinnostavin kysymys lienee se, miten VIII:ssa ratkaistaan Reyn tausta/hylkääminen, Luken jediakatemian tuho ja näiden yhteys (tai sen puute).

    Oma veikkaukseni lähtisi tässä hetkessä siltä pohjalta, että koska Reyn osoittautuminen Luken tyttäreksi (jos niin lopulta tapahtuu) ei voisi olla se VIII:n suuri yllätys, niin Reyn hylkäämiseen johtaneen tapahtumaketjun täytyisi sisältää itsessään jotain niin dramaattista ja yllättävää, että se tarjoaisi riittävän sense of satisfactionin katsojille.

    Onneksi on aikaa spekuloida!

    • Rey on Luken tytär -skenaario on kyllä monella tasolla looginen, mutta kun tänään katsoin leffan toistamiseen, tuntui yhä vahvemmin siltä, että tuo olisi laiskaa kirjoittamista.

     Rey piti Lukea myyttinä!
     Ja oli sentään jo kohtuullisen ikäinen hylkäämisen hetkellä, ei mikään sylilapsi. Muistin pyyhkimiset jne. olisivat toki vastaus, mutta kikkailulta sekin tuntuisi.

     Mutta asiat voi tehdä monella tapaa, oli Uusi Kuolontähti ideana laiska sekin (ja ensimmäisten huhujen aikaan sitä taidettiin kritisoida tässäkin blogissa) mutta toimi leffassa ihan jees.
     Eli se, että idea tuntuu laiskalta, ei sulje pois sitä, etteikö sitä käytettäisi. Saatikka ettei se voisi lopulta toimia.

     Monta kiehtovaa kysymystä jäi ilmaan ja spekulointi jatkuu. Siihen asti me tulkitsevat koulukunnat kaivautukaamme poteroihimme! Minä olen ylpeästi ”Ei-Luken-tytär” -koulukuntaa!

     • Itse asiassa kolmas Kuolontähti on niitä asioita, joita kritisoin elokuvassa sen nähtyänikin… Mutta ei se sitä tarkoita, etteikö kokonaisuus olisi toiminut! Eikä varsinkaan sitä, etteikö kertausideoita käytettäisi…

     • Luke voi olla Reyn isä – ehkä Rey oli sijaisvanhempien huostassa ja Reyn Jakkulle jättänyt ”perhe”, jota Rey odotti olikin vain sijaisperhe (uuden trilogian Owen ja Beru, Tavallaan). Tämä selittäisi, että Rey muiden tavoin pitää Lukea lähinnä myyttinä.

      Jos näin olisi asia, jotenkin pitää kertoa myös mitä niille sijaisvanhemmille tapahtui.

 5. Minun on hieman vaikea uskoa, että Reyn vanhemmat olisivat jättäneet hänet Jakkulle Unkar Pluttin kaltaisen tyypin huostaan (näyssä Unkar Pluttin käsi on Reyn olkapäällä aluksen lentäessä pois).

 6. Jos Rey on Kylo Renin sisko tai puolisisko, niin kohtaus jossa valosapeli lentää Renin sijasta Reyn käteen saa hienon nyanssin. Sapili valitsi sisaruksista sen, joka on valoisalla puolella.

 7. Se, ettei Lor San Tekkan kartan välitysprojektissa paljasta (edellyttäen siis, että tietää Reystä) mitään Reystä, ei mielestäni ole todiste puoleen eikä toiseen, sillä Reyn piilottaminen voi olla vielä tärkeämpää kuin kartan.

 8. Jos vanhemmilla on ollut ns. tilanne päällä, ja Unkar on valehdellut vievänsä Reyn Lor San Tekkan luo?

  • Voihan se noinkin olla, vaikka epäilenkin asiaa tapauksessa, jossa nimeltämainitsematon kartantekijä on ollut toinen vanhemmista, sillä ei ole kovin turvallista piilottaa lastaan ja karttaa saman henkilön huostaan.

 9. Menee aika pitkälle spekuloinnin puolelle ilman mitään järkeviä perusteita, mutta bear with me:

  Rey on kuin onkin Luken tytär, vaan Luke ei tiedä hänen olemassaolostaan mitään. Äitinsä olisi voinut joutua vaikkapa piiloutumaan, jäänyt jonkin ryhmittymän vangiksi/orjaksi tai ehkä hän vain pelkäsi lapsensa puolesta, olisihan hän galaksin viimeisen jedimestarin jälkeläisenä helppo väylä käydä tälle mestarille kurttuilemaan, joten voisi olla turvallisempaa kasvattaa hänet isästään erossa ja tietämättömänä, ainakin kunnes kasvaa tarpeeksi vanhaksi kyetäkseen Voiman käytön opiskeluun.

  Ja miksikö Luke ei lähde tämän naisen perään? Ehkä hän luulee tämän kuolleen vaikkapa joku pahis rehvastellen ilmoittaa päästäneensä naisen päiviltä ja Luke tämän uskoo. Kenties nainen jättää hänelle viestin jossa kertoo lähteneensä ja toivovansa ettei häntä etsittäisi, eipä olisi Jedimestarimme ensimmäinen ihminen galaxissa jolle on bänät tehty 🙂

  Ihan vaan tämmöisenä yömyöhäisenä aatoksena.

  • Ei lainkaan järjetön teoria, päinvastoin. Samankaltaisia ”salainen lapsi” -teorioita on pohdittu muuallakin, kuten tähtienjatkosota-chatissä.

   • Ei ole järjetön teoria ollenkaan. Jotta tytär-juonikuvio toimisi (eikä olisi vain toteamus seuraavan leffan alussa), olisi jokin tuollainen kuvio, jossa Lukella tai Reyllä ei ole kummallakaan aavistustakaan sukulaisuussuhteestaan helpoimpia/ parhaimpia keinoja saada juttuun jotain twistiä ja yllätyksellisyyttä.

 10. Itse luulen, että Rey hylättiin Jakkulle, ei oman turvaallisuutensa vaan muiden turvallisuuden takia. Reyllä on yhteys knights of ren porukkaan ehkä ikävällä tavalla. Reyn muisti ja kyvyt Voimaan pyyhittiin ja ehkä jopa istutettiin vääriä muistoja. Tämä skenaario nyt liittyy eräisiin SW peleihin ja ei siitä enempää. Vähän 50/50 onko Reyllä sukulaissuhde Lukeen vai ei mielestäni.

 11. Amatöörimäisesti spekuloin tänään ekaa kertaa leffan nähtyöni: Rey on Luken (salainen) tytär, luke siis tietää tyttärestään ( ja vain muutama muu tarkoin harva ja valittu ) mutta tytär ei isästään ja tämä hylättiin jakkulle koska Rey ja Luke täytyi erottaa toisistaan ( niinkuin aikanaa leia ja luke ) galaksien tulevaisuuden kannalta? 😀

  • Niin, ehkä Luke koki olevansa vainottu ja halusi ikään kuin piilottaa tyttärensä. Sikäli itse toivoisin että Rey olisi Hanin ja Leian lapsi, jotta hyvisten ja pahisten taistossa olisi tietty sisarjännite jota käsitellä. Mutta Luken tytär-selitys on ehkä tällä pohjalla järkevämpi, vaikka saman selityksen voisi antaa myös tuohon toiseen skenaarioon. Se taas että Rey todella on orpo, käy myös, mutta joku ”Obi-Wanin tytär”-skenaario olisi kaikkein typerin, enkä siihen pysty kyllä mitenkää uskomaan.

   • Obi Wan skenaario tuntuu jotenkin liian kaukaa haetulta, jos näin nyt voi sanoa.

    Lisää amatöörispekulaatipita: Reyn mahtavat ”jedikyvyt” alkoivat paljastu vasta vähän ennen kuin tämän hylkäämistä tai samoihin aikoihin jedikoulun tuhoamisen aikoihin, pimeän uhka on varmaan kokoajan ollut läsnä ja kun nämä Reyn kyvyt sitten alkoivat isälleen ( lukelle ) paljastua, katsoi hän parhaakseen piilottaa tyttärensä ja itsensä ( kun jediakatemiakin tuhottiin) siihen asti kunnes taas hetki olisi taas oikea. Elokuvan loppu kohtauksesta jäi tunne että luke tiesi odottaa reytä saapuvaksi.

    Mielenkiintoista nähdä mitä tuleman pitää.

 12. Obi-Wanin putipuhdasta olemusta tuskin Clone Wars -romanssia enempää ruvetaan tahraamaan, täytyyhän jonkun kyetä noudattamaan Jedi-sääntöjä ihan oikeasti 😉

  Minulla on mielipiteitä puoleen ja toiseen, Reyn ”Solouteen” en kyllä oikein pysty uskomaan. Mutta oli tulema mikä tahansa ainoa toiveeni on, että selitys on edes SW-säännöillä riittävä (lue: idioottimainen oikeassa maailmassa tai missään muussa leffasarjassa, mutta tässä universumissa ihan käypä). Kun tuosta ”onkohan tuo uusi leffa tarpeeksi Star Wars?” -murheesta päästiin yli niin nyt hieman huolettaa tuo Reyn vanhempien paljastuminen: Osataanko asia tehdä tarpeeksi tyylikkäästi, vai lässähtääkö homma kasaan liian laiskuuden tai liian nokkeluuden takia? Ah, ollapa lapsi, jolloin vain tieto avaruusaluksista ja valomiekoista riitti vakuuttamaan että hyvä siitä tulee.

  Mutta itse asiaa: Jos Rey jonkun tytär on, niin itse epäilisin Lukea. Mielestäni Reyn Voima-taidot eivät kuitenkaan edellytä Skywalker-verta (koska Voima näyttää vetävän muutenkin aika ylikierroksilla tässä uudessa ajassa), ja lentäjätaidot voisivat hyvin selittyä Voiman tuomalla ennakkoaavistuksella. Serkku-jännite varmaan toisi hyvää lisää Reyn ja Kylon suhteeseen, mutta tavallaan toivoisin että Rey olisi tosissaan ”ihan tavis,” vaikka jonkun Skywalkereiden tutun lapsi (joku Luken oppilaista kenties sopisi vanhemmaksi?). Minun on vain vaikea löytää mitään oikeasti toimivaa selitystä sille, miksi kukaan alkuperäisestä kolmikosta olisi niin huono vanhempi että jättäisi lapsen yksinään aavikolle. Noh, Landolle tuo sopisi, mutta ei siitä sen enempää ennen kuin joku syyttää rasistiksi 🙂 Maksimissaan siis Luken lapsi, josta Luke ei mitään tiedä, mutta paremmin tähän mielestäni sopisi joku tutun lapsi, koska vanhuksilla näytti leffassa olevan vähän turhan hyvä käsitys siitä kuka Rey oikeasti on.

  • Mutta voiko Reyn isä olla samanlainen tapaus kuin Anakin Skywalkerin, että hänellä ei ollut isää, vaan Anakinin äiti tuli raskaaksi Voimasta? Ja jos vaikka Leia olisi tullut tällä tavoin raskaaksi pelkästä Voimasta ja synnyttänyt Reyn, niin tällöinhan Reyssa vaikuttaisi aikamoiset midi-chloriaanit?

   • Kaikki on mahdollista (paitsi pyöröovesta hiihtäminen), mutta itse edelleen toivoisin Reylle ihan omaa tarinaa. Uusi trilogia on pystytetty vanhojen voimilla, joten nyt se saisi mielestäni alkaa tuomaan myös jotain oikeasti uutta SW-universumiin.

 13. Päivitysilmoitus: 20 hulluinta huhua The Force Awakensista | Tähtien jatkosota

 14. Päivitysilmoitus: Episodi VIII: Mitä kuvataan? | Tähtien jatkosota

 15. Päivitysilmoitus: Kymmenen kestävintä Rey-teoriaa | Tähtien jatkosota

 16. Päivitysilmoitus: Jos et tykännyt The Last Jedistä, saatat haukkua väärää episodia | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s