Kaksikymmentä poimintaa Comic Con -paneelista

Ei uutta traileria (kuten ennakkotiedotkin kertoivat). Ei Episodi IX:n ohjaajaa (josta huhut puhuivat). Mutta kylmät väreet nostattava, suorastaan kaunis behind the scenes -video ja paljon muuta, krhm, pientä.

Tässä San Diego Comic Conin sydän, ja sen perässä minun kaksikymmentä nostoani The Force Awakens -paneelista:

 1. Onhan se herkkää, eikä edes tunnu markkinointipuheelta, kuinka kaikki todistelevat, että nyt tehdään aitoa asiaa. ”Getting back to the old days, the old ways of doing things”, sanoo suuri Peter Mayhew. Ja katsokaa vaikka vain alun montaasia, kuinka maahansyöksynyt musta TIE Fighter on ensin maalattu, sitten mallinnettu ja lopuksi oikeasti rakennettu aavikolle. Huikeaa! Tämän saman todistamiseksi paneeliin tuotiin livenä otus, joka käveli aikanaan Force For Change -videossa JJ Abramsin vierellä. Melkomoista!
 2. Behind the scenes -videon alun klaffit paljastavat, että teaserin kohtaus, jossa stormtrooperit seisovat maihinnousualuksessa, on ”scene 3”. Olisiko scene 1 alkuskrolli ja scene 2 pakollinen avaruuskuva First Orderin aluksesta?
 3. Poe Dameron (Oscar Isaac) jää jossain vaiheessa vangiksi. Onkohan vankia kuljettava stormy suorastaan John Boyegan hahmo Finn?
 4. Simon Peggin rooli elokuvassa sai virallisen vahvistuksensa vasta nyt. Mutta Pegg ei narrannut vastatessaan aikanaan haastattelijoille, ettei hänen naamansa näy Star Wars -elokuvassa, kuten vahvistuu bts-videon kohdassa 2:00: hahmo on alien, eikä Peggin kasvoja näy. ”My whole life has lead to this moment”, Pegg joka tapauksessa sanoo, ja voin vahvistaa täältä etänäkin, että I feel you, bro.
 5. Bts-videon kohdassa 1:54 näkyy hahmo, jonka luonnoskuva vuoti äskettäin nettiin saatesanoilla ”Maz Kanata”, joka taas on Lupita Nyong’on hahmo. Mutta koska bts-videossa näkyvä hahmo on selvästi ihminen maskissa, ja Nyong’on suoritus tallennetaan liiketunnistuksena, olivat vuodon saatesanat siis väärät. Pillihahmo näkynee vain jossain taustalla.
 6. Rey (Daisy Ridley) lentää Millennium Falconia IMAX-kameroilla kuvatussa kohtauksessa (2:30). Muistaakseni jossain jo aiemmin vahvistettiinkin, että tuo kohtaus on teasereissa väläytetty pako autiomaaplaneetta Jakkun yllä.
 7. C-3PO, joka tähän mennessä on pysynyt uuden elokuvan yhteyksissä hyvin piilossa, näyttäisi olevan mukana ainakin A New Hopen kapinallistukikohdan karttahuonetta muistuttavassa lokaatiossa (2:46).
 8. Amiraali Ackbar ja Nien Nunb, joista juuri äskettäin huhuttiin, näkyvät bts-videon kohdassa 2:55.
 9. Carrie Fisherin asu bts-videolla mukailee tarkalleen huhuttua, ja näin samalla vahvistuu myös, että Leia tosiaan on hahmo, jolle toisessa teaserissa ojennetaan Luken vanha valomiekka.
 10. Abramsin mukaan The Force Awakensista on nyt olemassa raakaleikkaus, mutta luonnollisesti leikkausvaihe on yhä kesken. Muistattehan, että alkuperäisen aikataulun mukaan ensi-ilta olisi ollut jo. Abrams suorastaan kiitti paneelissa Disneyä lisäajasta.
 11. Gareth Edwards aloittaa Rogue One -elokuvan kuvaukset Kathleen Kennedyn mukaan kolmen viikon päästä. Ilmeisesti raportit kuvausten jo alkamisesta viittasivat second unitiin tai vastaavaan.
 12. Vastauksessa kysymykseen näyttelijöiden etnisestä diversiteetista Abrams väitti, ettei esimerkiksi Finniä ja Reytä kirjoitettu tietyn etnisyyden edustajiksi. Todellako, Reytäkään? Joka lentää yksin Millennium Falconia?
 13. Adam Driver pääsi ensimmäistä kertaa lavalle Star Wars -paneelissa, mutta lausui vain muutaman sanan ja piti Kylo Renin todella salaperäisenä. Erinomainen vastaus kysymykseen hahmon pahuudesta, kuitenkin lopulta: ”Lähestyimme häntä enemmänkin hahmona, joka uskoo olevansa oikeassa kuin pahana”.
 14. Domhnall Gleesonin hahmo paljastettiin nyt ensimmäisen kerran, aivan kuten pari viikkoa sitten veikkasin. Hahmon nimi on kenraali Hux ja kyllä, tämäkin hahmo on pahis. ”I’m british, I’m evil” – parhaiden SW-perinteiden mukaisesti.
 15. First Orderin tukikohdan nimi on Starkiller Base, joka tietenkin on viittaus Luke Skywalkerin varhaisen käsikirjoitusversion sukunimeen 1970-luvulta, mutta joka saattaa kyllä viitata myös tukikohdan käyttötarkoitukseen, jos sitkeitä huhuja on uskominen.
 16. Yleisöstä kysyttiin suoraan, esiintyykö tai mainitaanko Episodi VII:ssä Palpatinen vanha mestari Darth Plagueis (olen aidosti yllättynyt, että kysymys pääsi läpi). Kaikki näyttelijät pitivät naaman täysin peruslukemilla, mutta Abrams ja käsikirjoittaja Lawrence Kasdan vastasivat kutkuttavasti kierrellen. Periaatteessa ohjaajan viimeinen sana oli kuitenkin ”ei”.
 17. Mark Hamill oli mukana paneelissa, ja jälleen parrakkaana, mutta behind the scenes -videossa ei edelleenkään nähty Lukea. Ehkä syksyn trailerissa, edes vilaus?
 18. Hamillin oma teoria Luken tulevaisuudesta Jedin paluun jälkeen oli, että rakkaudenkohteen paljastuminen sisareksi olisi niin traumaattinen kokemus, että Luke päätyisi erakoksi jonnekin vain droidit seuranaan. Vaikka yleisö nauraa, Hamill on selvästi ajatellut asiaa ihan tosissaan – ja on kiintoisaa, että tähän elokuvaan liittyen olemmekin sitten kuulleet pinon huhuja Lukesta erakoituneena jossakin, jostain syystä.
 19. Harrison Ford kävelee taas.
 20. Vaikka uusia hahmoja esiteltiin taas, Finn ja Rey eivät vieläkään saaneet sukunimiä.

Joo, ei tämä ainakaan odotuksia laskenut.

Koko paneeli on ainakin vielä tällä hetkellä netissä Flicks and the Cityn Youtube-kanavalla. Liveseurantaa tai muuten kattavaa raportointia paneelista tekivät ainakin virallinen sivu, Entertainment WeeklyTheForce.net ja StarWars7News.

7 thoughts on “Kaksikymmentä poimintaa Comic Con -paneelista

 1. Kohta 2:23: keitä ovat kaksi käytävässä juoksijaa? Kypärien (?) muoto aika erikoinen, onko asujen väri punainen vai tuleeko se valaistuksesta? Kohtaus on vieläpä tarkoituksella tehty epäselväksi (kameran etsimestä kuvattu tms.) toisin kuin kaikki muu.

 2. SW7:n analyysissä mielenkiintoisinta on, että Hamillin kommentit on filmattu Greenham Commonissa. Noinkohan mies olisi ollut vain henkisenä tukena siellä(kin)? Alkaa olla hieman vaikea uskoa MSW:n väitteisiin pelkästä cameosta enää.

  Ja sitten foliopipa syvemmälle päähän. Huomionarvoistahan on, että tässäkin pätkässä näytetään lähinnä vain sitä, mitä jo useampien tahojen kertomissa huhuissa/näyttämissä kuvissa on vuotanut, eikä niistäkään mitään olennaista. Mysteerilaatikossa pysyy edelleen kapteeni Phasma, kenraali Hux, Rakas Johtaja Snoke, valomiekkataistelun puolikastakaan ei näy, superaseita vielä vähemmän, jne. Aivan samoin kuin eka teaserikin näytti lähinnä vain juuri vuotaneen konseptitaiteen juttuja. Joko LFL:llä joku seuraa todella tarkasti mitä netissä puhutaan, tai sitten ”vuodot” ovat alunperinkin tahallaan liikkeelle laskettuja hypen nostamiseksi.

  • No tosiaankin, SW7N:n analyysin lisäykset 11 ja 12 ovat koko potin jännimmät. Hamillin kuvauspaikkaa en hoksannut minäkään.

   MakingStarWarsin väite Luken roolista ja elokuvan lopusta on todella kummallinen, ja yhä kummallisemmaksi käy. Hamill oli siis tällä tiedolla mukana Greenhamissa, ja teaser 2:n perusteella Luke voi olla myös Jakkulla. Kun MSW silti pitää väitteestään Luken piilossa pysymisestä niin vahvasti kiinni, herää tietysti kysymys, mitkä muut heidän väitteistään ovatkaan pielessä…

   Jälkimmäiseen huomioon: uskon todellakin, että teasereita ja tätä videoa koostettaessa on otettu huomioon, mitä kiinnostuneet fanit ovat jo nähneet vuodoissa. Koska Jakku-konsepteja ja valokuviakin vuoti jo viime vuonna, virallisetkin paljastukset ovat keskittyneet niihin. Vastaavasti tiedämme vuotojen kautta paljon vähemmän jääplaneetasta ja sen tapahtumista, eikä virallinen taho (ehkä siis järkevästi?) halua paljastaa sen enempää.

   Mutta ihan kaikkia vuotoja en sentään usko tarkoituksellisiksi. Olivathan jo siinä viime syksyn varhaisessa luonnoskuvasatsissa, jonka Jakku-kuvat näkyvät seinällä tässä videossa, mukana kontroversiaalit Rey-pahan-luolassa -kuvat, joita tarkoitukselliseen vuotoon ei varmasti olisi sisällytetty. (MSW:n nykyinen näkemyshän on, että niiden luonnoskuvien kohtaukset eivät olisi missään muodossa mukana käsiksen nykyisessä versiossa, mutta mutta…)

 3. Päivitysilmoitus: Episodi VII: Sankareita molemmilla puolilla? | Tähtien jatkosota

 4. Päivitysilmoitus: Yhdeksän päivää jäljellä | Tähtien jatkosota

 5. Päivitysilmoitus: Episodi VIII:n Behind the Scenes -video: ”Odottamatonta ja oikeaa” | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s