Juonihuhut: Luken etsintä ja kas, siinähän hän jo onkin

Kuten kaikki tätä saagaa seuraavat tähän mennessä varmasti jo tietävät, yksi vahvimmista Episodi VII -huhuista väittää, että uuden Star Warsin pääjuonilanka on Luke Skywalkerin etsintä. Huhun mukaan Luke olisi kateissa tai vangittuna, olisi ollut kenties jopa Jedin paluun loppuhetkistä lähtien, ja uuden trilogian alkajaisiksi Han Solo johtaisi galaksinlaajuista etsintää vanhan ystävänsä löytämiseksi. Lisäksi huhuun liittyy jatkohuhu Daisy Ridleyn ja John Boyegan hahmojen löytämästä Luken metallisesta kädestä ja/tai valomiekasta, joka toimisi johtolankana ja etsinnän käynnistäjänä. Sitä, miksi Lukea etsittäisiin vasta 30 vuotta katoamisen jälkeen, mikään huhunsirpale ei ole selittänyt, joskin huhun tuoreimmissa versioissa katoamisvuodet ovat pudonneet ”pikemminkin noin kymmeneen”. (Minäkin olen kirjoittanut tästä huhusta muun muassa täällä ja täällä.)

Nyt Jedi Newsin Justin LaSalata tarjoaa meille uusimman version huhusta, ja se suorastaan huutaa jatkopohdintaa. Näin siitä huolimatta, että saatesanoissaan LaSalata tähdentää, ettei tiedä lähteensä autenttisuudesta mitään. Tässä tiivistys:

Jedi Newsin lähteen mukaan Luken etsintä -konseptista puhutaan useimmissa huhuissa väärin. Lähteen mukaan Episodi VII:n nuoret hahmot kohtaavat elokuvan alussa ”ongelman”, jonka uskovat ensin voivansa ratkaista itse, mutta tajuavat pian olevansa kaukana omasta pelisarjastaan. Niinpä he yrittävät etsiä avukseen jedimestari Luken, joka puolestaan ei tiedä nuorten löytämästä ”ongelmasta” mitään. Lähde toteaa, ettei tiedä, missä Luke on elokuvan alussa eikä sitäkään, kauanko nuorilla kestää ”löytää” hänet.

Hämärää korkeintaankin, eikö totta? Mutta silti, tässä on minusta jotain kovin totuudelta haiskahtavaa. Esimerkiksi se, että lähde varoo sanomasta mitään ”ongelmasta”, jonka nuoret hahmot kohtaavat, vaikka legitiimiytensä nimissä lähteen kai pitäisi tietää jotain siitäkin. En voi olla ajattelematta, että salamyhkäisyys kertoo siitä, että tämä lähde tosiaan tietää jotain, ja haluaa paljastaa mahdollisimman vähän uutta – mutta haluaa korjata SW-spekulaatioissa liikkuvaa vääränä pitämäänsä tietoa. Jedi News on ilman muuta paremman pään SW7-uutissivuja, ja se on aiemminkin julkaissut uskottavia huhuja ja uutisia. Rehellisen vuotajan valinta, siis? Kenties hyvinkin.

Tämä on tietenkin vain minun spekulaatiotani, mutta miksipä minä näitä bloggaisin, ellen siksikin. Kaikkein eniten minua yllyttää spekuloimaan Jedi Newsin epäilys, jonka mukaan LaSalata uskoo lähteensä tietojen olevan peräisin Michael Arndtin alkuperäisestä kässäristä eikä elokuvassa käytettävästä, JJ Abramsin ja Lawrence Kasdanin muokkaamasta versiosta.

Minä nimittäin uskon vakaasti päinvastoin.

Käsikirjoittajan vaihdoksesta kantava teoria/huhu kuuluu, että Arndtin versio painottui uuteen sukupolveen ja jätti vanhat hahmot pieniin sivurooleihin, kun taas Abrams halusi nostaa vanhat hahmot vielä uuden trilogian ensimmäisen osan valokeilaan. Jos näin on, saattaa sitkeä huhu Luken kateissa olemisesta hyvinkin olla peräisin pikemminkin Arndtin aiemmasta kuin Abramsin myöhemmästä versiosta. Kateissa oleminenhan olisi hyvä juonijippo tarinalle, jossa Luke Skywalkeria ei juuri nähtäisi valkokankaalla, mutta hänen poissaolonsa pitäisi selittää. Myös ulkoelokuvallisesti tuntuu uskottavalta, että Mark Hamill, Harrison Ford ja Carrie Fisher olisivat suhtautuneet George Lucasin Episode VII -projektiin sikäli velvollisuudentuntoisesti, ”voidaan-me-tulla-muttei-mitenkään-riemusta-kiljuen”, että heidät olisi kannattanut kirjoittaa vaatimattomaan osaan tarinassa, mutta nuorien tekijöiden elokuva olisikin saanut heidät avoimemmiksi isommille rooleille. Ajatelkaapa vaikkapa, kuinka todennäköistä olisi, että Hamill tai Fisher enää koskaan näyttelisivät Abramsin tasoisen nykyohjaajan elokuvassa, elleivät sitten juuri tässä.

Vakiokommentaattorini Lasse ehdotti sittemmin tämän blogin kommenteissa uskovansa vankina olemisen olevan Arndtia ja puuttuvan kokonaan nykyisestä kässäristä, mikä asettaisi suuren osan vahvoista huhuista täysin vanhentuneeseen valoon. Silloin en tätä aivan uskonut, mutta nimenomaan tämän tuoreimman vuotajan sanoilla täydennettynä uskoisin mielelläni: että kateissa/vangittuna olemisesta olisi nykyisessä käsikirjoituksessa jäljellä enää hyvin vähän. Oikeastaan vain juuri sen verran, että huhu on kestänyt, vaikka alkuperäinen väite periytyykin jo kauan sitten paperikoriin heitetystä käsisversiosta.

Tästä voisi tietysti jatkaa spekulointia siitä, kuinka suuri osa Episode VII -huhuista onkaan ”aitoja”, mutta vanhentuneita: huhuilijoidensa totena pitämiä, mutta nykykässäristä hylättyjä. Nettihuhujen kertojat tuntuvat muun muassa tietävän, että huhu sithien kotimaailmasta kokonaisena superaseena olisi Arndtin kässäristä – millaisessa muodossa sekään sitten on filmattavassa versiossa? Kyborgipahis oli tietysti luonnoskuva, mutta myöhempi versio hahmosta ei kuulemma näytä tältä lainkaan – liekö siis edes kyborgi? Eräs kirjoittaja netin uumenissa väittää, että hahmoa on pyöritelty käsikirjoitusversioissa moneen suuntaan samalla kun esimerkiksi Daisy Ridleyn hahmoa on välillä kirjoitettu Solo-lapseksi ja välillä aivan muun perheen jäseneksi (mikä muuten selittäisi erään runsaasti itseäni askarruttaneen omituisen seikan: miten elokuvaan voitiin hakea naispäähenkilöä, joka saattoi edustaa mitä tahansa etnistä ryhmää).

Yhtä kaikki: mitä pitemmälle tämä huhujen piirileikki jatkuu, sitä enemmän minusta tuntuu, että syy rikkinäiseen puhelimeen on juuri siinä, että huomattava osa huhuista tulee nettisivuille uskottavista lähteistä ja sinänsä ”oikeina tietoina” – mutta perustuu käsikirjoituksen hylättyyn versioon. Tai, mennäkseni vielä pidemmälle: koska Arndt luonnosteli Lucasin kanssa koko uutta trilogiaa eikä vain sen ensimmäistä osaa, saatamme kuulla joissakin huhuissa kaikuja myös tapahtumista, joiden oli tarkoituskin tapahtua vasta episodeissa VIII tai IX. Lopputulos on kuin jos ennen Jedin paluuta olisi huhuttu elokuvan sijoittumisesta wookiee-planeetalle tai Luken siskosta, josta tähän asti ei oltu kuultukaan, mutta joka onkin Imperiumin puolella.

– – –

Lisäksi, jätän nämä tähän:

  • Club Jade: Twitterin lemmikit Daisy Ridley ja John Boyega ovat molemmat poistaneet accounttinsa. Höh.
  • Total Film: David Fincher oli yksi ohjaajista, joita harkittiin Episode VII:ään (kirjoitin jo aiemmin niistä muista). Höh.
  • Hitfix: Oscar Isaacin viimeinen kuvauspäivä oli perjantaina. En ole huomannut yhtään viitettä siitä, että Isaac olisi ollut läsnä yhdelläkään on-location -kuvauspaikalla – vaikka on tietysti saattanut ollakin.

3 thoughts on “Juonihuhut: Luken etsintä ja kas, siinähän hän jo onkin

  1. Hm. Galaksinlaajuinen etsintä. TGGFA:ssa riittää, kun kurvaa Tatooinen kautta niin aivan. kaikki. löytyvät sieltä, kunhan ajankohta on oikea…

  2. Päivitysilmoitus: Juonihuhut: Pino paljastuksia ja Episodi VII:n ”I am your father” -hetki | Tähtien jatkosota

  3. Päivitysilmoitus: Kuvausten vuodesta ensi-illan vuoteen | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s