Juonihuhut: Horinoita netin syvyyksistä II

And now, for something completely bonkers, part two. (Tai no, onhan näitä saattanut välissä olla eräitä muitakin.)

Koska edellisen näin otsikoidun merkinnän netistä kaivetuista yksittäishuhuilijoista ensimmäiseksi nostamani näyttäisi hyvinkin tietäneen jotain ainakin Michael Arndtin varhaisesta kässäriversiosta (aiemmin tänään mietiskelin tästä vakavamminkin), ei varmaankaan ole pahaksi tallettaa nämäkin tähän, ”varmuuden varalta”.

Nämä spoilaavat runsaasti, jos ovat totta, mutta sitäpä en kyllä todellakaan takaa:

Kirjoittaja #1, 29.9.2014, 4chan:

 • Episode VII revolves around Kaibur Crystal, which is a strange god-like entity controlling all the force and thus the galaxy. We don’t know it first, it’s exponentially revealed to us. ”Force sensitive” people have this magical connection with the crystal.
 • The movie’s main villain, Ragen, wants to contain the crystal. He secretly hunts down force sensitive people to find the Crystal’s location and use it as a weapon. Ragen is highly respected member of a family of political idealists funding the rebellion. I think he’s played by Adam Driver, but it’s only my assumption.
 • There’s another ”villain”, Malorum. Malorum is a very old, PTSD’d man and has powers similar to Cerebro – he can ”feel” the presence of any force-sensitive being. That’s how he was earlier used during the jedi purge by the Emperor. It’s possible that this character is played by Max Von Sydow. Malorum is presented first as villain, because Ragen is using our heroes and the rebellion to hunt him down (Malorum is protected by pirates that are considered villains at first, it changes later).
 • Later the Ragen’s real intentions are revealed, leading up to confrontation in which heroes kills Malorum (he wants it) to destroy Ragen’s plans. Luke then sacrifices himself by basically sucking up all the dark force in the world and thus turning himself into a wrinkled blob. Ragen survives the ending but he’s terribly injured.
 • From what I gathered they want to expand greatly on the religious and mystic aspect of The Force, unfortunately. Even the lightsabers are made with chunks of the Crystal now.
 • the script leads to a space battle between rebels and the pirates during which the aforementioned plot twist is revealed.

Lyhyet kommenttini:
Ensiajattelulla haluaisin hylätä tämän varmaksi fanifiktioksi pelkällä kaiburr-kristallin maininnalla. Mutta koska vanha expanded universe on nyt vaihtoehtoinen Legends-universumi, ja koska uudessa Warssissa hyödynnetään runsaasti vanhoja konsepteja, ei ole täysin mahdoton ajatus, etteikö kaiburr-kristallikin pääsisi uudelleenkierrätykseen Lucasin 1970-luvun luonnoksista. Hupsut hahmonimetkään eivät todista mitään: koska tiedämme tai olemme tietävinämme, että Daisy Ridleyn hahmon nimi on kuvauksissa Kira mutta leffassa jotain muuta, voisi käsiksessä toki lukea ”Malorum” placeholderina. Moni seikka tässä täsmää uskottaviin huhuihin (esimerkiksi maininta pahishahmon kuulumisesta poliittisten idealistien sukuun, joka erään toisen huhun mukaan on Dooku) tai omiinkin odotuksiini (erityisesti vanhemman pahishahmon vaihtuminen elokuvan aikana nuorempaan, trilogian todelliseen pääpahikseen). Mutta, kuten sanottua, tämä voi tarkoittaa vain, että kirjoittaja pyörittää kelpo fanifiktiota ja on lukenut samat huhut kuin minäkin.

Kirjoittaja #2, 30.9.2014, StarWars7Newsin keskustelufoorumi (lyhentäen ja kommentteja yhdistellen):

 • Cantina Scene. Daisy arrives to cantina in search of Han or Luke I believe. She is confronted by an alien, she lifts her blaster to him, he then takes it from her hand ”Don’t point a blaster at someone if you are not going to use it” and points it at her. At this point Chewie (With arm bandaged/in a sling) intimidates the alien, ”What good is a one armed wookie” Chewie then rips the guys arm off and hands the blaster back to Daisy. Ford was not present at filming this.
 • Cut to the outside of the Cantina as a planet/moon is blown up outside, Han is present here (Wearing a thin cut, waist length leather jacket, boots etc, a ”Matching outfit”) oh and he still has his blaster. I don’t know if he has just arrived to meet up with Daisy and Chewie, but he is cutting through the crowd of onlookers as everyone is witnessing the destruction of whatever was blown up in the sky. Not sure what it was exactly just people were told to react as if a planet was blown up, but there was a huge bluescreen.
 • This specific scene was shot weeks apart, the interior was done before Harrison was back and the exterior done when he was back, see I have only been told about this by someone on production, so I don’t know if they are going to digitally insert Han into the interior shot or if Daisy was looking for him and he arrived outside just as the object in the sky was destroyed. Originally I was told she was looking for Luke, or I may have remembered this wrong. But seems it was Han she may have been in search of and when she ”found” him he was not in the Cantina but Chewie was.
 • Oh and not 100% sure if Boyega was in the scene as I was not told of his role, but he was on this set in costume on both dates I was told this, so he probably was with Daisy. I was told is that he looks like the has been ”dragged off the street and put on set” apparently is very rags looking.
 • I am more inclined to believe it was set on the same planet where the Greenham Common filming happened, this was something I specifically asked ”What does the terrain look like” I was told ”Just the back of Pinewood, slabs, grass etc”
 • [A Character] is an ex Stormtrooper, he wears an original ANH Helmet painted black, which is battle damaged, has a pipe coming from the breathing part connected to something I believe on his back. There is a leather band holding ”ammo” to the side of his helmet, and 5 or 6 aurebesh symbols on his helmet. He wears a large fur coat, has a Staff and a blaster and holster across his chest. I have seen this helmet with my own eyes and its 100% real. I know its not Boyega under the helmet, the actor is a white guy.
 • Nien Numb is a returning character.

Lyhyet kommenttini:
Detaljiikan vuoksi tämä kirjoittaja on ainakin todella taitava tarinankertoja, jos ei aito asia. Kirjoittaja ei väitä tietävänsä kaikkea, vaan väittää ainoastaan kuulleensa tällaista baarikohtauksen kuvaukset nähneiltä lähteiltään (joita hän kertoo olevan kaksi). Itse hän väittää nähneensä stormtrooperhahmon. Kuvaillussa muodossaan baarikohtaus viittaisi alkuperäiseen SW-leffaan hyvin abramsmaisesti – eli uskottavasti. Abramsmaiselta tuntuu myös räjähdyskohtauksen kuvaustapa: ekstrat voitaisiin hyvin pyytää reagoimaan ”kuin planeetta räjähtäisi taivaalla”, jotta saataisiin sopiva reaktio jollekin spoilaavalle, kuten esimerkiksi räjähtämispisteessä olevan star destroyerin syöksymiselle ilmakehään. Ja kuten foorumin ensimmäinen kommentoija huomauttaa, stormtrooper-kypärän kuvaus mätsää itse asiassa Imperiumin pilottien kypärään.

Näiden kirjoitusten lisäksi tänään netissä julkaistiin video, jota väitettiin Skellig Michael -saarella kuvatuksi testivideoksi. Minä en ehtinyt sitä nähdä, mutta tapahtumakuvaus ja kuvakaappaukset ovat ainakin Technobuffalon sivuilla. Video ja koko account katosivat Youtubesta nopeasti. Jos tästä haluaa innostua, innostuttakoon sitten salaliittoteoreetikon logiikalla ”jos ne halusivat salata tämän…”.

Epäilenpä, että saan tallettaa tähän sarjaan vielä monta merkintää.

4 thoughts on “Juonihuhut: Horinoita netin syvyyksistä II

 1. Päivitysilmoitus: Juonihuhut: Pino paljastuksia ja Episodi VII:n ”I am your father” -hetki | Tähtien jatkosota

 2. Päivitysilmoitus: Juonihuhut: Horinoita netin syvyyksistä III | Tähtien jatkosota

 3. Päivitysilmoitus: Arrr, pieni uuden vuoden spoileri! | Tähtien jatkosota

 4. Päivitysilmoitus: 20 hulluinta huhua The Force Awakensista | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s