Falcon! Valomiekat! Kanada?

Indierevolver, sivu joka paljasti uskottavantuntuisia Episode VII -luonnoksia ja konseptikuvia aiemminkin, räväytti juuri nettiin tämän kuvan:

Tulkintani kärkeen: uskon kuvan aidoksi. Perustelut seuraavat, mutta tässä kohtaa siis tarkemman spekuloinnin spoilerivaroitus.

Konseptimaalauksen tarkempi analyysi:

 • Ilmiselvän Millennium Falconin lisäksi kuva näyttäisi esittävän valomiekkataistelua vihreämiekkaisen hahmon ja todella suurikokoisen keltaista tai oranssia miekkaa heiluttavan hahmon välillä.
 • Vihreämiekkainen hahmo on hyvin mahdollisesti Luke Skywalker.
 • Vihulainen taas voisi hyvin olla sama kyborgimainen olento, joka esiintyi aiemmassa Indierevolverin paljastamassa luonnoksessa. Ainakin hahmon suuri koko viittaisi ei-ihmismäisyyteen.
 • Alalaidassa on kolmas hahmo, joka näyttää minun silmääni prequelien Obi-Wanilta – eli voi olla uuden elokuvan sankareista kuka tahansa. Yhtä hyvin se siis voisi olla Han Solo, joka toisessa Indierevolverin aiemmin julkaisemassa luonnoksessa oli pukeutunut talviasuun.
 • Planeetta näyttäisi nyt sitten olevan se pitkään huhuttu metsäinen lumiplaneetta.
 • Metsä näyttää minun silmääni ”suomalais-kanadalaiselta”, tuuhealta havupuumetsältä. Tarkoitan tällä, että metsä näyttää erilaiselta kuin rämemäisempi Puzzlewoodin metsä, jossa kuvatut osiot saattavat siis yhä tapahtua eri planeetalla. Indierevolver itse kuitenkin uskoo lähteisiinsä viitaten, että kyse on samasta planeesta.
 • Edelleen spekuloiden, kohtaus vaikuttaa hyvin mahdolliselta episodifinaalilta.

Ja vielä lisää maalauksen yhteyksiä aiempiin huhuihin:

 • Juuri aiemmin tänään kirjoitin Sir Roger Mooren näkemästä lumisesta vuoristokuvauspaikasta.
 • Badass Digestin mukaan Imperiumi rakentaa elokuvassa superasetta planeetalla, joka on ”jää- ja metsäplaneetta Game of Thronesin pohjoisen muurin tapaan”. Tämä kytkeytyy yhteen kestävään huhujen lankaan, jonka mukaan kyseinen planeetta olisi sithien kotimaailma Moraband.
 • Episodiin VII väitetään kuvatun jotain Islannissa. Kenties vain taustakuvia, mutta nekin täsmäisivät lumilokaatioon.

Ja, kenties kiinnostavimpana: jo kesäkuussa StarWars7News raportoi nettipostaajasta, joka väitti nähneensä seuraavia kohtausluonnostelmia:

 • kohtaus sijoittuu planeetalle, jossa korkeat puut ovat peittyneet lumeen
 • Millennium Falcon on parkkeerattu rinteeseen, jedin ja sithin taistellessa valomiekoin alusta kohti. (SW7N tulkitsee kirjoittajan käyttävän todennäköisesti sanaa ”sith” vain synonyyminä vastustajajedille, ilman suurempaa tietoa vihulaisen identiteetista, ja on varmaankin oikeassa.)
 • kohtaus on ”valaistu oudosti, kenties kuin Falcon olisi tulessa”
 • myöhemmässä kohtauksessa samalla planeetalla vanhempi jedi ja vanhempi sith valmistautuvat taisteluun ”kuin samurait”. Vanhempi jedi vaikuttaa postaajasta Lukelta.

Indierevolverin julkaisema konseptimaalaus näyttäisi olevan toinen näistä kahdesta (tai yksi näistä?) luonnostelmista, jotka aiempi vuotaja oli nähnyt jo kesäkuussa. Kaikki täsmää: aivan selvästi myös tuoreen maalauksen värimaailman voi tulkita aiemman vuotajan tavoin. Mielenkiintoista tietysti on, että aiempi vuotaja antaa ymmärtää toisen kohtauksen esittävän selvästi vanhempia taistelijoita kuin tänään nähdyn kuvan. Indierevolverin kuvan tekninen laatu ei anna minulle syytä veikkailla mitään hahmon iästä, joten pelkästään sen perusteella olisin valmis äänestämään siinäkin taistelevan Luken. Toinen luonnostelma voisi muuttaa tulkintaa.

Tietysti, on aina olemassa mahdollisuus, että Indierevolverin maalaus on feikki. Senhän olisi voinut lohtia joku sellainen, joka on lukenut kaikki nämä samat huhut, ja ajatteli ”osallistua keskusteluun”. Omasta mielestäni Indierevolverin lähde tuntuu kuitenkin tässä vaiheessa ihan aidolta asialta. Saa julkaista lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s