Ja ensimmäinen uusi SW-näyttelijä on…

Tätä kirjoittaessani minusta tuntuu, että lähes minuutilla millä hyvänsä saatan olla myöhässä. Juuri nyt Episode VII:ään ei ole vielä(kään) vahvistettu yhtään näyttelijää. Viime viikon aikana paremmanpuoleiseksi tuulivoimapuistoksi myrskyyntyneestä huhumyllystä – ja tietenkin myös koko ajan lähestyvistä kuvauksista – johtuen on nyt viimeistään enää vain ajan kysymys, milloin nimiä tipahtaa.

Selvimmät sävelet ensin. Jos moni meistä epäili jo varhain, että luvatut yksittäisten hahmojen spinoff-elokuvat olisivat jonkinlaisia prequeleja, niin Varietyn raportti Disneyn talouspomo Jay Rasulon puheesta syyskuun 12. päivältä oli käytännössä vahvistus. Rasulo lipsautti rahoittajille SW-franchisen rahantekokyvyn hehkutuksensa lomassa, että luvassa olisi vuorotellen ”trilogy filmejä” ja ”origin story filmejä”. LFL ei ole vahvistanut tätäkään sen virallisemmin, mutta spekulaatiot voitaneen lopettaa: ainakin ensimmäiset pari SW-spinoffia ovat nyt varmuudella supersankariseikkailuista tuttuja ”näin hänestä tuli hän” -stooreja.

Tästä taas oli 12 parsekkia tuntuvasti lyhyempi matka siihen, että spekulaatiot nuoren Han Solon metsästyksestä kiihtyivät. Omat ynnäykseni:

  • On aivan selvää, että yhden spinoffeista, todennäköisesti juuri ensimmäisen, täytyy olla nuori Han Solo -elokuva. Hahmon suosio kohtaa tilaisuuden: Solon nuoruutta, toisin kuin vaikkapa Luken, ei ole lukittu elokuvissa, ja lisäksi se ajoittuu aikajanalla sopivaan hetkeen, jotta tarina on mahdollista kytkeä animaatiosarja Rebelsiin, joka puolestaan takuuvarmasti kytketään uusiin elokuviin.
  • Aiemmat huhut Ryan Goslingista ovat todennäköisesti totta sillä tasolla, että Goslingia vähintään kysyttiin. Sitä luokkaa on Goslingin ja Harrison Fordin yhdennäköisyys – ja it-mies Goslingin ”solomaisuus” samaten. (Goslingin edustajat kiistivät, että näyttelijä ja LFL olisivat tavanneet rooliin liittyen, mikä toki voi sekin olla täysin totta.)
  • Viimeviikkoinen huhu Chewbaccan paluusta on niin ikään varmasti totta – siis sillä tasolla, että Episode VII:ään todella etsitään wookiee-hahmoa, joka mitä suurimmalla varmuudella on vanha ystävämme. Miksipä ei? Jopa vakavasta polvileikkauksesta toipuva, kävelykykyä jälleen tavoitteleva Peter Mayhew uskoo niin, ellei ilmoitus hakea Chewien roolia sitten ole vain osa Standing in the Stars -dokumentin dramaturgista kaarta.

Mistä pääsemmekin Rebelsiin. The Hollywood Reporter uutisoi alkuviikosta, että sen ääninäyttelijätähdiksi oltaisiin palkkaamassa David Oyelowo, Freddie Prinze Jr., Vanessa Marshall, Taylor Gray ja Steven Jay Blum. Vuosituhannen vaihteen teinileffoista (mm. I know what you did last summer) tuttu Prinze on joukosta tutuin nimi, mutta ensimmäisenä lueteltu Oyelowo on nosteessa, esiintyen muun muassa Christopher Nolanin seuraavassa leffassa Interstellar. Seuraavaksi tipahtikin Jedi Newsin väite: Oyelowo olisi palkattu sekä Rebelsiin että Episode VII:ään. Sinänsä olisin kyllä itsekin hämmästynyt, jos Rebelsin päähahmoilla ei olisi mitään yhteyttä uuteen trilogiaan. Bleeding Cool väittää tietävänsä, että Rebels kertoo nuorista (”the kids”, peräti) Kapinaliiton tulevista avainjäsenistä – jos näin, niin sellaiset hahmot toki voisivat olla kehissä vielä kymmeniä vuosia Jedin paluun jälkeenkin. Jätän kuitenkin oman laskupäänne varaan sen, miten tämä täsmää väitteeseen, että noin 35-vuotias Oyelowo olisi saamassa roolin sekä Rebelsistä että 30-40 vuotta myöhemmin tapahtuvasta elokuvasta – ellei hän sitten näyttele esimerkiksi isää ja poikaa.

Huhumyllyn epämääräisemmästä sakasta poimin yhden nimen (ei, se ei ole Megan Fox, jonka että MTV uskoo näyttelevän Boba Fettiä…). Latino Review ja Bleeding Cool, kaksi tähän mennessä aktiivisinta huhuhypettäjää, väittivät nimittäin vähän aiemmin Saoirse Ronanin käyneen lukemassa roolia varten (LR ja BC). Jälleen, Ronan voi olla aivan yhtä tuulesta temmattu nimi kuin vaikkapa Zac Efron todennäköisesti aiemmin oli, ja etenkin Latino Review’n epäluotettavuudesta olen valittanut aiemminkinmutta hei, minulle Ronan kyllä kelpaisi. Nuoren polven britti Ronan olisi valintana samantapainen kuin Natalie Portman oli Phantom Menaceen: vahvasta lapsuudenroolistaan (Leon / Atonement) elokuvaharrastajien muistama, muttei vielä valintahetkellä iso stara. Veikkaan muuten edelleen, että uuden trilogian päähenkilö on toinen kahdesta tärkeästä uudesta naishahmosta – LR ja BC lisäävät soppaan väitteen, että toinen hahmoista olisi pahis, ja miksipä ei. Ronan pystyisi uskoakseni esittämään hahmoja molemmilla puolilla, mutta jos nyt pitäisi äänestää, veikkaisin sitä pahaa.

Mutta: yhtään näyttelijäsopimusta ei siis ole vieläkään virallisesti julkistettu. Kuka siis saa kunnian tulla ensimmäisenä LFL:n kaapista? Joku edellä mainituista? Huhumyllyn ehkä sitkein nimi Benedict Cumberbatch? Sukupolvensa kenties suvereenein näyttelijä Daniel Day Lewis, jonka niin ikään on väitetty käyneen roolitapaamisessa? Nimensä kautta huikean sopiva latvialainen Ksenia Solo? Vai joku, jota kukaan hypettäjä ei osannut arvata (mikä olisi kyllä ihan oikein esimerkiksi Latino Review’lle!)

Veikkaukseni on, että LFL julkistaa yhdellä kertaa originaalitrion HamillFisher-Ford paluun ja pari uutta näyttelijää. Näin siksi, että kuvaukset alkavat tosiaan olla jo lähellä. Vanhoja nimiä, ja jonkun uudenkin, olisi voinut ripotella yksitellen julkisuuteen jo kauan aikaa, esimerkiksi kesän scificoneissa, mutta koska niin ei ole tehty, suunnitteilla täytyy olla isompi kertalaaki. Sellainen, joka tyydyttää samanaikaisesti vanhoja tuttuja toivovat ja uusia nimiä janoavat.

3 thoughts on “Ja ensimmäinen uusi SW-näyttelijä on…

  1. Päivitysilmoitus: Casting-kisa: “Jokainen tällä planeetalla…” | Tähtien jatkosota

  2. Päivitysilmoitus: AT-AT:n jalka autiomaassa: tieto löytää tien | Tähtien jatkosota

  3. Päivitysilmoitus: Ei Boba, ei Han, vaan Rogue One | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s