Casting-kisa: ”Jokainen tällä planeetalla…”

Saoirse Ronan (kuva: gdcgraphics, flickr.com/photos/gdcgraphics/ )

Saoirse Ronan (kuva: flickr.com/photos/gdcgraphics/ )

Tuskin ehdin viikko sitten edellisen kirjoituksen postaamaan, kun Saoirse Ronanista melkein tuli se, mitä kirjoituksessa ennakoin. Tai no, ei sentään ihan: Ronan ei sentään (vielä) ole ensimmäinen Episode VII:ään virallistettu näyttelijä, mutta kylläkin ensimmäinen, joka on virallisesti ja julkisesti tunnustanut käyneensä koeluvussa.

Sinänsä hassua näin, koska Ronanin tunnustus Sky Newsille jatkui sanoilla ”so has everyone” ja hieman myöhemmin Digital Spylle ”everyone on the planet has”. Epäilemättä näin on, mutta sitä koomisempaa, että juuri kukaan ei ole asiasta puhua pukahtanut. Muutamat spekulaatioissa liikkuneet näyttelijät ovat kiistäneet, enemmistö ei ole kommentoinut mitään. Ja Ronankin siis kiistää, että roolia olisi vielä lukittu. Todettakoon vielä tälläkin viikolla, että minä ainakin hyväksyn. Niin että jos olet kuulolla, JJ.

Huomioita:

  • Oikaisuna edelliseen kirjoitukseeni, Saoirse Ronan on tietenkin irlantilainen eikä britti. Ja sitä paitsi syntynyt New Yorkissa, näemmä, mutta kasvanut vihreällä saarella.
  • Saoirse Ronan (s. 1994) tunnetaan toistaiseksi parhaiten vaikuttavasta varhaisteiniroolistaan Atonementissa (2007). Myöhempien elokuvien joukosta löytyy mm. Hanna (2011), jota kuvattiin Suomen Kuusamossa. Etunimi lausutaan kutakuinkin ”shiirsha”.
  • Ronanin vahvistus on samalla ensimmäinen vahvistus siihen, että minunkin parjaamani Latino Reviewn syväkurkkulähteet ovat oikeasti ainakin joidenkin totuuksien äärellä. Latino Review oli ensimmäinen Ronanin nimen maininnut lähde syyskuun puolivälissä. Tämä tietysti herättää kysymyksen: voivatko muutkin LR:n skuupit sittenkin olla totta? Moni muukin saitin alullepanema näyttelijähuhu (mm. Jonathan Rhys Meyers, Rachel Hurd-Wood ja, öö, Leonard DiCaprio) toki – ainakin jos puhutaan edelleen koeluvuista, eikä sopimuksista, kuten LR tietysti on koko ajan antanut ymmärtää. Mutta entäpä vaikkapa väitteet Palpatinen paluusta?
  • Jos koeluvuissa tosiaan on käynyt puoli planeettaa, LR:n esiin nostamat nimet ovat varmasti ihan oikeasta puolikkaasta – sitä DiCapriota lukuun ottamatta kenties. DiCapriota tai vähän aikaa sitten huhutun Daniel Day Lewisiä ei tarvitsisi koeluvuttaa – sen sijaan näistä nuoremman polven tuntemattomammista tyypeistä on varmasti viisasta vähän katsella, mihin rooleihin heitä asetella. Mikä taas täsmää omiinkin epäilyksiini (tai toiveisiini!), että elokuvaa kannattelevat ennen kaikkea uudet hahmot ja näyttelijät.
  • Kuinka pirun kesken casting-kisa voi yhä olla, jos tätä elokuvaa olisi tarkoitus kuvata vain muutaman kuukauden kuluttua? Vai onko niin, että warssille ainakin tämä nuorempi näyttelijäpolvi raivaisi kyllä tilaa kalenteriinsa?

Selvähän muuten se, että tämäkin ehdittiin jo nähdä: Starwarsy.com arvuuttelee Saoirse Ronanin roolia yksisilmäisesti (toiveikkaasti?) pelkästään EU-lähteitä katsoen. Mutta hei, Shira Elan Colla Brie!

1 thought on “Casting-kisa: ”Jokainen tällä planeetalla…”

  1. Toivottavasti Saoirse Ronan saa vielä roolinkin, mutta jo tähän mennessä hän on kertonut meille tästä casting-kisasta enemmän kuin muut yhteensä. Empiren haastattelussa Ronan kertoi käyttäneensä valomiekkaa koekuvauksissa. Mikä tietysti tarkoittaa, että haussa oli/on jedirooli. Leian ja Hanin tytär lienee turvallinen veikkaus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s