Episodi VIII: Mitä kuvataan?

Eikö näyttelijäspekulaatio riitä? Haluatteko Episodi VIII -juonispoilereita?

Älkää pelätkö, en aio heitellä niitä spoilerivaroituksitta. Eikä huhumyllystä vielä mitään kunnon spoileriksi kutsuttavaa ole jauhautunutkaan – vaikka käsikirjoituksen lukeneina esiintyneitäkin on jo Redditin kaltaisissa kolkissa ilmoittautunut. Seuraavassa kuitenkin aivan kevyitä ajatuksia siitä, mitä Episodi VIII:n sisällöstä on ehkä lupa odottaa.

Synkkyyttä. Tästä todisti jo John Boyega, mutta eiköhän se ollut selvää joka tapauksessa. Käsikirjoittaja-ohjaaja Rian Johnson tietää varmasti oikein hyvin tekevänsä elokuvaa, jota verrataan originaalitrilogian Imperiumin vastaiskuun.

esb_vader

Tämä hetki oli originaalitrilogian keskimmäisessä osassa. (Prequel-trilogian keskimmäisessä osassa mm. keskusteltiin hiekan karkeudesta.)

Yllättäviä käänteitä. Niin ikään on todennäköistä, että Imperiumin vastaiskun perinteitä kunnioittaen luvassa on Yllättävä Juonenkäänne ellei parikin. Kuten The Force Awakensin jälkipuinteja seuranneet tietävät, jätti Episodi VII suoraviivaisuudestaan huolimatta (ja osin sen vuoksi) enemmän kuin vähän vastaamattomia kysymyksiä. Niistä kysytyin lienee se, kuka Rey on. Nähtäväksi jää, viittasiko The Force Awakensin kirjoittaja Lawrence Kasdan tähän vai johonkin ihan muuhun kuvaillessaan Episodi VIII:aa ”oudoksi”.

Enemmän Ahch-toa. (Terveydeksi.) Hassunniminen uusi planeetta on The Force Awakensin loppukohtauksen lokaatio eli se, jota kuvataan Irlannissa Skellig Michaelin maailmanperintökohde-luostarisaarella. Saarella kuvattiin Episodi VIII:aa jo viime syksynä, ja ilmeisesti tarkoitus on palata saarelle vielä keväällä. Lisäksi huhut kertovat, että Pinewoodin studioille olisi rakennettu kopioita Skelligin ”mehiläispesätaloista”. Tämä johtuu varmaankin siitä, että sekä The Force Awakensin että viime syksyn kuvauksissa Skelligin ottoja haittasivat sääolosuhteet. Studiossa on toki helpompaa kuvata kuin suojellulla saarella meri-ilmaston armoilla – ja saarikuvat saadaan kyllä liitettyä studiokuviin. Joko nyt päästäisiin näkemään syy sille, miksi Skelligillä ovat olleet mukana Mark Hamillin ja Daisy Ridleyn stuntit?

Skellig_Michael_-_cell_E_and_F

Luken lomakämpästä puuttui mukavuuksia. Vasemmalla ei Luke. (kuva: Rob Burke, CC BY-SA 2.0)

Merkityksiä sille, miksi Luke oli juuri siellä, missä oli. Jos Marvelin uudet Star Wars -sarjakuvat ovat jonkin vihjeen tulevista episodeista antaneet, niin sen, että Luke on erittäin kiinnostunut jedien menneisyydestä: oli jo originaalitrilogian aikaan (Star Wars -lehdessä Luke etsii nimenomaan vanhaa jeditemppeliä) ja oli Jedin paluun jälkeen (Shattered Empiressa Luke käy pelastamassa talteen vanhan jedireliikin). Ahch-to on The Force Awakensin mukaan peräti ensimmäisen jeditemppelin paikka, ja The Force Awakensissa BB-8:aan piilotettu kartta on sekin käsittääkseni pikemminkin kartta temppelin kuin kartta Luken luo. Käsiteltäisiinköhän Episodi VIII:ssa jedien historiaa?

Hyvän ja pahan ikiaikaista taistelua. Niin, no, sitähän koko Star Warsissa käydään, kuten Maz Kanata The Force Awakensissa totesikin. Mutta nyt minulla on mielessäni hieman muuta. Mikä tai kuka Snoke nimittäin onkaan (eikä se suinkaan välttämättä paljastu vielä Episodi VIII:ssa), First Orderin takapiru on ilmeisesti hyvin vanha. Lisäksi The Force Awakensin oheistuotteissa on annettu ymmärtää, että Imperiumin rippeet kävivät luomassa nahkansa First Orderiksi jossain kaukana galaksin laitamilla, josta ”pimeä puoli on lähtöisin”. Käsiteltäisiinköhän Episodi VIII:ssa siis myös pimeän puolen historiaa?

Paluu Jakkulle. Tietopohjani on vain yhdessä huhussa ”tatooinemaisten lavasteiden” rakentamisesta, mutta arvaan, että Reyn menneisyyden arvoitus vie tosiaan sankarimme vielä takaisin The Force Awakensin päällimmäiselle uudelle planeetalle. Ja parempihan se olisi Episodi VIII:ssa hoitaa kuin trilogian päätösosassa.

Paluu D’Qarille. Jaa-niin-minne, kysyy katsoja taas, koska The Force Awakens ei tosiaan vaivautunut nimeämään lokaatioitaan. Mutta tämä on siis se planeetta, jolla Vastarinnan tukikohta sijaitsi. Tuntuisi todennäköiseltä, että sinnekin palattaisiin vielä – ellei Vastarinta sitten ole vaihtanut majaa kuten originaalitrilogiassa.

game-of-thrones-season2

”Ei niistä Star Wars -tyypeistä ole Kuninkaan kouraksi, kun menettävät käsiään koko ajan”, päättelee Shae. Kuva Game of Thronesista.

Uusia kohteita. MakingStarWarsin tuorein huhu esittää Episodi VIII:aa kuvattavan Kroatian Dubrovnikissa, jossa Game of Thronesin Kuninkaansatamakin tallennetaan. Oli totta tai ei, minä ainakin toivon uusiakin planeettoja – ja mielellään juuri sellaisia, joissa on niin sanotusti asutusta. The Force Awakens sijoittui vähän liiankin suoraan vain lokaatioihin, joissa sankarit tai pahat pitivät itse majaansa.

Runsaasti huhuja, juoruja ja spekulaatioita. Jos The Force Awakens olikin jo odotetuin elokuva vuosikausiin, sen jatko-osa tulee tuulessa, jossa sitä osaa odottaa suuri yleisökin. Saattaa myös olla, että Rian Johnsonin kipparoimana ja Disney-Lucasfilmin Star Wars -junan puksuttaessa tukevilla raiteilla eteenpäin tuotantoa ei salaillakaan ihan siinä määrin kuin mysteerilaatikostaan pitävän JJ Abramsin aikana, ensimmäistä uutta Star Warsia vuosiin tehdessä. Jatkukoon siis matkamme!

2 thoughts on “Episodi VIII: Mitä kuvataan?

  1. Lokaatioista toivoisin jotain oikein eksoottista. Force Awakensin maisemat olivat vähän tylsiä. Se hallitusplaneettakin joka olisi voinut olla uuden trilogian Coruscantin tapainen kuhiseva pääpaikka, posautettiin ennenkuin ehti kissaa sanoa.

    Prequeleissa oli mielenkiintoisia paikkoja, muttei niistäkään aina saatu paljoa irti. Kamino oli minusta kiva. Kroatiassa voisi helposti kuvata jotain Naboon tapaista, tai sitten jotain ihan muuta. Entä ketä Ahch-tolla asuu? Kai siellä jotain muutakin on kuin vanha jeditemppeli.

  2. Päivitysilmoitus: Episodi VIII: Nyt kuvataan | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s