Tänään juliste! Huomenna traileri! 16.12. ensi-ilta!

Have you felt it? Kohta tärisee.

image

Tänään virallisella sivulla julkistettiin virallinen juliste. Se on drewstruzanmainen kollaasi, jonka uskoisin näyttävän hallitummalta, jos sen olisi oikeasti tehnytkin Drew Struzan. Itse laitan seinälleni mieluummin hillitympää elokuvataidetta, mutta oli kai väistämätöntä, että tällaisen(kin) julisteen saamme. Olisimmepa saaneet prequelien tapaan myös ns. teaser-julisteen, mutta se taisi jäädä ohjaajan mysteerilaatikkoon.

Jos nyt julisteen poiminnat halutaan, ne kai ovat Luken puuttuminen (tätä piiloleikkiä seuraamattoman suuren yleisön luulisi ihmettelevän), First Orderin kovin tutunmuotoinen superase (joka vain nyt on planeetta) ja (ilmeisesti) ensivilaus Lupita Nyong’on hahmosta Maz Kanatasta.

Mutta ehtikö niitä ihmetelläkään, koskapa kun. Samalla tänään selvisi ensi-illan aikataulu ja lipunmyynti Suomessakin – tavallaan. (Lippujen tarkka myyntiintuloaika ei käy ilmi Finnkinon tiedotteesta jostakin kumman syystä, mutta ilmeisesti se on näissä yleensä käytetty 10.)

Ensi-illan päivähän on siis 16.12., kuten on jo aiemmin tiedetty. Mutta enpä osannut odottaa, että ensimmäisen näytöksen kellonaika on aamupäivällä!

Finnkinon sivuilla perustellaan ratkaisua (ja siis mm. yöennakon puuttumista) ensi-illan maailmanlaajuisella ajankohdalla. Perustelu on kuitenkin aika huono: onhan Suomenkin ensi-ilta joka tapauksessa paitsi tunteja, jopa päiviä ennen Yhdysvaltoja, jossa filmin ensimmäiset näytökset ovat vasta 18.12.!

Ei kai siis pitäisi valittaa, mutta kun. Minun on vaikea uskoa, että aamupäivänäytöksissä olisi yöennakon tunnelmaa – olkoonkin sitten, että edellisessä voi olla aidompi mahdollisuus globaaliin yhtäaikaisuuteen. Tunne sanoo silti toisin, ja yönäytöksissä on todellista yhteisöllistä tunnelmaa (aijai, Attack of the Clones silloin Tampereen Plevnassa…).

Puhumattakaan siitä, että päiväaikaisuus tarkoittaa näemmä, että nyt Helsingissä leffan pääsee näkemään jo aamupäivällä, mutta esimerkiksi Jyväskylässä ja Kuopiossa vasta iltapäivällä. Osa yleisöstä taas ei kuitenkaan mitenkään pääse päivänäytöksiin, vaan valitsee suoraan illan. Minulta kysyttiin jo Twitterissä, mikä näistä on ”se oikea ensi-ilta”, johon esimerkiksi teemapukeutua pitäisi. Valittaen joudun sanomaan, että minusta tuntuu, että sellaista ei nyt ole. Ja se on sääli.

Mutta, kohti virkoavaa Voimaa nyt joka tapauksessa mennään. Huomenna maanantaina (Suomen aikaa tiistain puolella) julkistetaan uusi traileri, josta pieniä maistiaisia nähtiin jo. Nyt pitäisi – kaiken järjen mukaan – olla suurta yleisöä ajatellen – luvassa sellainen näyte-erä, josta käy ilmi juonellisiakin asetelmia. Ja ehkä jotain myös siitä, missä Luke luuraa?

EDIT 19.10.2015 klo 12.50: Kesken varaustaistelun Finnkino päätti lisätä järjestelmään aamupäivänäytökset muun muassa Jyväskylään. Yön aikanako ne päätettiin järjestää?

10 thoughts on “Tänään juliste! Huomenna traileri! 16.12. ensi-ilta!

 1. Tuota… jos on seurannut huhuja, niin ei liene sattumaa, että ”Kylo Renin” valomiekka ja ”Reyn” seiväs ovat niin rinnakkain että jos katsoo kauempaa eivät edes erotu toisistaan. Ihan kuin tällä vihjattaisiin tiettyyn tematiikkaan? Näin printtikuvassa taas Starkiller Base näyttää jo warssimittapuullakin epäuskottavalta, jos siis oikeasti superase ja planeetta jolla se on ovat julisteessa tosiaan samassa mittakaavassa.

  Lipunmyyntisekoilu taas on luku sinänsä. Jos on globaali aloitusaika se olisi pitänyt tiedottaa jo Lucasin puolelta, jos ei ole vaan jokainen maa ja ketju saa päättää, niin sekin olisi pitänyt mainita.

  Tosin koska Suomessa kello on 10 silloin kun Kaliforniassa keksiyö, niin siitä voi päätellä miksi klo 10 kävisi myös lipunmyynnille, ja jos siellä on yöennakoita joihin myydään lippuja niin se selittäisi esitysajankohdankin.

  • Meinaatko, Lasse, että Kylo ja Rey olisivat jopa jotain sukua keskenään? 😉

   Selkeästihän tällä julisteella annetaan tosiaan ymmärtää että uusi sukupolvi on ottanut seikkailut haltuun. En vain nyt jaksa vielä niellä aivan purematta tuota Luken poissaoloa. Onko tosiaan kyseessä vain cameo-tyyppinen välähdys jossain vaiheessa elokuvaa?

   • Tähänastisen todistusaineiston valossa siltä vaikuttaa. Lukella on tosin melko varmasti myös suurempi osa Episodissa VIII.

    Tai sitten Abramsilla on hihassaan yllätyksiä, jota en lainkaan ihmettelisi. Me emme tiedä elokuvasta läheskään kaikkea, kuten tapaus Luke hyvin osoittaa. Mutta olisiko se cameomainen esiintyminen niin kamalaa?

     • Eihän se cameomainen esiintyminen välttämättä pahasta olisi. Sillä todennäköisesti saataisiin nostatettua odotuksia seuraavaa episodia varten. Silloin asetelmana jo perinteista mestari-padawan-juttua ja asettumista Galaksin pahaa vastaan.

 2. Hieno juliste, jossa tosin ei yllätä oikeastaan mikään. Luke ja Snoke pysyvät edelleen visusti piilossa kuten arvata saattoi. Traileriin toivon edes välähdyksen vihreästä valomiekasta – ajatelkaa kuinka paljon jo pelkästään se kertoisi.

  (Täytyy vain hämmästellä foorumeille viime tunteina vyöryneitä kommentteja. Monet itkevät Drew Struzanin perään – miksi ei nähdä metsää puilta, kun edessämme on kuitenkin upeaa taidetta? Hämmentävän moni on jättänyt ymmärtämättä Starkiller Basen konseptin, vaan pitää sitä suorana Death Star 3:na. Ja väärinymmärryksen vuoksi Abramsia lyödään kuin vierasta sikaa. Liian photoshopattukin se tietysti on. Osa on pettyneitä, kun jossain huhuttua ”uutta logoa” ei tullutkaan. Ja Gwendoline Christien nimikin julisteesta on unohdettu.)

  Toisinaan sitä miettii, että Lucas oli fanilaumoista oikeassa. Mahdotonta porukkaa.

 3. Päivitysilmoitus: The Force Awakens -julisteen alalaita puhuu | Tähtien jatkosota

 4. Päivitysilmoitus: Kuka Luke Skywalker ei ole The Force Awakensissa | Tähtien jatkosota

 5. Päivitysilmoitus: The Force Awakens: Kuka muu muka | Tähtien jatkosota

 6. Päivitysilmoitus: Avoin kirje elokuva-alalle: Ensi-ilta-aamuissa ei ole järkeä | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s