Korppi kaiken yllä tiesi kaiken kyllä

Kun Star Wars seiskaa filmattiin Abu Dhabissa, paikalliset viranomaisetkin olivat paikalla estämässä uteliaiden sivullisten pääsyn paikalle. Kun Star Wars seiskaa filmattiin Skelligin saarella, fanisalapoliisit etsivät johtolankoja kaukaa paparazzoidusta kulkulupataulusta, koska itse kuvauksista ei nähty mantereelta vilaustakaan. Kun Star Wars seiskaa filmattiin Puzzlewoodin metsässä ilman virallista vahvistusta, metsään jäi jäljelle kaapeleita, mutta jälleen itse tapahtumia ei nähnyt kukaan.

Oma lukunsa tähän saagaan on selvästi siis se kerta, kun Star Wars seiskaa filmattiin Greenham Commonin vanhalla lentokentällä Englannissa ja paikallinen lentokoulu sattui lentämään kuvauspaikan yli.

Huikea bongaus, täytyy tunnustaa! Ja koska löytöön liittyy niin mainio tarina sattumanvaraisesta löydöstä, FlyMACin löytö ja myöhemmät valokuvat pamahtivat isoksi uutiseksi varsinaisia SW-piirejä laajemmallekin. Muutaman päivän ajan lentokerho taisi ehtiä lennättääkin nopeimpia paikan päälle, ja moni muu syöksyi tietysti paikalle omin päin. Varsinaisten kuvausten aikana lennätykset paikan päälle piti lopettaa turvallisuussyistäkin: FlyMACin mukaan kohtauksia kuvataan myös helikopterista. Toisaalta, sitä ennen kisaan olivat ehtineet jo lennokkikuvaajatkin.

Greenham Commonista tuli siis ensimmäinen kuvauspaikka, jonne näkemistä ei pystytty eristetyn saaren ja kaukaisen autiomaan tavoin estämään. Niinpä meillä on esimerkiksi Rick Lawrence -niminen kaveri, joka onnistui puuhun kiipeämällä kuvaamaan jopa oikean kohtausoton (”Action!” – ”John Boyega!” – ”Cut!”).

Vaikka etenkin lokaation näkeminen ilmakuvina videona sykähdyttää minunkin sydäntäni, isoja spoilereita tai yllättäviä uutisia myllytys ei silti mielestäni ole paljastanut, ja ehkä hyväkin niin. Millennium Falconin ja X-Wing -tyyppisten lentoalusten mukana olo tiedettiin jo, eikä yhden aluksista musta väritys saa ainakaan minua pyörimään unettomana merkityksiä miettien. Nyt nämä kuvat ja videot ruokkivat vain mielikuvitustamme pilaamatta keneltäkään mitään. Paikalla kuvataan epäilemättä elokuvan merkittäviä kohtauksia, päätellen alueella häärivien ihmisten määrästä ja paikalla olevista näyttelijöistä (ainakin John Boyega, Daisy Ridley ja ilmeisesti myös Harrison Ford).

RAF Greenham Common on entinen ilmavoimien lentokenttä. Kuvauspaikka on lentokentän yhteydessä sijaitsevien ohjussiilojen edustalla. SW-kontektissa suuaukot näyttävät naamioiduilta hangaareilta tai, kenties, Yavin IV -tyyppisten temppelien suuaukoilta, mutta kummempaa ei tästäkään ei minusta voi päätellä. Jonkinlainen hyvisten tukikohtahan kyseessä varmaankin on. Dantooinea on jo veikattu.

Joka tapauksessa: SW-universumin planeetta ei tässä vahvistunut, saati sitten, että kukaan olisi sattunut näkemään paikalla Han Solon kuolinkohtauksen kuvausta. Mutta toisaalta, Greenham Commonissa kuvataan ilmeisesti vielä muutaman päivän ajan. Mahtavatko innokkaimmat malttaa laskeutua puusta lainkaan?

9 thoughts on “Korppi kaiken yllä tiesi kaiken kyllä

  1. Päivitysilmoitus: Mä näitä planeettoja tallaan kai viimeiseen asti | Tähtien jatkosota

  2. Päivitysilmoitus: Spoilaavat kommenttini luonnoskuvavuodosta | Tähtien jatkosota

  3. Päivitysilmoitus: Kuvausten vuodesta ensi-illan vuoteen | Tähtien jatkosota

  4. Päivitysilmoitus: Arrr, pieni uuden vuoden spoileri! | Tähtien jatkosota

  5. Päivitysilmoitus: Han Solon vanha kamu ulkona, JJ Abramsin vanha kamu inessä | Tähtien jatkosota

  6. Päivitysilmoitus: Episodi IX:n ensimmäinen näyttelijä on…Greg Grunberg? | Tähtien jatkosota

  7. Päivitysilmoitus: 20 hulluinta huhua The Force Awakensista | Tähtien jatkosota

  8. Päivitysilmoitus: Episodi IX:n kuvaukset: Missä Falcon piileksii, ketä Tohtori näyttelee? | Tähtien jatkosota

  9. Päivitysilmoitus: Episodi IX:n salaisuudet, osa 2: Missä (ja mihin) mennään | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s