Arrr, pieni uuden vuoden spoileri!

Ajattelin aloittaa uuden vuoden pienellä spoilerilla. Kyllä, tämä on niin sanottu exclusive.

pirateartoo

Mihinkähän tämä mahtaa liittyä, Artoo ihmettelee. (kuva: Aki Jörgensen)

 

Lokakuun luonnoskuvavuodon perusteella tiedämme, että Episode VII:ssä on lokaatio nimeltä ”Pirates cove” (’merirosvojen poukama’). Kuitenkin samasta vuotaneesta pohjapiirroksesta käy ilmi, että kyseessä on myös ”Massassi Temple Set Episode IV”. Tämä tuntuisi tarkoittavan, että yksi tulevan elokuvan tapahtumapaikoista on Yavinin neljännen kuun kapinallistukikohta (joka saattoi hyvin olla myös paikka, jota kuvattiin Greenham Common -lentokentällä). Toinen selitys pohjapiirroksen merkinnälle voisi olla, että lokaatio muistuttaa Yavinin temppeliä, mutta on aivan eri planeetalla.

Yhtä kaikki: Mitä siis ovat poukaman merirosvot? On spekuloitu, että Yavin nelonen olisi päätynyt kapinallisten jälkeen (nämähän joutuivat vaihtamaan tukikohtaa heti Kuolemantähden mitaliseremonioiden jälkeen) esimerkiksi salakuljettajille, ja vaikka tukikohta sitten The Force Awakensissa olisi taas kapinallisten tai kapinaa seuranneen Tasavallan hallussa, olisi nimi jäänyt. Itse olen kuitenkin ajatellut, että ”merirosvojen poukama” olisi yksinkertaisesti elokuvatuotannon koodinimi Yavin IV:lle. Koodinimiähän tässä tuotannossa tiedetään käytetyn: esimerkiksi hahmo ”Kira” (Daisy Ridleyn Rey), väitetysti lavaste ”Zorron hattu” (Darth Vaderin palanut kypärä) tai vahvistetusti ”Avco” ja ”Foodles” (The Force Awakens). Lisäksi kannattaa huomata, että monet yhdistävät ”Pirates Coven” Peter Paniin, erityisesti Disneyn versioon. Kaikkiaan tuntuu epätodennäköiseltä, että nimi mainittaisiin itse elokuvassa.

Kuitenkin merirosvot ovat putkahdelleet esiin muuallakin Episode VII -huhumyllyssä. MakingStarWars uskoo nähneensä luonnoksia kuudesta rosvosta, joita se kutsuu nimellä ”pirates”, ja joiden se uskoo sijoittuvan elokuvassa autiomaaplaneetalle. MSW:n kuvauksen perusteella luonnos tosiaan tuntuisi esittävän aavikko-olosuhteisiin pukeutuneita ryökäleitä. Lisäksi samoissa kuvissa esiintyy MSW:n mukaan ”Montross”-hahmo (taas yksi koodinimi), joka esimerkiksi luonnoskuvavuodon yhteydessä on muutoin yhdistetty autiomaaplaneetalle (ja jonka esittäjäksi on spekuloitu Max von Sydowta). Moni spekuloi Oscar Isaacin sopivan salakuljettajan tai piraatin rooliin ennen kuin traileri paljasti hänet X-Wing -pilotiksi. Eräs 4chan-kirjoittaja mainitsi piraatit merkittävässä roolissa elokuvaa, mutta kyseessä oli varmaankin pelkkä sanaseppo. Ja niin, aivan äskettäin Badass Digest raportoi kuulleensa, että ensimmäinen spinoff-leffa keskittyisi ”piraatteihin”, joista yksi saattaisi olla nuori Han Solo.

Mutta nyt se varsinainen exclusive.

Minulle on kerrottu luotettavasta lähteestä, että Episodi VII:ssä todella on myös ”avaruuspiraatteja” (”space pirates”). Lisäksi minulla on syy epäillä (muttei olla täysin varma!), että avaruuspiraateiksi kutsutut hahmot esiintyvät elokuvassa jossain muualla kuin autiomaaplaneetalla.

Kuten näissä tapana on, enempää en voi sanoa. Voin vain jatkaa spekuloiden: Star Wars -universumissa pirate-termillä on tavattu kutsua salakuljettajia ja vähän muunkinlaisia pikkukonnia. Termi oli käytössä niinkin äskettäin kuin The Clone Wars -piirretyssä, jossa esiintyi piraatti Hondo Ohnaka. Konkreettisempia avaruusmerirosvoja taas esiintyi vaikkapa vanhoissa Marvel-sarjiksissa. Jos Episodi VII:ssä siis esiintyy (tai edes vilahtaa) hahmoja, joita kutsutaan ”avaruuspiraateiksi”, kyse voi olla melkein minkälaisesta joukkiosta tahansa jossain Imperiumin ja kapinallisten/Tasavallan välissä.

Mutta mihin tällaiset hahmot sitten mahtuisivat, ja missä kohtaa elokuvaa heihin törmättäisiin – minulla ei ole aavistustakaan. Jos piraatit eivät asusta Massassi-temppelissä (ja Greenham Common -kuvauksista salakuvattujen otosten perusteella se näyttää kyllä täysin sotilastukikohdalta), ja jos ”avaruuspiraatit” ovat vieläpä eri jengi kuin hiekkaplaneetalla mahdollisesti kohdattavat ”piraatit”, niin missä edellisiin sitten törmätään?

En tiedä. Se, mitä tämän tiedon kuuleminen minulle aivan ennen kaikkea opetti, oli se, että me emme todellakaan tiedä Episodi VII:stä vielä läheskään kaikkea. Toivotan erinomaisen hyvää, ja jännittävääkin, vuotta 2015 kaikille.

(P.S. Uuden vuoden kunniaksi rekisteröin blogille selkeämmän osoitteen tahtienjatkosota.com. Lisäksi kokosin aiemmat kirjoitukset sisällysluetteloksi, jollaista ainakin itse olen huomannut tarvitsevani.)

3 thoughts on “Arrr, pieni uuden vuoden spoileri!

  1. Päivitysilmoitus: ”No, tehdään sitten nuo elokuvat”, osa 3: …mutta kenen elokuvat? | Tähtien jatkosota

  2. Päivitysilmoitus: Kolme hahmoa maskien takaa | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s