Me tulemme taas II: Mekin tulemme taas

Pinewood-studioiden ikkunoiden peittyessä heijastavaan lasiin on näyttelijäjulkistusten pakko olla ihan nurkan takana, onhan? Tarkoitan vain, että kohtahan uutinen vuotaa Buckinghamshiren lounaskahvilasta!

Kaikki odottavat tietysti kuuluvansa uuden trion vastapainoksi vanhan trion paluusta, mutta Makingstarwars.netin podcastaajat tekevät pari kiintoisaa huomiota:

  1. Tähtien kanssa tanssivan Billy Dee Williamsin väitetään letkauttaneen Landon olevan elossa ja hyvässä kunnossa. ”In fact I did something I can’t talk about. It involves Lando and the whole…it’s just a real good saga.”
  2. Peter Mayhew ei osallistu texasilaiseen Comicpalooza-tapahtumaan toukokuussa ”due to filming”.
chewie

Peter Mayhew Celebration Europessa kesällä 2013 – tuolloin yhä pyörätuolissa. (kuva: Aki Jörgensen)

Täytyy sanoa, että olen hieman yllättynyt, jos polvileikkauksesta toipuva Mayhew todella täyttää lupauksensa ja näyttelee Chewbaccaa uudessa elokuvassa. Kyseessähän olisi rooli, joka oletettavasti vaatii paljon vaikuttavaa seisomista ja kävelyä.

Tästä huolimatta, olen täysin varma, että Mayhew filmaa toukokuussa nimenomaan Pinewood-studioilla. Mihin muuhun projektiin polvileikkauksesta toipuva semi-eläkeläinen jätti kiireellisesti haluttaisiin? Veikkaan siis, että kyseessä on kunnioituksesta tarjottu lähes-cameo, ja joko Chewien rooli on tästä syystä vaatimaton, tai sitten Mayhew näyttelee jonkin toisen osan (kukaties omilla kasvoillaan samaan tapaan kuin Warwick Davis prequeleissa?).

Mitä tulee Landoon, olen koko ajan uskonut, että Pilvikaupungin smooth operator palaa siinä missä pääkolmikkokin. Mutta kuten Chewien (ja itse asiassa pääkolmikonkin) tapauksessa, roolin koosta en lähde tällä erää tekemään veikkauksia. Kovin montaa vanhaa tyyppiä ei voi mahduttaa yhden elokuvan juoneen vilahdusta isompaan osaan, jos ja kun ison osan fokusta kuitenkin tulee olla uuden tarinan käynnistymisessä ja uusissa hahmoissa.

– – –

Jätän tähän myös tämän pienen-mutta-kiinnostavan näyttelijätiedon: Sam Witwer (ääninäytteli Clone Warsissa, näytteli Battlestar Galacticassa) väittää olleensa menossa koelukuun, kunnes ”rooli muuttui”. Näistä hahmojen muuttumisista Arndtin ja Abramsin käsikirjoitusversioiden välillähän on puhuttu, ja epäilemättä niitä tapahtui. Mikä roolimuutos sitten tarkoittaisi, että melko perusjampan näköinen valkoihoinen mies ei voisi enää lukea rooliin, johon olisi alunperin ollut hakemassa? Sukupuoli? Ikä? Luonne? Ömh?

4 thoughts on “Me tulemme taas II: Mekin tulemme taas

  1. En usko Mayhew’n olevan kondiksessa vetämään Chewien roolia ainakaan kokonaan . Veikkaan, että Mayhew laitetaan puvun sisään kohtaukseen tai pariin ja muun ajan hän toimii konsulttina sille kuka ikinä Chewbaccan karvat päätoimisesti kantakaan.

    Landon paluuta en sen sijaan tajua. Alkaa mennä vanhojen naamojen väkisin mukaan tunkemisen puolelle. Jos totta, sen on paras olla lyhyt cameo.

  2. Päivitysilmoitus: Chewbacca murskaa expanded universen | Tähtien jatkosota

  3. Päivitysilmoitus: Han Solon vanha kamu ulkona, JJ Abramsin vanha kamu inessä | Tähtien jatkosota

  4. Päivitysilmoitus: Episodi IX todella tarvitsee Lando Calrissiania (ja muutamia muitakin) | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s