Etsitään huumorintajuista ja hyväkuntoista teinityttöä

Väitin äskettäin alkukesän SW-uutissatoa laihaksi, mutta minulta olikin mennyt ohi Empiren uutinen, joka on salavihkaa ihan järehköä kaliiperia. Alkuperäislähde on nettilehti Bleeding Cool, mutta luottaisin Empireen ja TheForce.Netiin siinä, että vuotanut tieto on totta. Kyse on Episode VII:n casting callista: seitsemän roolin ulkoisista vaatimuksista. Ne menevät näin:

 • Late-teen female, independent, good sense of humour, fit.
 • Young twenty-something male, witty and smart, fit but not traditionally good looking.
 • A late twentysomething male, fit, handsome and confident.
 • Seventy-something male, with strong opinions and tough demeanour. Also doesn’ t need to be particularly fit.
 • A second young female, also late teens, tough, smart and fit.
 • Forty something male, fit, military type.
 • Thirtysomething male, intellectual. Apparently doesn’t need to be fit.

Empire ei tunnu pitävän uutista kovinkaan kertovana, mutta olen hieman toista mieltä. On totta, kuten lehti huomauttaa, että listan järjestys ei välttämättä kerro mitään roolien tärkeysjärjestyksestä. Itse asiassa emme tiedä sitäkään, ovatko elokuvan varsinaisessa pääosassa vanhan trilogian tutut sankarit vai uudet kasvot. Sopii kuitenkin olettaa, että tässä vaiheessa etsittävissä näyttelijöissä kyse on vähintään supporting cast -tason näyttelijöistä, mahdollisesti enemmänkin. Ja silloin päättelen tästä listasta seuraavaa:

 • Episode VII tapahtuu 20-25 vuotta Return of the Jedin jälkeen. Joku tai jotkut näistä late-teen- ja twentysomething-hahmoista ovat taatusti Skywalkerien jälkeläisiä.
 • Huhu (veikkaus?) uuden trilogian teini-ikäisestä naispäähenkilöstä on todennäköisesti totta. Ei vain siksi, että listan päällimmäisenä on naishahmo, vaan siksi, että noista kuvauksista todennäköisin suuren yleisön elokuvan päätähti on nimenomaan se, jota kuvaillaan ”itsenäiseksi ja huumorintajuiseksi”. Sitä en nimittäin usko, että päätähti olisi esimerkiksi hahmo, jota casting callissa erikseen kuvailtaisiin ”not traditionally good looking”. Toinen rajaava tekijä on tuo sana ”fit”, joka ei käsittääkseni viittaa (ainakaan pelkästään) rantakuntoon, vaan toimintakohtauskuntoisuuteen.
 • Kliseiden kautta tulkiten veikkaan, että listan numerot kaksi ja kolme muodostavat ensimmäisen kanssa klassisen kolmiodraaman. Prequeleissahan tämä asetelma jätettiin käyttämättä, vaikka se on suurten myyttien peruskauraa ja tietenkin myös mitä oleellisin palanen originaalitrilogian tenhoa.
 • Haussa on pääasiassa nuoria, mikä sopii kuvaan, koska uskon vanhan trilogian viisikymppisten tähtien olevan jo rivissä.
 • Mistä päästäänkin siihen, että kenties kiinnostavin haussa oleva hahmo on tuo ”seventy-something male”. Siinähän on tällä logiikalla kyse hahmosta, joka olisi ollut 40-50-vuotias originaalitrilogian aikaan ja 20-30-vuotias prequel-trilogian aikaan. Tuttu vai uusi tyyppi? Näyttelijäähän siis haetaan, mutta hahmo voi näistä ainoana olla aiemmin nähty tai mainittukin – esimerkiksi Quinlan Vos, jota jo Episode III:n jälkeen epäiltiin johonkin tulevaan SW-inkarnaatioon säästettäväksi jediksi, koska hahmolla oli melko väkevä expanded universe -tausta ja koska hänet mainittiin elokuvassakin, mutta kuolemakohtaus jätettiin käyttämättä. Seitsemänkymppinen vahva herra voisi tietysti myös olla elokuvan pahis, mutta tuolla kuvauksella sitä vähän epäilen.
 • Sen sijaan ”forty-something male military type” kuulostaa korvaani ehdottomasti imperiumilaiselta. Amiraali Pellaeon tai kaltaisensa?
 • Lisäksi listasta on pakko tehdä väistämätön käänteispäätelmä: se, että mukana ei ole ”late thirties or forty-something female, strong opinions, very intelligent, fit”, näyttäisi tarkoittavan sitä, että Epis7:ssa ei ole monien toivomaa Mara Jade -tyyppistä hahmoa.

Vai päättelettekö toisin? Jätän vielä yhden disclaimerin, jotta minulla on takaovi viimeisen päätelmäni ennusteesta: sekin on tietysti täysin mahdollista, että jokin keskeinen rooli (palaavien näyttelijöiden lisäksi) on jo täytetty esimerkiksi kutsumenettelyllä. Tällaiseen rooliinhan ei enää tarvitsisi hakea ketään. (Kuten ei myöskään kokonaan tietokoneella rakennettavien hahmojen rooleihin.)

14 thoughts on “Etsitään huumorintajuista ja hyväkuntoista teinityttöä

 1. Nuo castinghauthan olivat muuten ihan julkisesti nähtävissä breakdownservices.com (casting-toimisto) sivuilla, mitäpä siinä LFL:lkään muuta enää voi kuin vahvistaa.

  Mutta 20-25 vuotta? Mistäs tämä tieto on peräisin? Juuri tuli reaalimaailmassa kuluneeksi 30 vuotta Jedistä eivätkä kamerat vielä edes rullaa, eli tuolla logiikalla Hamill ja Ford esittäisivät originaalitrilogian 5 vuoden sijaan jo 10-15+ vuotta itseään nuorempia (no, Fisher sitten vain 5-10+ vuotta koska esitti ikäistään)? Kyllä sanoisin, että 30-35 vuotta Jedin jälkeen olisi realistisempi veto, paitsi jos halutaan iskeä kilo pakkelia naamaan ja filmata harson läpi. Kaukaisessa Galaksissa on varmasti kyllä nuorennusteknologiaa, mutta tuskin sentään vanhennusteknologiaa…?

  Ja mikäli Mara Jade olisi mukana, hän olisi jo tuon optimistisenkin skaalan mukaankin ”late forties” (ja minun skaalallani fiftysomething-late fifties) 😉 Kunnes joku on saavinaan kuningasidean ja palkkaa Michelle Rodriguezin ruumiillistamaan ainoaa rooliaan.

  Olisin kylläkin valmis lyömään vetoa, että seitsemänkymppinen kaveri on yksi Rebelsin hahmoista – eikä edes välttämättä Imperiumin puolelta. Tai sitten joku OT:n sivuhahmoista (mutta miksei kysyttäisi originaalia esittäjää siinä tapauksessa – jos siis on elossa?) Man 40somethinghan olisi ollut pikkulapsi OT:n aikoihin, eli vaikkapa Ewok -tv-elokuvieFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUU—

  Siksikin laitan tuossa sen 70-kaverin napinallisten riveihin, että toivon totisesti jotta Imperiumin jämien tilalle olisi keksitty oikeasti uusi uhka. Muttei toivottavasti kuitenkaan se lakisääteinen, joka universumissa ennemmin tai myöhemmin esiin pomppaava ”tunnetun avaruuden ulkopuolelta saapuva, orgaanista teknologiaa käyttävä muinaisten ennustusten voittamaton vihollinen”, eikä myöskään mikään Kauppaliiton jämäprojekti kuten siinä saunan taakse viedyssä viteopelissä. Jäi Dyynin jatko-osatkin nimittäin lukematta, kun spoilasin itselleni, että meille kaikille warsseille kovin kovin rakas Kevin J. ”Solo-vauva” Anderson tulkitsi Herbertin muistiinpanoja niin, että taustahutusta (ja KJA:n itsensä kynäilemissä prequeleista) tutusta Butlerin jihadista ylijääneet tekoälythän ne sieltä jostain höökivät, vaikka jopa ne Frank-vainaan eläessään itse kynäilemät jatko-osat vihjasivatkin johonkin vallan muuhun, jopa ”tuonpuoleiseen” voimaan…

  Ja vaikka jopa 2/3 OT:sta moisten ympärille rakentuukin, niin pliis, ei enää uusia superaseita, EU:sta tuli niitä jo yliannos. Ja sitä paitsi Avaruuden Korkeajännitys ei tunnu aidolta, jos siinä ei ole natseja.

  • Totta, olin tässä ehkä turhan konservatiivinen. Ei kai mikään tosiaan välttämättä vaadi, että elokuvien uudessa aikajanassa Skywalkerien jälkeläiset syntyisivät muutaman vuoden ssällä Return of the Jedin jälkeen. Vaikka toisaalta, jättiväthän jopa poliittisesti tulenarassa salasuhteessa eläneet Anakin ja Padmekin ehkäisyn pois heti avioliitossa…

   Olet oikeassa, toki vuosiluku voi olla vaikka 30+, ja sekin olisi näyttelijöiden kannalta sievistelyä: Ford on 71, Hamill 61 ja Fisherkin 56. Epäilen vain kovasti, että toiminnallisen elokuvan (oletan, että…) toiminnallisissa päärooleissa olisi eläkeikäisiä hahmoja, vaikka näyttelijät sitä olisivatkin. Miksi itse olet niin varma, että näyttelijöiden iät ehdottomasti estäisivät Epis7:n alkuskrollia alkamasta lauseella ”It is 20 years after the battle of Endor”? Näyttelijät ovat maailman sivu esittäneet itseään nuorempia hahmoja. Juuri näistä näyttelijöistä Harrison Fordin ensimmäisen ja viimeisen Indiana Jonesin välillä kului 27 vuotta, vaikka hahmon kerrottiin ikääntyneen vain 21 vuotta (ja sitäpaitsi juoneen kuolemattomuuden maljasta siinä välissä!).

   Seitsemänkymppisestä sedästä Rebels-kytkös on erinomainen veikkaus. Samantienhän sama hahmo voidaan sijoittaa Solon sooloprequeliin ja vaikka muihinkin spinoffeihin. Toivottavasti tosin jollain omaperäisemmällä tempulla kuin tekemällä tyypistä kapinallispäällikkö, joka Marvel-filmien Nick Furyn tavoin rekryilee milloin kenenkin hahmon samaan löyhään tarinajatkumoon.

 2. Päivitysilmoitus: Ja ensimmäinen uusi SW-näyttelijä on… | Tähtien jatkosota

 3. Päivitysilmoitus: Haluatko sotien tähdeksi? | Tähtien jatkosota

 4. Päivitysilmoitus: Hahmot vaihtoivat käsikirjoittajan | Tähtien jatkosota

 5. Päivitysilmoitus: Kuusi uuden trilogian uutta hahmoa | Tähtien jatkosota

 6. Päivitysilmoitus: Tässä ovat Episodin VII näyttelijät | Tähtien jatkosota

 7. Päivitysilmoitus: Näyttelijät: Lucasfilm löysi puuttuvat naiset | Tähtien jatkosota

 8. Päivitysilmoitus: Kuka on kuka, osa 2: Casting calls uncoded | Tähtien jatkosota

 9. Päivitysilmoitus: Episodi VII:n pahikset: Vader, Palpatine ja Boba | Tähtien jatkosota

 10. Päivitysilmoitus: Episodi VIII:n kamerat pyörivät jo | Tähtien jatkosota

 11. Päivitysilmoitus: Kuka on kuka, osa 3: Kuka on oikeasti kuka | Tähtien jatkosota

 12. Päivitysilmoitus: Näin syntyi The Force Awakens | Tähtien jatkosota

 13. Päivitysilmoitus: Näin syntyi The Force Awakens: Muutama huomio vielä | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s