Star Wars Celebration: Sitä, tätä ja tuotakin

Samaan aikaan kun netissä saatiin aikaan jossain vaiheessa väistämätön huhumylly JJ Abramsin lähdöstä, lähestyy viikon varsinainen SW-pamaus kovaa vauhtia. Perjantaista sunnuntaihin 26-28.7. Saksan Essenissä vietetään Star Wars Celebrationia, (sattuvasti) seitsemättä lajissaan ja toista Euroopassa. Minäkin olen menossa (hei, sehän on melkein täällä nurkilla…). Tosin valitettavasti ensimmäinen päivä jää minulta välistä.

Tapahtuman kalenteritoiminto on kerrassaan viheliäinen käyttää. Selkeämmin tietoa esittää Rebelscum. Samalla kun pyörittelen omaa must-see -listaani ynnäilen tähänkin tapahtuman kiintopisteitä.

  • isot tähdet & tekijät: Kathleen Kennedy, Mark Hamill, Carrie Fisher, Anthony Daniels, Ian McDiarmid, Ben Burtt, Doug Chiang & Ian McCaig, Dave Filoni
  • vieraita ja esiintyjiä lisäksi mm. Warwick Davis, Steve Sansweet, Ashley Eckstein, Leland Chee, Pablo Hidalgo, kaikki Boba Fettin näyttelijät
  • uutisarvoiset tapahtumat: todennäköisesti osa edellämainittujen esiintymisistä, mutta suoraan uutisia sisältäväksi ohjelmaan on merkitty ”First look: Star Wars Rebels”
  • elokuvanäytökset: ROTJ ulkoilmanäytöksenä, AOTC:n isosta levityksestä hyllytetty 3D-versio, Clone Warsin Darth Maul -jaksot leikattuna elokuvaksi, ”kadonnut” ranskalainen ESB-dokumentti vuodelta 1980.
  • paneeleja ja esitelmiä edellisten lisäksi: mm. Boba Fettin näyttelijöiden reunion, Jabban palatsissa ”olleiden” reunion, SW-sarjakuvien julkaisijoiden kuulumiset, maailmansodan ja tähtien sodan vertailu, tietokilpa-tyyppisiä tapahtumia/paneeleita, joissa osallistujina/juontajina mm. Filoni, Daniels ja Hidalgo.
  • runsaasti paneeleja ja esitelmiä keräilijöille: mm. saksalainen, ranskalainen, espanjalainen ja pohjoismainen SW-krääsä erityistarkastelussa, eurooppalaiset SW-ruokakampanjat ja Lego-SW:n tähänastinen historia.
  • Lisäksi esim. tapahtumia ”koko perheelle” eli lapsille, 501stin, droidinrakentajien ja pukumaakareiden esittäytymiset, piirroskursseja mm. Doug Chiangin kanssa ja sen semmoista.
  • lisäksi tietysti runsaasti messuhumua, näyttelyitä, kauppoja ja sen semmoista.

Kaikkiaan tapahtuma tuntuisi ohjelman perusteella painottuvan 30 vuotta täyttävään Return of the Jediin, juuri päättyneeseen Clone Warsiin ja aina scifitapahtumissa ymmärrettävästi näkyvään keräily/pukuharrastamiseen, mutta olettaa sopii, että tulevat elokuvat leijuvat läsnä tapahtumassa koko ajan. Odotan ainakin Kathleen Kennedyn paljastavan jonkin uutisen kotiyleisön edessä. Muutamat näyttelijävalinnat olisivat tietysti sopiva ja turvallinen paljastus, etenkin kun Kennedyn jälkeen tapahtumassa esiintyvät Hamill ja Fisher, joiden kaikki tietysti joka tapauksessa odottavat olevan mukana episodi seiskassa. Joku episodi seiskan alaotsikko taas menee jo enemmän haaveosastolle.

Huomaan, että vaikka esimerkiksi keräilytapahtumat jäävät minun tapahtumakalenterissani ympyröimättä, pyörii jollakin lavalla lauantaina ja sunnuntaina melkein kaiken aikaa jotakin kiinnostavaa. Ja lisäksi olisi se yleinen messuhumu. Humm, humm…!

1 thought on “Star Wars Celebration: Sitä, tätä ja tuotakin

  1. Päivitysilmoitus: Celebration-pyykki, osa 3: Kriittinen lähiluku | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s