Lucasin poika: Hyvä siitä tulee

Meille, jotka revimme ilomme paljastavien pienten tosiasioiden kaivelusta haastattelujen rivien välistä, yksi syksyn kiinnostavimmista Star Wars -lausujista voi hyvinkin olla George Lucasin poika Jett Lucas. 13-minuuttinen videohaastattelu, lähde: Flicks and the City.

Kannattaa katsoa itse, sillä tarkan koonnin sijaan tässä huomioita. Selvyyden vuoksi puhun poikkeuksellisesti Jett Lucasista etunimellä.

  • Jett tietää, mitä uudessa trilogiassa tapahtuu. Tai väittää tietävänsä, tai luulee tietävänsä. Mutta saattaa kyllä tietääkin, jos pitää paikkansa, että…
  • Jettin mukaan hänen isänsä puhuu JJ Abramsin kanssa ”koko ajan”. Tähän liittyen taas, erittäin mielenkiintoinen on toisesta kohtaa haastattelua löytyvä maininta:
  • Jett vertaa isänsä tilannetta lasten lähtöön kotoa, jota vertausta sinänsä on tainnut käyttää George Lucas itsekin, mutta nyt kommentti tulee todella läheiseltä havainnoijalta. Jettin mukaan ”toisaalta vanhempi haluaa sitä, mutta kun lapsi todella lähtee, huomaa vanhempi, ettei haluaisikaan sen tapahtuvan ihan vielä”. Enpä ihmettelisi, vaikka tässä olisi enemmän kirpeää totuutta kuin haastattelun sävystä huomaakaan.
  • Ohimennen Jett tulee vahvistaneeksi aiemmistakin lähteistä ilmi tulleen seikan, että hänen isänsä aloitti uuden trilogian kirjoittamisen noin puoli vuotta ennen Disney-diiliä. Suorastaan hellyttävä on Jettin oma ajatus tästä kuultuaan: ”he’s happiest when he’s writing, or doing something with his time”. Syöttäisikö puluja, keräisikö postimerkkejä, kirjoittaisiko uuden Star Warsin.
  • Jett sanoo myös pitävänsä siitä, mitä luvassa on. Mieleni tekee irvailla jotain siitä, että tämä eikös tämä ole se sama poika, jolle hänen isänsä loi eräänkin gungan-hahmon, mutta tässä haastattelussa nyt kaksikymppinen nuorukainen antaa kyllä itsestään ihan fiksun kuvan.
  • Vanhojen SW-näyttelijöiden paluu olisi Jettistä ”mahtavaa”. ”I would nerd out”, hän heittää asiallista termiä käyttäen, ja lisää tekevänsä niin muutenkin, kun välillä näkee heitä.
  • Jettin suosikkihuhuihin kuuluu ajatus Star Trekin ja Star Warsin universumien yhdistämisestä. ”Ei se voisi tapahtua, mutta kiinnostavaa se olisi”, hän pyörittelee. ”Ehkä videopelissä?”
  • Saoirse Ronan kelpaisi. ”I like they’re not going mainstream”, Jett sanoo näyttelijävalinnoista. Olen samaa mieltä.
  • Seurapiirijuoruhengessä erittäin mielenkiintoista on, että Jett mainitsee JJ:n olleen ”at my parents’ wedding”, jossa siis tarkoitetaan George Lucasin ja Mellody Hobsonin häitä tämän vuoden kesäkuussa. Mm. Wikipedian lähteiden mukaan Lucasin ja Hobsonin suhde alkoi vuonna 2006, jolloin Jett oli 13-vuotias. Minulla ei ole omakohtaista kokemusta avioerolapsuudesta, mutta olettaisin, että jos seitsemässä vuodessa pääsee teini-ikäisen silmissä ”parentin” asemaan, on perhe vahvalla pohjalla.

Jett Lucas (s. 1993) on George Lucasin kolmas (adoptoitu) lapsi. Lucasin perhe-elämä -ymmärrykseni mukaan flanellipaitasetä adoptoi Jettin ja hänen siskonsa Katien (s. 1988) ainakin käytännössä yksinään. Isosisko Amanda (s. 1981) taas on peruja avioliitosta Marcia Lucasin kanssa, tosin siis adoptoitu hänkin. Mitä tahansa George Lucasista ajattelemmekin, ei hänen tämänkään haastattelun perusteella ainakaan voida sanoa hoitaneen perhe-elämäänsä huonosti. Samoin päätös vaihtaa ison rahan elokuvabisnes välillä noin 15 vuodeksi pääasiassa perheenisyyteen on omalla tavallaan ihailtava, vaikka siinä kuinka näkisi syyn prequelien ohjaajan ammattitaidon puutteisiin.

Amanda, Katie ja Jett esiintyivät kaikki aikanaan cameo-tyyppisissä rooleissa prequeleissa – tosin Lucas saa puhtaat paperit nepotismista, sillä molempien tyttärien ROTS-repliikit jäivät leikkaushuoneen lattialle. Mutta jos perheestä isän perijä kasvaa, se näyttäisi olevan Katie, joka on kirjoittanut useita jaksoja Clone Warsia. Tätä kirjoittaessani mieltäni kutkuttaa kuitenkin myös juuri löytämäni (eli minulle uusi) Suomi-kytkös: vapaaottelijana (!) ammatikseen kehiä kiertävä Amanda Lucas on naimisissa erään Jason Hallikaisen kanssa.

1 thought on “Lucasin poika: Hyvä siitä tulee

  1. Päivitysilmoitus: ”No, tehdään sitten nuo elokuvat”, osa 2 | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s