Tässä ovat Reyn vanhemmat (ehkä)

Huh huh nimittäin, Battlefront II:n isoin uutinen ei sitten ollutkaan se maksumallista noussut äläkkä (jossa siis pelaajat aivan perustellusti raivostuivat, kun paljastui, että täysihintaista peliä pitää pelata kymmeniä tunteja tai maksaa oikeaa rahaa saadakseen moninpeliin käyttöönsä suurimpia suosikkihahmoja).

Ei, nyt vaikuttaa siltä, että Battlefront II:n odotettu yksinpelikampanja paljastaa Reyn vanhemmat. Tai ainakin pelin vihjausten muodostama selitys on niin hämmästyttävän uskottava, että ainoa uskomaton juttu onkin sitä uskomattomampi: miten ihmeessä tämä paljastus päätettiin panna peliin vain kuukautta ennen The Last Jedin ensi-iltaa?

Suuri spoilerivaroitus: Paljastan kuvan alla, ketkä Battlefrontin perusteella vaikuttavat olevan Reyn isä ja äiti.

 

Kuten etukäteen tiedettiin, Battlefront II pitää siis sisällään yksinpelikampanjan, joka ykkösestä kipeästi puuttui. Kampanja, joka katsoo galaksia Imperiumin puolelta, on jo trailereidensa perusteella hyvin elokuvallinen:

 

Kampanja tosiaan sijoittuu aikaan originaalitrilogian jälkeen, ja Lucasfilmin nykytyylin mukaan sen on toki koko ajan ilmoitettu olevan kaanonia siinä missä vaikkapa nykyiset romaanitkin. Ilmeisesti pelissä vihjaillaan tässä listatun paljastuksen lisäksi myös jotakin First Orderin salaisesta Resurrection-suunnitelmasta, mistä siitäkin voisi varmaankin spekuloida yhtä sun toista. Joka tapauksessa juonen pääosassa, Inferno-kommandoyksikön johtajana Iden Versiona esiintyy monista tv-sarjoista tuttu näyttelijä Janina Gavankar ja pelin juoneen liittyy myös kesällä julkaistu (kehuttu) kirja Inferno Squad. Kirja ei siis ole pelin juonen romanisaatio, joten sieltä nämä paljastukset eivät vielä kummunneet.

En ole pelannut Battlefront II:ta itse, eikä minulla ole tämän blogimerkinnän puitteissa mitään syytä kertoa täysin tarkkaan, mitä pelin juonessa tapahtuu. Mutta tässä siitäkin lopputwist paljastuu, sillä näin peli kertoo (lähteeni: Express, Dork Side of the Force ja Mike Zerohin Youtube-videot 1 ja 2 sekä pelin juonen läpipeluu):

 • Inferno-joukkojen jäsenen Del Meekon elämä saa uuden suunnan, kun Luke Skywalker pelastaa hänen henkensä. Tämä tapahtuu pian Endorin taistelun jälkeen eikä siis liity suoraan Jakkun orpoon romunkerääjään, mutta se asettaa Luken tärkeään rooliin Meekon elämässä.
 • Del ja Iden Versio rakastuvat Jakkun taistelun aikana – siis planeetalla, jolla Rey kolmekymmentä vuotta myöhemmin yksin asuu.
 • Peli hyppää aivan lopussa vuosikymmeniä eteenpäin, Meekon elämän loppuun. Hän kuolee First Orderin käsissä juuri ennen The Force Awakensia. Ennen kuolemaansa itse Kylo Ren kuulustelee häntä: käy ilmi, että juuri Meekolta Kylo saa tietää, että kartta Luke Skywalkerin luo on Lor San Tekkan (Max von Sydow) hallussa Jakku-planeetalla. Meeko siis paitsi tuntee Tekkan, myös tietää kartan, jota koko The Force Awakensin ajan jahdataan.
 • Pelin lopussa viitataan myös Del Meekon tyttäreen, jonka olemassaolosta siis myös Kylo Ren tietää. Peli antaa ymmärtää, että lapsen äiti olisi pelin varsinainen päähenkilö Iden Versio.
 • Del Meeko (näyttelijä TJ Ramini) puhuu brittiaksentilla kuten Reykin.

Pelin lopun hyppy tuntuu ainakin näin itse pelaamatta todella oudolta. Tosin sitä selittää, että lisää First Orderin aikaan sijoittuvaa yksinpelikampanjaa on luvassa heti 13. joulukuuta. Ilmeisesti loppu on tarkoitettu tavallaan teaseriksi tälle lisäosalle.

Mutta vielä oudommalta tuntuu, että tällainen paljastus on menty peliin panemaan. Itse asiassa se tuntuu sitä oudommalta tuon peli jatkuu -tiedotteen myötä: jos tämän julkaisun lopun ”vuosikymmeniä myöhemmin” osa olisikin jätetty joulukuun lisäosaan, ja Reyn vanhempien arvoitus käsitelty samaan aikaan valkokankaalla The Last Jedissä, ei peli olisi vielä paljastanutkaan mitään kovin raskauttavaa.

battlefront2

Iden Versio (Janina Gavankar), Battlefront II:n sankaritar.

Ei se toki välttämättä paljasta nytkään, mutta kovin, kovin sattuvia ja sopivia palaset nyt ovat. (Kirjoitin kymmenestä parhaasta Rey-teoriasta äskettäin tässä kirjoituksessa.)

Tämän teorian mukaan siis: Rey olisi entisten Imperiumin sotilaiden lapsi, ja Lor San Tekka todennäköisesti sittenkin hänen jonkinlainen benkenobimainen vartijansa, kuten suosittu teoria on koko ajan kuulunut. Hänen isänsä olisi The Force Awakensiin mennessä kuollut, mutta hänen äitinsä sen sijaan saattaisi olla vielä elossa. Rey ei olisi sukua Skywalkereille, mutta hänellä olisi ”Voiman johdatuksen” kaltainen perustavanlaatuinen yhteys häneen. Ja jopa Kylo Ren sattuisi näin tietämään mahdollisesti sisukkaasta jakkulaistytöstä, kuten The Force Awakensin perusteella koko ajan vaikutti – nyt vain paljastuisi, etteivät Kylon tiedot liittyneetkään Voima-herkkyyteen vaan perimään.

Ja mitä tulee ulkoelokuvallisiin vihjeisiin, näin Reyn vanhemmat siis ”eivät olisi niin tärkeitä” kuin moni fani on halunnut uskoa, aivan kuten sekä Daisy Ridley että Rian Johnson ovat puolittaisissa lauseissa vihjailleetkin – mutta olisivatpa kuitenkin ihan tiettyjä hahmoja eivätkä aivan keitä tahansa. Ja Janina Gavankar (mm. True Blood) olisi ihan lihaa ja verta oleva näyttelijä äiskää jopa esittämäänkin, jos elokuvat vaikka edes Forceback-näynkin verran sellaista tarvitsisivat.

Kaikkiaan: Battlefront II:n paljastus sopii niin hämmästyttävän hyvin yhteen kaiken kerrotun kanssa, että hämmästyttävintä tuntuu olevan enää se, että tällainen pino vihjeitä todellakin paljastettiin meille pelissä eikä elokuvassa.

9 thoughts on “Tässä ovat Reyn vanhemmat (ehkä)

 1. Iso kiitos isosta spoileri-välistä, niin en vahingossakaan nähnyt asiaa. Ja vielä isompi kiitos asian uutisoinnista, niin nyt en ainakaan osta peliä seuraavan kuukauden aikana.

 2. Jos tämä pitää paikkaansa, niin johan on melkoisen outo ja pliisu ratkaisu. Ei kyllä herättänyt tunteita suuntaan eikä toiseen. Akia mukaillen, niin hämmentävintä on kuitenkin juuri tuo paljastus pelissä eikä leffassa. Nyt sitten on ainakin selvää, ettei The Last Jedin suuri paljastus/käänne tule liittymään Reyn vanhempiin.

 3. Päivitysilmoitus: Forces of Destiny: Enemmän ideoita, enemmän poikia | Tähtien jatkosota

 4. Pelasin pelin läpi ja voihan ärripurri. Kirjan hienosti aloittama Inferno Squad -tarina meni vessanpöntöstä suoraan alas. Ei siitä tässä kohtaa sen enempää. (Onko tässä blogissa ikinä vieraskynää?)

  Osasin pelätä tätä teoriaa heti, kun näin ensimmäiset twiitit pelin lopun isosta spoilerista. En tosin niin, että Idenin romanssi olisi Delin kanssa, koska heidän rakastumisensa oli aikamoisen kökösti rakennettu. Kuten oikeastaan kaikki muukin juonellinen.

  Jopa niin huonosti, etten halua uskoa Rey-teoriaan, vaikka melkein kaikki merkit siihen viittaavatkin. Mistä muusta tytöstä päähahmot lopussa yhtäkkiä mukamas puhuisivat? Paljon merkkejä Reyn suuntaan on, kuten Aki hyvin tekstissä avaa peliä pelaamattakin.

  Samaan aikaan tuntuisi todella härskiltä, että koko uuden trilogian isoin spekulaatioaihe spoilattaisiin suoraan sanottuna paskan pelin paskassa juonessa. Ja keksin kyllä ainakin jonkinasteisia vasta-argumenttejakin heti.

  – Miksi Rey olisi hylätty Jakkulle, jonka hirveydet vanhemmat varsin hyvin tietävät? ”Rakastuimme täällä läävässä, joten jätetäänpä tyttäremme tänne piiloon!”

  – Kummallakaan vanhemmalla ei ole minkäänlaista yhteyttä Voimaan. Voisiko uuden trilogian päähenkilö tosiaan olla ilman minkäänlaista aiempaa yhteyttä Voimaan? Epäilen.

  Okei, eivät nuo nyt kovin hyviä ole. Jotenkin vaan pelistä aiheutuneen ketutuksen keskellä yritän keksiä syitä, miksei tämä olisi totta.

  Toivottavasti tämä olisi vain spekulaatiota rakastaville faneille tehty provokaatio, jolla yritetään maksimoida yllätysefektiä itse The Last Jedissa.

  ”Siis mitä?! Eikö sen pitänyt olla niiden pelihahmojen lapsi? Miten Rey voi olla Anakinin reinkarnaatio?!?!”

 5. Päivitysilmoitus: Vieraskynä: Battlefront II:n yksinpeli on ristiriitainen sukellus ennennäkemättömään kaanoniin | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s