Spinoffit: Boba Fett, Solo ja…Red Five?

Saksalainen Star Wars Union -fanisivu väittää saaneensa käsiinsä Disneyn listan tulevista SW-suunnitelmista. Lähde olisi lelufirma Hasbron tilaisuus (jossa tällaiset kyllä jollain tasolla tiedetään, muttei tietysti pitäisi vielä vuotaa ulos..). Väitteen mukaan seuraavien kuuden vuoden SW-julkaisut ovat:

 • syksy 2014: Rebels
 • 2015: Episode VII
 • 2016: Boba Fett
 • 2017: Episode VIII
 • 2018: Solo
 • 2019: Episode IX
 • 2020: Red Five

Toisin sanoen päivän uutinen väittää, että ensimmäiset spinoff-elokuvat olisivat Boba Fett, ”Solo” ja ”Red Five”.

Aivan taatusti tekeillä oleva Boba Fett -leffa voisi hyvin olla spinoff-avaus, joten siltä osin huhu on uskottava. Otsikko Solo jättää tulkinnan varaa, ja antaa mahdollisuuden jopa uuden trilogian uuden hahmon omalle seikkailulle, mutta turvallinen veikkaus on toinen huhusuosikki, nuoren Han Solon seikkailu – ilman Harrison Fordia, siis. Molemmat hahmot voisivat tarinallisesti helposti kantaa oman elokuvansa, molemmilla on riittävä yleisöpotentiaali ja molemmat on mahdollista kytkeä tai olla kytkemättä Rebelsiin tai uuteen trilogiaan ihan siten kuin tekijät vain haluavat.

Mysteerikortti onkin tuo viimeinen otsikko Red Five. Luken vanha tunnus Yavinin taistelusta on omituinen koodinimi soololeffalle. Nuoren Luken seikkailu? Tuskin. Aivan uuden X-Wing-lentäjän oma elokuva? Todennäköisemmin, mutta olisi yllättävän rohkea veto. Uuden trilogian hahmon spinoff siis? Kannattaa huomata, että tällaisessa pitkän tähtäimen suunnitelmassa Disney todennäköisesti tavoittelee aihioita, jotka voivat kantaa jopa jatko-osiin asti. (Voi kuulkaa, näitä leffoja muuten pian satelee.)

En silti hylkäisi väitettä perättömäksi Red Five -rivin perusteella. Erikoisen pilottiheiton sijaan mahdollista huijausta tavoitelleen olisi kuvitellut huhuilevan Yodan tai Obi-Wanin soololeffasta, koska ne olisivat menneet läpi heittämällä.

Vuosien osaltahan tiedot täsmäävät aiemmin kerrottuun. Tosin ainakin itseäni tuo tämänhetkinen aikataulu epäilyttää suuresti. Seiskaahan siirrettiin jo puolella vuodella alkuperäisestä ensi-iltasuunnitelmastaan. Vaikuttaa siltä, että Disney-Lucasfilm saa puurtaa täysillä sen parissa vielä pitkään, jotta valmista saadaan edes joulukuuhun 2015 mennessä. Mahtaisiko ensimmäinen spinoff mitenkään ehtiä jo seuraavaksi kesäksi, jolloin tällaiset filmit yleensä julkaistaan? Se tarkoittaisi, että suunnitelmien siitä pitäisi olla pitkällä. Entä voiko Episode VIII valmistua jo vuodeksi 2017? Onkohan näitä vuosilukuja ihan viisasta esitellä tässä vaiheessa esimerkiksi pörssiyhtiön suuromistajille?

8 thoughts on “Spinoffit: Boba Fett, Solo ja…Red Five?

 1. Turvallisesti veikkaisin kyllä recastattua nuorta Lukea tuohon Red Fiveen. Ei sikäli, kunhan muistetaan keskittyä Olennaisiin Asioihin, niin ”Top Gun X-Wingeillä” kelpaa joka tapauksessa oli päähahmo kuka tai mikä hyvänsä (kunhan ei gungan). Semminkin kun edellisestä X-Wing -pelistäkin on jo 15 vuotta, uutta ei tule, ja moditkin taisivat jo kuolla.

  Varmaan aikataulu on tahtotila, mutta en usko hetkeäkään sen toteutumiseen. Marvelin kaksi leffaa vuodessa -tahtiin (joka mielessä Disneyllä lienee ruokailtu ringissä) pääsemiseen kesti vuosia (2005 aloitettu esituotanto, 2008 ekat leffat ulos, ”säännöllinen” tahti saavutettiin 2013), ja tavallaan on silti koko ajan vuosien esituotanto varastossa odottamassa, tässä aloitettiin käytännössä nollasta viime vuonna ellei 30 vuoden takaisia kamppeita lasketa (ei, koska tuskin lienevät enää käyttökelpoisia vaikka erehdyksessä olisivatkin varastossa).

  • Täsmälleen noin. Vaikka olisi rahaa miten ja tahtotila tiukka, niin ei tuo vain tunnu mahdolliselta näin nopeasti. Etenkin kun Lucasfilm-osasto kai ymmärtää, että ainakaan Episode-sanan sisältäviä elokuvia ei voi puskea ulos ihan samantapaisina tusinatuotteina kuin Marvelin supersankarileffat on tehty. Joku Boba Fett -elokuva voi vielä ollakin bulkkitasoa brändin pahasti kärsimättä, mutta sekin pitäisi silti ehtiä tehdä.

   Täsmennettäköön, että minullekin toki kelpaisi nuoren Luken X-Wing-leffa. Odottamaton valinta kuitenkin.

 2. Päivitysilmoitus: Uudet toivot, osa 3: Tyhjähköt taulut | Tähtien jatkosota

 3. Päivitysilmoitus: Obi-Wanin omat seikkailut: Spinoff-rintamalta vähän uutta | Tähtien jatkosota

 4. Päivitysilmoitus: Kuvausten vuodesta ensi-illan vuoteen | Tähtien jatkosota

 5. Päivitysilmoitus: Spinoffit: Tummatukkainen palkkionmetsästäjätär? | Tähtien jatkosota

 6. Päivitysilmoitus: Ei Boba, ei Han, vaan Rogue One | Tähtien jatkosota

 7. Päivitysilmoitus: Anthology-sarjassa: Solon soolo | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s