Neljätoista hahmoa on paljon

Kirjoitin alkuviikosta odotuksistani tulevista casting-julkistuksista: siitä, kuinka odotan käsislukukuvasta puuttuvan vielä ainakin Sen Toisen Tärkeän Uuden Naisroolin. Niin odotankin, mutta samalla on syytä tehdä vertailu. Koska julkistuksessa mainitut kolmetoista näyttelijää ovat mitä todennäköisimmin kaikki merkittävissä rooleissa, kuinka isojen roolien nimiä listalta voi enää puuttua?

Vertaillaan, siis. Jos etsitään alkuperäisestä Star Warsista (1977) kolmetoista tärkeintä roolihahmoa, lista on minusta seuraava: Luke, Han, Leia, Kenobi, C-3PO, R2-D2, Chewbacca, Vader, Tarkin, Owen-setä, Beru-täti (öö…), Wedge ja, hmm, ilmeisesti Biggs. Jo kolmentoista nimen listassa päästään siis hahmoon, joka käytännössä esiintyy lähinnä poistetuissa kohtauksissa. Jos mukaan otetaan neljästoista hahmo – siis se, joka sijaluvultaan vastaisi Episode VII:n listalta vielä puuttuvaa naishahmoa – joudutaan Episode IV:stä poimimaan esimerkiksi amiraali Motti (se, jota Vader kuristaa). Tai vaihtoehtoisesti jawojen päällikkö.

Originaali-Wars on huono vertailukohta, koska siinä piti esitellä katsojalle kokonainen universumi, sanotte. Hyvä, katsotaanpa sitten Imperiumin vastaiskua. Neljätoista hahmoa: Luke, Han, Leia, C-3PO, R2-D2, Chewbacca, Lando, Yoda, Vader, Boba Fett, amiraali Piett, haamu-Kenobi, hologrammi-keisari ja, tuota, Lobot kai sitten vissiin. Neljäntoista nimen listassa päästiin hahmoon, joka ei puhu, ja joka kulki alunperin vain nimellä ”Lando’s aide”.

Entäpä The Phantom Menace, joka ehkä voisi olla modernimpana trilogianavauksena parempi vertailukohta uuden trilogian ykkösosalle? Neljätoista hahmoa: Qui-Gon, Obi-Wan, Padme/Amidala, Anakin, Shmi, Jar Jar, C-3PO, R2-D2, Palpatine/Sidious, Maul, Yoda, Watto, Boss Nass ja Panaka. Myönnetään, nyt näiden neljäntoista ulkopuolelle mahtuu jo koko joukko ihan mieleenjääviä hahmoja kilpailemaan sijoituksista, eräs Tarantino-näyttelijäkin. Mutta kovin kummoisia valkokangasaikoja kaikki neljääntoista mahtuvatkaan eivät nytkään ehdi saada.

Still not convinced? Otan vielä yhden vertailukappaleen: toisen franchisen tuoreehkon jättileffan The Avengers, jossa tuntuu kipittävän hahmoja kuin pipoa. Neljätoista hahmoa: Iron man, Thor, Hulk, kapteeni Amerikka, Musta leski, Hawkeye, Loki, Nick Fury, Coulson… Hmm, siinähän oli vasta yhdeksän. Siispä Pepper Potts, proffa Selvig, Maria Hill ja…mitä hemmettiä, olen vasta kahdessatoista enkä tiedä enää yhtään, keitä nämä hahmot ovat. Ei, en ole fani (eikös siellä ollut vielä joku, joka värväsi Lokin puuhiinsa…?), mutta joka tapauksessa: neljääntoista pääseminen vaatii Avengersin kohdalla hahmoja, joita ainakaan minä en huomannut toisellakaan katsomiskerralla.

Johtopäätökseni: tottakai Episodi VII:ään tullaan vielä julkistamaan monta näyttelijää, varmasti nimekästäkin, mutta Sitä Toista Tärkeää Uutta Naisroolia lukuun ottamatta on turha kuvitella, että heistä kovin moni saisi kovin paljon valkokangasaikaa kahdesta tunnista. Uuden trilogian ensimmäisen osan tärkeimmät näyttelijät paljastettiin yhtä lukuun ottamatta viime viikolla.

1 thought on “Neljätoista hahmoa on paljon

  1. Päivitysilmoitus: Sota kaipaa yhtä jalkaa | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s