Kuusi uuden trilogian uutta hahmoa

En osaa päättää, ovatko nämä casting-vaiheen loppupään huhut (Jesse Plemons uuden trilogian tulevana päähenkilönä Ben Skywalkerina, Hugo Weaving Imperiumin upseerina ja niin edelleen) ajallisin perustein uskottavampia vai nimenomaan epäuskottavampia kuin ne, joista olemme kuulleet jo aiemmin. Päätin siksi koota listan, ja koodata siitä auki, mitä on luvassa.

Jesse Plemons

Jesse Plemons: Skywalkerien pojat ne eivät vain pysy piilossa. (kuva: Omar G., flickr.com/photos/terriblyhappy/)

Saoirse Ronan totesi taannoin, että ”kaikki” ovat hakeneet uuden Star Wars -elokuvan rooleja. Tässä joukko vuoden sisällä huhuttuja (kertokaa, jos unohdin jonkun!):
Jack O’Connell. Benedict Cumberbatch. Daniel Day Lewis. Leonardo DiCaprio. Adam Driver. Zac Efron. Chiwetel Ejiofor. Michael Fassbender. Megan Fox. Ryan Gosling. Chloë Grace Moretz. Rachel Hurd Ward. Michael B. Jordan. David Oyelowo. Alex Pettyfer. Jesse Plemons. Liam McIntyre. Jonathan Rhys Meyers. Dominic Monaghan. Saoirse Ronan. Tye Sheridan. Ksenia Solo. Sullivan Stapleton. Hugo Weaving

Osa näistä nimistä on tietenkin pelkkiä huhuja. Toiset, kenties hyvin monikin näistä, ovat oikeasti jollain tasolla hakeneet roolia tai olleet ehdolla. Kolmannet ovat kenties olleet ehdolla tai jopa vahvoilla rooleihin, jotka muuttuivat käsikirjoituksen mukana. Kun todelliset valinnat lopulta julkistetaan, on ehkä mahdollista veikata jotkut huhuista oikeiksi hahmoihin liittyen, mutta käsismuutosten takia kaikki alati muutoksessa kuten Yodan sanoin tulevaisuus on.

Jonkinlainen kuvio nimistä ja aiemmista tiedoista on silti muodostettavissa, jos rohkeita ollaan. Yritänpä olla. Veikkaukseni kuudesta uuden SW-elokuvan uudesta roollsta/hahmosta:

1. ja 2. : kaksi nuorta miestä (Jesse Plemons, Jack O’Connell, Adam Driver, Alex Pettyfer jne).
Toinen näistä on Luken tai Leian & Hanin lapsi. Jos Plemons todella on nyt niin vahvoilla kuin monet lähteet väittävät, vastaus lienee yhdennäköisyysperusteella Luken. Tämän suvun lapsen täytyy tietenkin olla jedi.
Toinen hahmo on Han Solo -tyyppinen hiomattomampi timantti, joka pelmahtanee mukaan jostain seikkailun varrelta. Tätä hahmoa haettiin myös avoimella haulla koodinimellä ”Thomas”. Joka tapauksessa sankarihahmo tämäkin.

3. ja 4. : kaksi nuorta naista (Saoirse Ronan, Rachel Hurd Ward, Chloe Grace Moretz jne).
Toinen näistä on niin ikään Solo tai Skywalker, ja jos Lukelle on suotu poika, lienee Solo-vauv…lapsi silloin tytär. Tämäkin hahmo on jedi, sillä Ronan heilutti valomiekkaa koekuvauksissa.
Toinen naishahmoista on avoimella haullakin haettu ”Rachel”, joka ei ainakaan välttämättä ole valkoihoinen ja joka niin ikään on sama hahmo, jonka väitettiin äskettäisessä huhussa olevan Obi-Wanin tytär. Obi-huhu ei varmaankaan pidä paikkansa, mutta jos perheside-osa on totta, veikkaan Landoa tai jotakuta vielä tuntematonta Rebels-hahmoa. Tämä hahmo saattaa joka tapauksessa hyvin päätyä tarinaan Thomas-hahmon tapaan pääsukujemme ulkopuolelta (joka tietenkin tarkoittaa, että nämä hahmot ovat love interestejä Skywalker-Soloille).

5. ”Imperiumin” upseeri tai joka tapauksessa sotilaallinen pahishahmo (Hugo Weaving, Michael Fassbender, Daniel Day Lewis, Benedict Cumberbatch).

6. Tummaihoinen 30-40 -vuotias mies (Chiwetel Ejiofor, David Oyelowo, kenties myös nuorempi Michael B. Jordan). Tämä ei täsmää aiempaan casting-listaan. Mutta: Ejiofor ja Oyelowo vaikuttavat uskottavilta huhuilta, eikä heidän ikänsä täsmää parikymppiseen Thomas-hahmoon. Ejiofor voisi olla hakenut upseerirooliakin, mutta stetson-tuntumalla epäilen, että kyse on eri hahmosta.

Pari lisähuomiota:

 • missään näkemissäni huhuissa ei ole ehdotettu näyttelijöitä, jotka tuntuisivat hakeneen viime vuoden casting-listassa esiintyneen 70-vuotiaan suorasanaisen pappahahmon roolia.
 • jos Lukella todella on poika, on tietysti huomionarvoista, että casting-listoissa tai näyttelijäspekulaatioissa ei ole missään vaiheessa esiintynyt naishahmoa, joka kävisi pojan äidiksi.
 • ”Imperiumin upseeri” ei todennäköisesti ole uuden trilogian pääpahis. Eikä sitä varmaankaan ole kukaan nuorisostakaan, vaikka tuttua Voiman pimeän puolen houkutus -juonikuviota uudessa trilogiassa sovellettaisiinkin. Tarkoittaako tämä, että pääpahis on cgi-luomus?
 • tietysti, pahiksen puutteen selittäisi myös joidenkin fanien suosikkiteoria Luke Skywalkerista pimeällä puolella.
 • this all said, on tietenkin mahdollista, että johonkin keskeiseen rooliin – vaikkapa juuri pääpahikseksi – on palkattu jo ajat sitten Joku, Joka Pitää Vaitiololupauksensa, ja jota ei sen vuoksi ole tarvinnut casting-toimistojen kautta enää etsiäkään.

10 thoughts on “Kuusi uuden trilogian uutta hahmoa

 1. Rva Skywalkerin puuttuminen casting-huhuista saattaa viitata yksinkertaisesti siihen, ettei hahmo ole välttämättä juonen kannalta keskeinen henkilö. (Jos ei nyt kuitenkaan sentään mentäisi toisessakin sukupolvessa kuolemaan…) Saattaahan olla, ettei hän edes *gasp* ole toinen jedi, joten ei edes välttämättä seikkailisi mukana! Palttiarallaa 130 minuutin kestoon mahtuu kuitenkin vain rajallinen määrä hahmoja, jotka voidaan esitellä niin, että katsoja jaksaa heistä välittää. Jos E7:n teemana on tarkoitus olla ”viestikapulan siirto”, niin pelkästään originaalikööri ja uusi sukupolvi vievät sen verran tilaa muilta hahmoilta, että sivuhenkilöt jäänevät enemmän tai vähemmän cameoiksi.

  Koska Lucas ei ole enää puikoissa, epäilen vahvasti että näkisimme CGI-pääpahista. Väitän, että JJ ei olisi keksinyt koko Grievousta vaan olisi hyödyntänyt Dookua paljon enemmän, mutta se oon vaan minä.

  Toisaalta, eihän päähahmon tarvitse olla ihminen vaikkei CGI:tä käytetäkään, koska practical effects joista JJ myös tunnetusti pitää. Radikaali ideahan olisi, että huttit päättäisivät kostaa Skywalkerien klaanille (unohdamme wanhan EU:n jossa huttit puukottaisivat ilomielin vaikka omaa äitiään selkään), ja että seikkailussa tarvittaisiinkin Imperiumin jäännösten apua. Jos pitäisi keksiä luonteva yhteinen vihollinen Uudelle tasavallalle ja Imperiumille ilman ”voittamaton orgaanista teknologiaa käyttävä muinainen vihollinen tunnetun avaruuden ulkopuolelta” klisettä (joka käytettiin EU:ssakin useampaan kertaan), niin galaksin alamaailmaa pyörittävä laji sopisi siihen kuin nakutettu. Uusi, sisällissodan jälkeen syntynyt sukupolvi suhtautuisi yhteistyöhön luonnollisesti vähemmän varauksella kuin arrrrrpiset korrrpisoturrrit, mistä saataisiin sukupolvienkin välistä kuilua ynnä melutraamaa aikaiseksi. Plus minua on aina jäänyt vaivaamaan Jabban tokaisu Jedin käsiksessä/oheiskirjassa: ”I was killing your kind when being a Jedi meant something!”. Huttit olleet aiemminkin sotajalalla jedejä vastaan? (Bonuksena ääninäyttelijän castaus onnistuisi paljon vaivihkaisemmin.)

  Jos taas pahiscastingissa mennään kuitenkin ihmislinjalla, niin Malcom McDowellin voisi castaamatta heittää rooliin. Ottaen huomioon miehen typecastauksen post-Kellopeli tämä olisi myös tietynlainen nyökkäys Cushingin ja Leen suuntaan. Sensijaan Mark Hamill pääpahiksena – ei, tästä minulle ei tule mieleen edes Hamilton-leffa (koska roolihahmon nimi on unohtunut enkä jaksa imdbistä), vaan Cock-Knocker.

  Bonus: seitsenkymppinen jermu Ed Harris tai Tcheky Karyo?

  • Rouva Skywalkerista: Tottakai minkä tahansa tulevan elokuvan hahmon puuttuminen casting-listoista voi yksinkertaisesti myös tarkoittaa sitä, että hahmo on jo castattu. Luken lapsen äiteliini voi siis olla olemassa, jos hänen esittäjänsä on jo valittu (eikä valinnasta ole juoruttu). Silti on minusta aika erikoista, että edes villeissä huhuissa (niissä, jotka todennäköisesti ovat esittäjänsä keksimiä toiveita…) esiin ei ole heitetty tällaiseen rooliin sopivia nimiä.

   Huttit pahiksina voisi olla toimivakin juonikuvio, en vastustaisi. Mutta ihan koko uuden trilogian _pää_pahikseksi lihaklönttitoukista ei mielestäni ole. Tai: jos, niin niillä pitäisi olla käskyläisenään jokin riittävän vakuuttava ja pelottava hahmo. Tällainen voisi olla esimerkiksi vainoilta säästynyt entinen jedi, joka nyt viimein tulisi esiin, ja joka voisi sitten trilogian edetessä paljastua… äh, nyt en kyllä mene tähän ennen kuin on pakko. Hui sentään.

   Mark Hamillin pahisroolia en eliminoi näyttelijäntaitojen vuoksi: oikeastaan päinvastoin. Pahisrooleissahan mies on suuren osan uraansa tehnyt, ja minäkin osaisin melkein mieluummin kuvitella nyky-Hamillin Warssin pahiksena kuin jedimestarina. Mutta jälkimmäisessä roolissahan hänet tullaan näkemään, enkä haluaisi (enkä usko) meidän joutuvan näkemään toisen polven Skywalkerin kääntymystä pimeälle puolelle. Oikeastaan ainoa kikka, jolla Luke voitaisiin nähdä pahiksena, liittyisi siksi erääseen kloonattavissa olevaan irronneeseen käteen… Tätäkään en pidä todennäköisenä, mutta: sattuuko joku tietämään, oliko tämä pala Thrawn-trilogiaa peräisin Lucasin ideatynnyristä vai ei?

 2. Plemons on kyllä niin helppo nähdä Skywalkerin poikana, että homma lienee aika pitkälti selvä. Jos Fassbender ja Weaving ovat mukana, en usko fanipiirien juuri yskähtelevän. Tärkeintä on, että Jesse Plemons EI ole Hayden Christensen.

  Pahiksista en osaa sanoa mitään. Jospa joku varjoisesta puolesta viehättynyt jedi manaa esiin jonkin kuolleen Sithin sielun – ja näemme elokuvassa sen Sith-planeetan jonka nimeä en muista? Fassbender pimeälle puolelle lipsahtavana vahvana jedinä, joka sitten kurittaa sankareitamme yhdistämällä voimansa Weavingin esittämän entisen Imperiumin komentajan kanssa. Hieman Vader ja Tarkin -tyyppinen kuvio.

  • Fassbenderissä kyllä olisi voimaa (öhöh) pahikseksi SW-universumiin(kin). Casting-listoilla ei vain ole esiintynyt hahmoa, joka voisi tällaista hahmoa tarkoittaa.

   Paitsi tietysti… Jos sotilaallinen hahmo, Imperiumin jämien upseeri tai jo romahtaneen Imperiumin entinen upseeri, onkin _samanaikaisesti_ entinen tai latentti jedi. Traagisuutta voisi vielä lisätä kirjoittamalla hahmo todistajaksi Anakinin youngling-lahtaukseen, piiloon jonnekin ilmastointiputkeen.

   Sekä Fassbenderin että Weavingin kohdalla yskähtelen kuitenkin hieman typecastauksesta. Fassbender on jo Magneto, Weaving on jo mr. Smith (ja Elrond-joka-puhuu-kuin-mr-Smith). Fassbenderiä pidän toki minäkin hyvänä näyttelijänä, joka osaa taatusti vetää toisenlaisenkin pahisroolin (Weaving taas, niin, todistettavasti ei). Mutta siltikin: mieluummin joku franchise-vapaa.

   Vanhan sithin sielussa olisi tietysti se nokkela piirre, että se mahdollistaisi originaalitrilogiastakin tutun asetelman, jossa trilogian loppupahista voitaisiin pohjustaa ensimmäisessä osassa vielä tätä kunnolla näyttämättä.

 3. Päivitysilmoitus: 30 vuotta vähemmän kauan sitten | Tähtien jatkosota

 4. Päivitysilmoitus: Sithin musta lady? | Tähtien jatkosota

 5. Päivitysilmoitus: Tässä ovat Episodin VII näyttelijät | Tähtien jatkosota

 6. Päivitysilmoitus: Näyttelijät: Lucasfilm löysi puuttuvat naiset | Tähtien jatkosota

 7. Päivitysilmoitus: Kuka on kuka, osa 2: Casting calls uncoded | Tähtien jatkosota

 8. Päivitysilmoitus: Juonihuhut: Luken etsintä ja kas, siinähän hän jo onkin | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s