Yllätystraileri: ”Toivo ei ole menetetty”

Viimeksi traileria tiedettiin odottaa melkein tunnin tarkkuudella. Perjantaina sellainen tupsahti, niin kuin samanaikaisesti Suomessa jännitetyn draaman aiemmilla tuotantokausilla kerran sanottiin, pyytämättä ja yllättäen. Minäkään en ollut varautunut, ja tätä kirjoittaessani kaikki varmasti ovatkin ehtineet nähdä tämän:

Tosin ihan oikeana trailerina tätä japanilaista traileria ei minusta voi pitää, enkä menisi väittämään JJ Abramsin narranneen, kun sanoi, ettei uusia trailereita olisi enää luvassa ennen ensi-iltaa. Kyseessä on ikään kuin vaihtoehtoinen versio edellisestä trailerista: fiilis ja runko ovat samat, ja alku- ja loppusanat saa taas Maz Kanata (Lupita Nyong’o), mutta mukana on paljon uutta kuvaa ja ääntä. Yllättävän paljon!

Netti luonnollisesti meni eilen pähkinöiksi tästäkin, ja joidenkin mielestä tämä versio jopa ylitti edellisen trailerin. Minusta taas tämä versio ei ollut yhtä hienostunut ja tunteikas kuin edellinen. Esimerkiksi Kylo Renin monologikohta Vaderin kypärän äärellä on osin erilainen, mutta ei yhtä mahtipontinen. Lähtemättä veikkailemaan tämän traileriversion syntyhistoriaa, se näyttäisi painottavan uusia hahmoja vielä enemmän kuin parin viikon takainen isäntäversio. Lisäksi se, kuten The Guardian huomautti, painottaa söpöä BB-8-robottia, minkä täytyy olla juuri erityismarkkinoille tarkoitettua mainontaa. Näiden tieltä poissa on esimerkiksi Leian ja Hanin syleily, joskin tilalla on kyllä uusikin kuva Leiasta Vastarinnan tukikohdassa (näyttäen myös Threepion punaisine käsineen!).

trailer-bb8

Söpö pieni robotti, japanilaisen trailerin tähti?

Uudet kuvat vaikuttavat olevan enimmäkseen naapureita aiemmin nähdylle: esimerkiksi alkukuva Reystä Star Destroyerin hylyn luona on ilmiselvästi lähellä edellisen trailerin avauskuvia hylyn sisällä. Iso osa elokuvaa (Lukesta puhumattakaan) pysyy siis edelleen piilossa trailereista. Silti, mukana on myös hienoja uusia väläyksiä, kuten auringonlaskusta (vai noususta?) lähestyvät TIE Fighterit sekä Kylon ja Reyn välinen kohtaus.

trailer-ren-rey

Varoisit vähän mihin osoittelet sillä!

Huhuja seuraamattomille traileri tarjoaa uutta tietoa jo heti alussa, näyttäessään (ilmeisesti) Reyn ja BB-8:n ensikohtaamisen – droidi ei siis ole Reyn elokuvan alussa. Mutta minun kaltaiseni huhunarkkarinkin traileri yllätti kohtauksella, jossa Finn ja Rey puolestaan esittäytyvät toisilleen Millennium Falconissa. Jos kumppanukset ehtivät tehdä sinunkaupat vasta päädyttyään avaruusalukseen, mahtaa Jakkulla olla sitä ennen melkoinen vauhti päällä!

Kummeksuen kuuntelen myös Reyn uusia repliikkejä ”I know all about waiting” – ”For my family”. Traileri antaa ymmärtää, että sanat lausuttaisiin BB-8:lle ja nimenomaan tuollaisena kokonaisuutena, mutta minun korvaani repliikit kuulostavat eri tilanteissa äänitetyiltä. Vai eikö tämän trailerin äänimaailma vain ole yhtä hienostunut kuin ”varsinaisen” trailerin tai valmiin elokuvan?

trailer-ties

Hieno, hieno kuva. ”Rakastan fotonitorpedojen hajua aamuisin!”

Summa summarum: En intoile tästä tuntikaupalla, mutta eipä tämä odotuksia mitenkään latistakaan.

2 thoughts on “Yllätystraileri: ”Toivo ei ole menetetty”

  1. Päivitysilmoitus: Sitten kun niitä trailereita alkaa tulemaan | Tähtien jatkosota

  2. Päivitysilmoitus: Meille Luke Falconissa, Kiinaan Rey Luken paikalla | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s