Valkokankaalla Suomessakin: Abrams! Kennedy! Traileri!

No mutta kappas.

Torstaina 16. huhtikuuta Anaheimissa käynnistyvän Star Wars Celebration -fanitapahtuman The Force Awakens -paneeli lähetetään reaaliajassa 23 maan vain 35 yhteistyöteatterin valkokankaille. Ranskan ja Englannin näytökset vahvistuivat tiistaina, vaikka jälkimmäisen osalta vaatimattomin tiedoin – ja virallinen tiedote tapahtumasta puuttuu yhä.

Mutta vaikka Ranskasta on listalla kuusi teatteria 35:stä, niin onpa vain pieni ja sisukas Suomi päässyt maaliin samassa rintamassa, sillä Finnkino tiedottaa:

Mitä: Star Wars Celebration -fanitapahtuma
Missä: Tennispalatsi 1, Salomonkatu 15, Helsinki
Milloin: Torstaina 16. huhtikuuta klo 20.00

Liput: Tapahtumassa on paikkaliput ja lippujen määrä on rajallinen. Fanit voivat lunastaa ilmaisen lipun tapahtumaan minkä tahansa Finnkinon elokuvateatterin kassalta (max 2 lippua / hlö)torstaina 2.4. klo 15.00 alkaen.

Kyseessä on siis paneeli, jossa esiintyvät ohjaaja J.J. Abrams ja tuottaja Kathleen Kennedy ”erikoisvieraineen”, ja jossa erittäin, erittäin todennäköisesti esitetään Episodi VII:n traileri.

starwarskylo

Kylo Ren teaserissa. Joko trailerissa nähdään kasvot – tai maski?

Trailerin debyytti juuri tuossa tilaisuudessa oli todennäköistä jo aiemmin, mutta käytännössä selvää siitä tuli nyt, kun tapahtumasta tehtiin maailmanlaajuinen show. Veikkaan, että kukaan ei virallisesti missään lupaa traileria tuohon tapahtumaan ennen H-hetkeä, mutta syntyyhän siitä jo mellakkakin, jos kolmen vartin globaalin shown huipentumana ei nähdä traikkua!

Marraskuun teaseria seuraava pitempää, mahdollisesti jotain varsinaisesta juonestakin vihjaavaa traileria on itse asiassa pitkään odoteltu juuri Celebrationiin. Toinen vaihtoehto olisi ollut kiinnittää traileri Lucasfilmin omistajafirman Disneyn toisen lippulaivan, Marvel-leffa Avengers 2:n alkuun (mikä siis saatetaan yhä tehdä, mutta se tuskin nyt on enää trailerin ensi-ilta). Veikkaan, että päätöksen syy on ensi-illan päivämäärissä: jostain syystä Kostajat kakkosen enskari on esimerkiksi Suomessa jo 22. huhtikuuta, mutta kotikentällään jenkeissä vasta 1. toukokuuta. Joku varmaankin laski, että SW-traileri kannattaa mieluummin tuutata ilmoille ennen kumpaakin kuin ensimmäiseksi vain osalle yleisöä.

Valinta on mainio siksikin, että näin fanikunnan syvä ydin saa kokea kuvat kirjaimellisesti ensimmäisenä. Ja yhdessä, minkä voimaa (Voimaa?) ei sovi unohtaa. Mahtaa Anaheimissa kaikua ja raikua trailerin päätyttyä. JJ, Kennedy ja ”erikoisvieraat” (näyttelijöitä, oletan) pidelkööt korviaan.

Maailmanlaajuista premiääriä elokuvateattereihin en silti osannut odottaa. Pahoillani en todellakaan ole – minullekin Anaheim on turhan kaukana, vaikka edellisessä, Saksassa järjestetyssä Celebrationissa kävinkin – ja onhan tällaisessakin ainakin palanen conin käsin kosketeltavaa yhteisöllisyyttä.

Samalla tässä on taas yksi rakennuspalikka markkinointiprojektiin ”The Force Awakensista kaikkien aikojen odotetuin jatko-osa”. Onhan tässä taas yksi ennätys: fanit kerätään ympäri maailman elokuvateattereihin katsomaan pelkkää traileria.

Yllättävää kyllä, liput jaetaan ihan ilmaiseksi. Moni varmasti maksaisikin mielellään, vaikka täysi leffalipun hinta olisikin sentään vähän ilkeää.

1 thought on “Valkokankaalla Suomessakin: Abrams! Kennedy! Traileri!

  1. Päivitysilmoitus: Huhuista ja spoilereista: Uuden linjan paikka | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s