Perjantaina internet räjähtää

Eipä ollut kummoinen traileri.

Nimittäin George Lucasin ideoiman animaatioleffan Strange Magicin traileri. Rasittavan tuntuista kohkausta!

Sen sijaan toista maata lie, odotettavasti ja toivottavasti, erään The Force Awakens –nimisen pienimuotoisen elokuvan teaser, joka heilahtaa valikoituihin amerikkalaisiin teattereihin tämän viikon perjantaina. Teaser on peräti 88-sekuntinen, kun huhut puhuivat minuutin mittaisesta pätkästä. Ehkäpä trailerien sisältöhuhuihinkin pätee sama luotettava taso?

Ilmeisesti kyseessä tosiaan on eksklusiivinen julkaisu valittuihin teattereihin amerikkalaisille perinteisenä elokuvissakäynnin hetkenä eli kiitospäivän viikonloppuna. Joka pahimmillaan tarkoittaa, että paitsi meikäläiset valkokankaat, myös internet saa teaserin vasta ensi viikolla. Jos näin on, niin se on kyllä kauhea surku, sillä en mitenkään usko, etteikö jonkinlainen salakuvattu versio repeäisi nettiin heti perjantaiaamuna. Tasa-arvoisempaa olisi siksi ollut näyttää globaalille odottavalle yleisölle samaan aikaan täyslaatuinen versio.

Mutta mitä sitten tulee globaaliin tasa-arvoon, niin ilahduttavaa sellaista edustaa ensimmäisten viiden Rebels-jakson julkaiseminen ilmaiseksi vähäksi aikaa virallisille sivuille. Minun on pitänyt kirjoittaa sanaseni Rebelsin alusta jo pitkään, mutta katsotaanpa nyt kaikki jaksot ensin.

7 thoughts on “Perjantaina internet räjähtää

 1. 88 sekunnista (fingerporilainen mieleni assosioi tämän ensiksi A. Schicklgruberin moikkaamiseen eikä DeLoreanin katalysaattorimallin huippunopeuteen) jäänee jäljelle noin minuutti filmimateriaalia, kun tuossa ajassa pitää ehtiä näyttämään myös MPAA:n sensuuri-ilmoitus, vähintään Disneyn, Lucasfilmin ja Bad Robotin logot, ja lopussa itse leffan nimi, ruutu tai pari krediittejä, ja ”Coming December 2015”. 😉

  On toki vielä teoriassa mahdollista, että traileri julkaistaan virallisestikin myös netissä perjantaina, ja isolta kankaalta sen näkee silloin vain mainituissa teattereissa, sillä jotenkin haluaisi uskoa ettei Disney/LFL/JJ elä enää vuoden 1998 mikrokivikaudella tai oikeasti usko voivansa ottaa netistä pois jotain joka on sinne kerran laitettu. Mitä sitten ”joulukuu” tarkoittanee muun maailman osalta jäänee nähtäväksi, Höpöttiä (kuten huhuttu) vaiko jotain muuta vaiko peräti maanantaista alkaen teattereissa näyttöä. No, maanantaina vähintään ilmeisesti sitten virallinen digijulkaisu.

  Ja miksi vain nuo 30 teatteria ja miten ne valikoituivat? Jotenkin ymmärtäisin lukumäärän, jos nämä olisivat ne vielä hengissä olevat teatterit, joissa The warssi sai ensi-iltansa. Muuten tulee lähinnä mieleen, jotta onko teatterien pitänyt maksaa että saavat mainoksen esitettäväkseen ja vain nämä olivat valmiita maksamaan tarpeeksi?

  No, sentään emme saaneet traileria trailerista, kuten Jurassic Worldin(kin) tapauksessa…

 2. Tietysti netti voi tosiaan räjähtääkin perjantaina, sillä sitä nörttiraivon määrää ei pysty kukaan mittaamaan jos jo jotain vilauttaneiden kuvauspaikkavitsien jälkeenkin TFA:n teaseri näyttää yhtä vähän (tai siis on näyttämättä mitään) kuin uusio-Trekin ensimmäinen ”Under Construction” teaseri.

  • En yllättyisi yhtään, vaikka teaser näyttäisi vain hyvin vähän. Mutta ehkä tätä nyt on sentään sen verran hehkutettu, että pelkät kamera-ajot Falconista eivät enää riitä. Ehkä.

 3. JJ ei uskaltaisi. Eihän?

  Tässähän on melkein yhtä jännä odotella kuka huhuilijoista oli oikeassa teaserin sisällöstä. Sitä tahoa kannattanee kuunnella jatkossakin.

  Mutta, jos joudun tämän odottelun jälkeen näkemään uuden Star Wars -elokuvan ensimmäisen teaserin ensimmäisen kerran teatterissa salaa puhelimella kuvatulta shakycam-videolta, suutun kyllä vähän sekä Disneylle että Abramsille. Koska:

  – Me, fanit, ansaitsemme parempaa eli virallista HD-laatua nettiin heti eikä 15. päivä, ja
  – jos Disney mokaa teaserin julkaisun, vietämme koko tulevan vuoden peläten markkinointiosaston seuraavaa, John Carter -tason virhettä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s