Nopea huomio ohjaajista

Netissä on viime päivinä kiertänyt väite, että omapäinen ohjaaja David Cronenberg olisi kieltäytynyt uuden Star Wars -elokuvan ohjaamisesta. Väite sai alkunsa Cronenbergilta itseltään, Princetownin filmifestivaalien lavalla, jossa ohjaaja Hollywood Reporterin mukaan sanoi:

”I got a phone call once asking if I was interested in directing one of the Star Wars sequels. And instead of saying ’Oh my God, yes!’ I said, ’Well, you know, I don’t really do other people’s material.’ Click. I don’t know how far it would have gone, but it ended there.”

Väite on kuitenkin kiertävässä muodossaan väärä. Cronenbergin sanaa ei tarvitse lähteä epäilemään, mutta tässä tapauksessa yksi sana aiheutti väärän tiedon leviämisen internetiin uskottavia uutissivuja myöten: sequels. Cronenberg nimittäin ei tarkoita sequel-trilogiaa, vaan jo todella kaukaista jatko-osaa: elokuvaa, jonka tunnemme nimellä Return of the Jedi. Netistä löytyy sama tarina esimerkiksi MTV:n haastattelusta vuodelta 2007.

En voi ottaa kunniaa tästä huomiosta, vaan törmäsin siihen jossain muualla – jonka lähdettä en enää osannut jäljittää. Ajattelin kuitenkin tallettaa sen tähän.

Lähteyttäen, The Geek Twins -blogin postausta apunani käyttäen nostan samalla tähän todistusaineistot ohjaajista, joita ihan oikeasti kysyttiin ennen JJ Abramsin valintaa (tosin muistammehan, että Abramskin kieltäytyi ensin):

  1. Guillermo del Toro: kiinnostusta tiedusteltiin puhelimitse agentin kautta vuoden 2012 puolella. Kieltäytyi. Kannatti Brad Birdiä, mutta… (The Playlist)
  2. Brad Bird: Tuottaja Kathleen Kennedy ja itse George Lucas kysyivät, joten tämän täytyy olla tapahtunut aika varhain. Olisiko Bird voinut olla peräti ensimmäinen valinta? Kieltäytyi. (The Hollywood Reporter)
  3. Neill Blomkamp: Kysyjäksi pistettiin ystävä, uusien warssien käsikirjoitustiimiin kuuluva Simon Kinberg. Tämä oli luultavasti kahden edellisen jälkeen. Lisäksi mieleni tekee veikata, että tässä saattoi olla kyse pikemminkin spinoffista kuin Episode VII:stä. Joka tapauksessa: kieltäytyi. (Wired)

Kaikki kolme olivat monien fanien toivelistojen kärjessä aikanaan Episode VII:n julkistamishetkellä. Kaikkien kolmen versio Episode VII:stä on tietenkin jossittelua, aivan kuten vaikkapa tunnettu Morpheuksen kirjaston elokuvahyllyn klassikko David Lynchin Jedin paluu (tai Cronenbergin!). Sittemmin ohjaajaksi palkattu Abrams on ryhtynyt myös kirjoittajaksi ja tuonut projektiin ison liudan omaa väkeään, joten lopputulos on todellakin ohjaajansa näköinen.

Abramsin Wars-keikka vaikuttaa kuitenkin jäävän yhden elokuvan mittaiseksi. Spinoffien ohjaajat ovat aikalailla samasta haarasta ohjaajapuuta kuin vaikkapa Blomkamp.

1 thought on “Nopea huomio ohjaajista

  1. Päivitysilmoitus: Juonihuhut: Luken etsintä ja kas, siinähän hän jo onkin | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s