Huhumyllystä poimittua: Palpatinen paluu

Ian McDiarmid Celebration Europen nimikirjoitustalkoissa. (kuva: Aki Jörgensen)

Ian McDiarmid Celebration Europen nimikirjoitustalkoissa. (kuva: Aki Jörgensen)

Oikeastaan Lucasfilm kerjää tätä. Episodin VII ensi-iltaan on kuulemma ihan oikeasti alle kaksi vuotta, jolla perusteella kuvausten pitäisi olla jo lähellä, eikä edes näyttelijävahvistuksia kuulu. Kummakos siis, että huhumylly pyörii, ja viimeisimpänä sieltä nousi Ian McDiarmidin nimi. Lähde on Jedi News, kaikkitietävänä vahvistajanaan Latino Review.

Leikitäänpä hetki mukana. Keisari Palpatine on Star Wars -sarjan ikonisimpia hahmoja, toiseksi unohtumattomin pahis ja monien mielestä kutakuinkin parasta, mitä prequeleista (tai Jedin paluusta!) jäi käteen. Jos Episodi VII valitsee vanhojen, kuolleiksi luultujen hahmojen elvyttämisen tien, Palpatinen täytyy olla listan kärkisijoilla heti ilmiselvän Boba Fettin jälkeen. Houkutusta lisää, että uuden SW-trilogian vaikeimpia temppuja on uskottavan pahiksen rakentaminen – koska se unohtumattomin, elokuvahistorian merkkimies D. Vader, on kuitenkin käyttämättömissä.

Olisin siksi erittäin hämmästynyt, jos Palpatinen paluuta ei olisi edes pyöritelty vaihtoehtona uutta trilogiaa kirjoitettaessa. Expanded universen käänteisiin on tässä turha viitata: elokuvat riittävät hyvin. Niissä meille on jo kerrottu, että Palpatine oli huomattavan kiinnostunut kuoleman voittamisesta, ja että hänellä oli kanta-asiakaskortti Kaminon hiton hyvien kloonarien DNA-altaille. Vihatkaa vain kloonitarinoita ja/tai tämän kortin jo 1990-luvulla käyttänyttä Dark Empirea, mutta minusta sisäinen logiikka suorastaan vaatii, että Palpatinen on vähintään täytynyt yrittää itsensä kloonaamista ikuisen elämän saavuttamiseksi.

Tällä en siis tarkoita, että varsinaisesti haluaisin nähdä Palpatinen uudessa trilogiassa. Puhumattakaan, että uskoisin tähän huhuun. Tai, no: jos Ian McDiarmidille halutaan kirjoittaa kiva cameo, niin sehän käy vaikkapa sijoittamalla elokuvaan Palpatine hologrammitallenteessa. Kuten sanottua: tätä myllyä Lucasfilm suorastaan kerjää.

Kokonaan oma juttunsa on Latino Reviewn väite Palpatinen paluusta Voima-haamuna. Tästä en pidä yhtään – Lucas runteli sisäistä logiikkaa jo pahoin, mutta tämä ei ainakaan käy järkeen. Oli miten oli: Latino Review on tähän mennessä väittänyt ”yksinoikeudella” Ryan Goslingin, Zac Efronin, Leonardo DiCaprion ja Jonathan Rhys Meyersin olevan vahvoilla Episodiin VII, julistanut Harrison Fordin olevan ehdottomasti elokuvassa jo helmikuussa ja viimeksi ilmoittanut Ewan McGregorin haluavan oman spinoff-elokuvansa. Latino Review antaa ymmärtää sillä olevan kovan luokan lähde syvällä Lucasfilmissä, ja saattaa sillä toki ollakin, mutta ainakin minä haluaisin nyt viheltää pelin hetkeksi poikki. Edes Fordia ei ole vieläkään vahvistettu (kuten ei ketään muutakaan näyttelijää), joten joka ikinen Latino Reviewn skuupeista on toistaiseksi pelkkä huhu. Joku noista omituisemmistakin saisi osoittautua todeksi, jotta tämän lähteen uskottavuus vahvistuisi.

6 thoughts on “Huhumyllystä poimittua: Palpatinen paluu

  1. Päivitysilmoitus: Ja ensimmäinen uusi SW-näyttelijä on… | Tähtien jatkosota

  2. Päivitysilmoitus: Casting-kisa: “Jokainen tällä planeetalla…” | Tähtien jatkosota

  3. Päivitysilmoitus: Heinäkuun hellesatoa, osa 1: Kovat faktat | Tähtien jatkosota

  4. Päivitysilmoitus: Ei-spoilaavat kommenttini luonnoskuvavuodosta | Tähtien jatkosota

  5. Päivitysilmoitus: Episodi VII:n pahikset: Vader, Palpatine ja Boba | Tähtien jatkosota

  6. Päivitysilmoitus: Keisarin paluu ei ollutkaan suuren suunnitelman ydin | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s