Mark Hamill: Me tulemme taas

Ex-Luke Skywalker Mark Hamill oli pitävinään kielen keskellä suuta Entertainment Tonightin haastattelussa, mutta taisi silti tulla paljastaneeksi pari kiintoisaa seikkaa Episode VII:stä. Lainaus yksi:

”They’re talking to us. George [Lucas] wanted to know whether we’d be interested. He did say that if we didn’t want to do it, they wouldn’t cast another actor in our parts – they would write us out. … I can tell you right away that we haven’t signed any contracts. We’re in the stage where they want us to go in and meet with Michael Arndt, who is the writer, and Kathleen Kennedy, who is going to run Lucasfilm.”

Lausunto sisältää itsestäänselvyyden kesken olevista neuvotteluista, mutta samalla Hamill tulee kertoneeksi (lipsauttaneeksi?), että Star Warsissa olisi valittu ”vanhat-naamat-jatkavat-tai-hahmot-eivät-jatka” -linja. Tai ainakin, että tämä olisi Lucasin kanta – Hamillin tiedot kun saattavat pohjautua lähinnä Lucasin kanssa viime kesänä käytyyn varoituskeskusteluun tulevasta trilogiasta. Mutta ET:n haastattelun rivien välistä on kyllä pääteltävissä, että Hamill on käynyt niitä myöhempiäkin keskusteluja – ja tietää paljon enemmän kuin sanoo, kuten Comingsoon.net analysoi.

Mark_Hamill_2010

Mark Hamill vuonna 2010. (kuva: Glenn Francis, http://www.PacificProDigital.com)

Vanhojen näyttelijöiden jatkaminen vanhoissa rooleissaan on tietysti esimerkiksi fanireaktion kannalta viisasta. Itse en kuitenkaan vaatisi linjaa ehdottomaksi. Mitenkään tavoittelematta ilkeyttä, Mark Hamill ei välttämättä vuonna 2013 näytä aivan siltä, miltä Uuden tasavallan jedimestari Luke Skywalkerin kuvittelisi näyttävän parikymmentä vuotta Jedin paluun jälkeen (enkä usko, että luvassa on Dark Knight Rises -tyyppistä näkemystä seestyneestä sankarista).

En tarkoita, etteikö Hamillia kannattaisi rekrytoida – muun muassa ääninäyttelijänä kunnostautunut veteraani varmasti vetää roolin hyvin – mutta tarkoitan, että en toivoisi käsikirjoittajien mukautuvan castaukseen. Kyllä katsoja tottuisi vieraaseenkin tutussa roolissa, kunhan näyttelijä valitaan taiten. Jos filmi kaipaa Leiaa, palkattakoon joku muu, jos Carrie Fisher ei halua!

Mistä pääsenkin toiseen Hamill-quoteen samasta haastattelusta:

And another thing I’d want to make sure of is are we going to have the whole gang back? Is Carrie and Harrison and Billy Dee and Tony Daniels, everybody that’s around from the original [returning]? I want to make sure that everybody’s on board here, rather than just one.

Veikkaan, että tästä voi päätellä vähän enemmänkin kuin vain sen, että Hamill toivoo koko vanhan jengin palaavan. Minusta kuulostaa siltä, että käsikirjoitukseen nimenomaan ollaan kirjoittamassa koko vanhan jengin paluu.

6 thoughts on “Mark Hamill: Me tulemme taas

 1. Läski ei ole ikuista, jos motivaatiota löytyy :p Maskeerauksellakin saadaan helposti sen verran ikää pois, että Hamill vielä menisi noin viisikymppisestä (ANH +35 ja rapiat, en nyt muista mikä oli kaksosten tarkka ikä kaiken historian puukottamisen jälkeen ANH:ssa – 18-20 kuitenkin?) vähän vetreämmästä Lukesta.

  Toisaalta, miksi oletetaan, että jos ja kun Uusi tasavalta on vakiinnuttanut olonsa, niin kenraalin tasoiset kaverit enää ryntäilisivät etulinjassa valosapeli tanassa vielä eläkeiän kynnykselläkin? Mistäänhän ei käy ilmi, onko vanhan köörin oikeasti tarkoitus olla pääosassa, vaiko enemmänkin tärkeissä sivuosissa ”viestikapulaa ojentamassa”, jotta New Trilogyn jälkeisissä elokuvissa ei välttämättä enää heitä kaikkia (ketään?) edes tarvita. Eiväthän Obi-Wan ja Yodakaan ole OT:n päähenkilöitä, vaikka ovatkin tarinan kannalta oleellisia. Toki viimeinen-ensimmäinen jedimestari Skywalker on tärkeä hahmo jos yksikään uusista hahmoista on jedi ja varmaan vielä keikkuu jedineuvostossa jos sellainen on, ja jos homma jollain lailla kytkeytyy valtakunnanpolitiikkaan, niin presidenttipari Organa-Solo – tätä juonikoukkua ne eivät kuitenkaan voi olla käyttämättä, vaikkeivät EU:ta mitenkään huomioisikaan – on kuitenkin tapahtumissa mukana, muttei se vielä tarkoita, ettäkö tarina olisi yksin heidän harteillaan.

  Kuulostaisi kyllä siltä, että on viimein kulunut tarpeeksi pitkä aika, jotta Hamillia kiinnostaa paluu jo oikeasti, samaten ilmeisesti Fordia (muistaen tämän halun lähinnä päästä eroon warssista). Fisherkin suostuu nyt paljon todennäköisemmin, kun Lucas ei enää ole missään aktiivisessa roolissa (ohjaajasta puhumattakaan); toivottavasti Disney on tiukkana, muuten saamme todistaa uutta Red Tails -episodia, jossa Lucas kaappaa ohjaajalta valmiin elokuvan ja kuvaa sen uudelleen oman mielensä mukaisesti.

  Mutjoo, vähänhän tuo on itseään ruokkiva ilmiö, että mitä enemmän porukkaa suostuu, sitä useampi taipuu myös myönteiselle kannalle. Onko warssialumneista – niistä joilla uraa ei ollut ennen sitä – sitä paitsi muuten oikeastaan kenelläkään Fordia (ja uraansa käsittääkseni tyytyväistä Hamillia) lukuunottamatta mitään muutakaan tekemistä?

 2. Kunnes toisin todistetaan, en minäkään usko, että vanha kööri olisi uusien elokuvien toiminnallisessa pääosassa. Ei olisi järkeä. Hamillin oma veikkaus obiwanmaisesta hahmosta perustunee Lucasin 1980-luvun alun kaavailuihin sequel trilogysta, mutta en ihmettelisi, vaikka Lukea jotenkin siihen tapaan lopulta käytettäisiinkin. Hyvin kuvaan sopisi myös vanhentunut Leia poliitikkona – ellei nyt sitten galaksin presidenttinä, niin jonkinlaisena hallinnon kummitätinä.

  Kuka muuten sanoo, että vanhaa kööriä tarvitaan edes koko uuteen trilogiaan? Edelleen, juonestahan emme tiedä mitään. Rohkea kirjoittaja tekisi nyt niin, että uuteen tarinaan kuljettaisiin vanhojen hahmojen tulevaisuuden kautta, mutta koska joka tapauksessa esitellään liuta uusia hahmoja, annettaisiin näiden hahmojen kasvaa kunnolla täysimittaisiin päärooleihinsa episodeissa VIII ja IX, joissa warssivanhusten rooli olisi yhä pienempi. Nokkelasti seiskaan voisi näin jopa rakentaa kivan parallelian ANH:n rakenteeseen, jossa robotit etenevät etapilta ja hahmolta toiselle, kunnes kaikki palat ovat paikallaan Kuolemantähdellä.

  Mitä tulee näyttelijäratkaisujen itseään ruokkivaan ilmiöön, niin samaa mietin minäkin: jos kerran Hamill ja Ford nyt suostuvat mukaan, niin heidän kanssaan saattaa suostua Fisherkin. Hänkään ei ole näyttelemisestä eläkkeellä, vaikka pienemmän profiilin uraa onkin tehnyt. (Sekin on muuten varmaan selvä, että mitä pienemmistä rooleista puhutaan, sitä varmemmin kenet tahansa saa niihin mukaan.) Neljäs vanha pääheppu Billy Dee Williams on näemmä Imdb:n mukaan viime vuosinakin vetänyt Landon roolia ääninäyttelijänä, joten eiköhän ole mukana jos kutsu käy. Ja Anthony Danielshan on jo ajat sitten myynyt loppuelämänsä Lucasin saagalle.

 3. Päivitysilmoitus: Carrie-täti vahvistaa: On vanha jengi koossa taas | Tähtien jatkosota

 4. ”Mark Hamill ei välttämättä vuonna 2013 näytä aivan siltä, miltä Uuden tasavallan jedimestari Luke Skywalkerin kuvittelisi näyttävän parikymmentä vuotta Jedin paluun jälkeen”.

  No mutta hyvinhän se sitten toimi 🙂

 5. Päivitysilmoitus: Seuraava trilogia on (onneksi) vielä liian kaukana | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s