Sekalaisuuksia alkukesältä 2013

Lukuunottamatta kuvausmaan ratkeamista ja yhtä avioliittoa, Star Wars -uutiset ovat olleet vähissä pitkin kesää (mitä nyt eräät väittivät tietävänsä, että Episode VII sittenkin perustuisi expanded universeen, mutta hei, niinkin saa huomiota ja kliketi-klikkejä). Oikeita uutisia varmaankin pantataan Celebrationiin. Uskaltaisin jopa veikata casting-vahvistuksia, koskapa tapahtumaan on saatu paikalle muun muassa Mark Hamill ja Carrie Fisherkin. Mutta tässä nyt kuitenkin kesän ensimmäisen puolen jäljiltä linkkejä, taannoisia uutismuruja ja muita havaintoja. I’ll just put them here.

Anatomy of a logo: Star Wars. Analyyttinen esitys logon typografiasta, fonteista ja historiasta. ”The logo should look very fascist”, Lucas kuulemma aikanaan sanoi.

Edelliseen liittyen, ja sen yhteydessä linkattua: logon suunnittelijan Suzy Ricen muistoja siitä, kuinka tuo ”fasistinen” logo syntyi: osa 1, osa 2 ja osa 3 (viimeinen osa menee vähän ikäväksi tilitykseksi – Rice on ottanut ehkä ymmärrettävästikin nokkiinsa siitä, kuinka f-sana on ymmärretty väärin). Ehkä yllättävin yksityiskohta näistä muisteloista on kuitenkin tämä: Lucas itse keksi logon pisteen i:n päällä eli s-kirjaimen yhdistämisen viereisiin t- ja r-kirjaimiin.

Samassa Rebel Force Radio -podcastin jaksossa, jossa Dave Filoni vieraili (edellinen ehtimäni kirjoitus), väitettiin, että julkaisemattomaksi jäävää Star Wars Detours -parodia-animaatiosarjaa olisi tuotettu hyllylle 40 valmista jaksoa. Nel-jä-kym-men-tä. Tosin jaksojen pituudesta ei puhuttu… Lähteenä Seth Green itse.

Kaikki tietävät, että Harrison Ford olisi halunnut Han Solon kuolevan Return of the Jedissä, mutta toinen Rebel Force Radio –jakso kertoi todella kiinnostavasti, että oli todella lähellä, että Jedi olisi tehty kokonaan ilman Harrison Fordia. Fordilla ei ollut sopimusta elokuvaan, eikä hän ollut kovin kiinnostunutkaan. Tämä olisi syy, miksi hahmo jäädytettiin, ja jos Ford ei olisi suostunut leffaan, hänet olisi sulatettu vasta Jedin lopussa, johon Ford olisi tällä tempulla tarvittu vain yhdeksi kuvauspäiväksi. Ja jos näin, niin Lando olisi täyttänyt Hanin roolin elokuvassa. Lähde on vielä J.W. Rinzlerin vielä julkaisematon kirja The Making of Return of the Jedi, joka muutenkin vaikuttaa erittäin kiinnostavalta opukselta. Mutta: siinäpä Infinities-sarjakuviin what if -aihe!

Video: Abrams puhuu Simon Peggin kanssa Star Warsista.

Video: Ben Burttin ja kumppanien Boba Fett -testi vuodelta 1978.

1 thought on “Sekalaisuuksia alkukesältä 2013

  1. Päivitysilmoitus: Etsitään huumorintajuista ja hyväkuntoista teinityttöä | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s