Episode VII : Yllättäviä käänteitä juonessa

En odottanut Star Wars Episode VII:n juonipaljastuksia vielä vähään aikaan, mutta tänään niitä yllättäen julkistettiin. Ja huh, tässä riittääkin sulateltavaa ainakin huomiseen.

Hollywood Inquirerin mukaan ohjaaja J.J. Abrams olisi vaatimassa Michael Arndtin käsikirjoitusta uusiksi. Lehden mukaan Abrams suostui uuden tähtisodan ohjaajaksi sillä ehdolla, että saa täydet valtuudet kehittää sarjasta mieleistään. Episode VII:ää ollaankin nyt kehittämässä jatko-osasta enemmän rebootin suuntaan, lehti tulkitsee.

Premiere Empire -lehden tietojen perusteella Michael Arndtin (Little Miss Sunshine, Toy Story 3) versio olisikin saattanut jakaa fanikuntaa. Lehden ”road movieksi avaruudessa” luonnehtimassa käsikirjoituksessa toisistaan erilleen ajautunut Skywalkerin perhe yrittää ehtiä ajoissa galaksin toisella laidalla järjestettäviin jeditaitokilpailuihin. Erilaisten viholaisten takaa-ajamina perhe yrittää samalla löytää toisensa henkisesti uudelleen ja kannustaa Leian ja Hanin kömpelöä tytärtä jediopintoihin.

Tämän version Abrams on nyt hylännyt, Hollywood Inquirer kertoo. Huhuissa uuden trilogian naispäähenkilöstä oli ilmeisesti perää, sillä Abrams on nostamassa uuden trilogian päähenkilöksi juuri Leian ja Hanin tyttären. ”En myönnä mitään, mutta on totta, että pidän naishahmoista. Star Trekissä minun oli pakko käyttää muiden hahmoja, mutta esimerkiksi tv-sarjojeni Aliaksen Sydney, Fringen Olivia ja Lostin Jack ovat kaikki ihan tyttöjä”, Abrams sanoo lehdelle.

Uusiksi menevän käsikirjoituksen varsinaisesta juonesta Hollywood Inquirer ei tiedä vielä mitään, mutta kertoo Abramsin haluavan tarinan emotionaaliseen ytimeen päähenkilön vaikean suhteen vanhempiinsa ja toiseen isähahmoonsa jedimestari Luke Skywalkeriin. Konsultoiva skuuppietsivä Philip Spade sen sijaan väittää blogissaan nähneensä koko Abramsin muistion. Sen mukaan Episode VII olisi rakenteeltaan kunnianhimoisesti edeltäjistään poikkeava SW-elokuva, joka alkaa loppupuolen päätähuimaavasta action-kohtauksesta ja peruuttaa sitten tilanteeseen johtaneisiin tapahtumiin. Juonta ajavana macguffinina toimii tarumainen muinaisten jedien ”suuri kone”, jonka osat ovat kadonneet galaksin historian pyörteisiin, mutta jonka arvoitus alkaa ratketa, kun C-3PO:n voimanlähde paljastuu koneen etuvastedefibrillaattoriksi.

Ilmeisesti uuden trilogian ensimmäisen osan lopputwistissä paljastuu, että prequel-trilogiassa mainittu ennustus oli sekin osittain hukkunut historiaan, ja alkuperäinen versio kuului: ”hän, joka tuo tasapainon Voimaan, on koneen lapsi”. Muistion mukaan uuden trilogian myöhemmissä osissa tullaan näin selittämään ”muutamalla aikamatkalla” kaikki Star Wars -sarjan ratkaisemattomat mysteerit: midikloriaanit, Anakinin neitseellinen syntymä, jedien katoaminen heidän kuollessaan, Yodan käyttämä sanajärjestys ja galaktisen hiusmuodin syklisyyys.

Kaiken huipuksi Ain’t it Fool News paljastaa, että Lawrence Kasdanin (Dreamcatcher) käsikirjoittaman Star Wars -spinoffin päähenkilöksi on paljastunut dianoga.

1 thought on “Episode VII : Yllättäviä käänteitä juonessa

  1. Päivitysilmoitus: Uudet toivot, osa 1: Ihmemies | Tähtien jatkosota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s