Voima on herännyt

Se on nähty.

Kuten luvattua, ei juonispoilereita minulta täällä tänään. Blogin virallisessa chatissa niitä jo kyllä puitiin.

Ensimmäisen katsomiskerran objektiivinen elokuvakriitikkoarvosteluni:
Oikein sujuva viihteellinen vuoristorata, joka tuntuu koko ajan Star Warsilta, mutta mukailee vähän liikaa edeltäjiään.

Ensimmäisen katsomiskerran uskovaisten kuorolle saarnaava arvosteluni:
Sarjan isossa kuvassa tässä on itse asiassa samaa vikaa kuin kammotussa Pimeässä uhassa: enemmänkin johdatus uuteen kuin trilogian tarinallinen ensimmäinen kolmasosa. No, eihän se olisi Star Wars eikä mikään, ellei siitä riittäisi jossiteltavaa.

Ensimmäisen katsomiskerran vähän liiankin totuudenmukaiset bloginpitäjän fiilikseni:
Ai, tuo repliikki tulikin noin. Ja kas, tuollainen kuva tähän väliin! Hah, ne puhuikin tuollaisia. Hei, luinhan mä tästäkin silloin joskus yhden huhun!

Ensimmäisen katsomiskerran alitajuntaiset fiilikseni:
Voi että! Jes! Hiton siisti! Toi, ja toikin! Kylmät väreet!

rey-finn-falcon-10-biggest-force-awakens-mysteries

Esimerkiksi tämä kohta on elokuvassakin todella hieno. Eihän tämä ollut spoileri?

Nyt lopetan, koska lupasin olla spoilaamatta. Oikeita elokuva-arvioita on jo netissä, suomalaisiakin, ja yhden saatan vielä kirjoittaa itsekin. Illalla kohdallani toinen näytös, huomenna täälläkin tarkemmat analyysit, kunhan kerkiää.

3 thoughts on “Voima on herännyt

 1. Loppu oli juuri tasan ja aivan sellainen kuin miten sen kuvittelikin. Ehkä jopa vielä vähäeleisempi.

  Kylmät väreet, silti.

 2. Ensinnäkin suuret kiitokset Aki blogista!! Löysin tämän lääkkeeksi suurimpaan SW-kuumeeseeni vasta paria päivää ennen ensi-iltaa. Sain sopivasti lääkettä kuumeeseen tai oikeastaan vain lisää kierroksia odotuksiin spoilaamatta varsinaista elokuvakokemusta.

  Ja sitten itse elokuvaan. Kylmiä väreitä…useita…ja paljon. Ja näin jälkikäteen yllättävää huomata missä kohtaa henkikin salpautui ja tuli ne suurimmat tunnemyrskyt. Kun ajattelee niitä kaikkia juonenkäänteitä, tämä ei ehkä sittenkään tapahtunut niissä oletetuimmissa kohdissa. Tämän takia minä elokuvia rakastan.

  Vaikka uskalsin odottaa Abramsilta hyvää niin lopputulos oli jopa yllättävän hyvä. Niissä ratkaisevissa tapahtumissa annettiin kameran viipyä ja katsojan fiilistellä täysillä, tyylikästä, ja tehosteet palvelevat tarinaa, juuri näin! Tässä tuli se itselläni toistuva hyvän elokuvan merkki, kun ajattelee kesken elokuvan ”perhana, että tämä on hyvä” niin silloin on onnistuttu.

  Näin ensimmäisen katsomisen jälkeen häiritsevin seikka oli tuttujen elementtien suuri määrä, mutta nyt kun olen lukenut muiden kritiikkejä ja on puhuttu rebootista, niin tämäkin käy järkeen. Olisin kyllä odottanut enemmän uusia juttuja. Tuo rebootin vahvuus tässä häiritseekin.

  Kaiken kaikkiaan kuitenkin todella komea aloitus trilogialle ja saa malttamattomana odottamaan jatkoa, fani on tyytyväinen.

 3. kiitos chatista, luin spoilereita oikein mielelläni. Odotukseni kyllä laskivat luettuani arvioita. Minua kun prequeleissäkin paikoin häiritsi toistuvat viitteet originaaleihin, niin miten sitten tässä…
  Jos kerran kyseessä on osa VII, ei sen pitäisi olla reboot, tai remake…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s